[]

Motorsiklet Ekipmanı

Merhabaaaa
İşe gidip gelmek için 50cc scooter aldım. Acemi sürücüyüm her ne kadar motor hız yapamasa da kaza ihtimali her zaman var.

Bana kadın için motorsiklet ekipmanı önerir misiniz? Eldiven, kask(fullface) ve mont önceliğim olacak. Tek tek model önermeniz zor olabilir ama en azından şu markalar iyidir derseniz ben onun modellerine bakarım. Şu an için idareten dandik bir şeyler aldım bir an önce düzgünlerini almak gerekiyor. Bütçe konusunun çok ucu açık biliyorum fakat ortalama kalitede bir şeyler alacağım. Örneğin kaskın 5000 TL olanı da var 150 TL olanı da var benimki ortalarda olabilir.


Not: googledan baksana diyecekler için şimdiden bilgi; ya reklamlar çıkıyor ya da erkek için ekipmanlar çıkıyor daha kocaman olanlardan.

 
ek bilgi vereyim. 50 cc motorlarda hız kesici var onu kaldırabilirsin.


  • luluki  (25.08.20 09:28:59) 
@luluki teşekkürler şimdilik bu hıza bi alışayım düşünebilirim onu :)


  • alaimisema  (25.08.20 09:32:21) 
Hocam hangi şehir?


  • lcha  (25.08.20 09:35:59) 
@Icha izmirdeyim


  • alaimisema  (25.08.20 09:37:34) 
merhaba. kız arkadaşım montunu satıyor. bikaç kez giydi sadece sıfır ayarında.

www.motoruma.com
  • rup  (25.08.20 10:00:55) 
İzmir'deki arkadaşlar Ergür Moto'dan ekipman bakmışlardı. İstersen git bi orda dene gör. Bedenlerini vs. netleştir onların tavsiyelerine de bak. Sonra netten uygun fiyatlısını alırsın.

Marka olarak dediğin gibi çok çeşitler var. Ben bu işin ustası değilim tabi ama eldiven ve montta Revit aldım. (modellerine bakmak lazım modelden modele bile beden değişebiliyor denemeden sakın hiçbir modeli ürünü alma)
Kask için de bende scorpion exo390 var, ama LS2 kullanan arkadaşlar da var (hep orta kalite işte). AGV Arai filan iyi markalar. Ama kaskları da mutlaka denemen gerekeceğinden git mağazasında iyice incele, sonra sharp.dft.gov.uk şurdan da modelini kontrol ederek puanına bakarsın.

Marka modeli netleştirdiğinde o zaman internetten söylersin. Ama bu araştırmaları yapmadan sakın dalma boşa para harcadığınla kalırsın.
  • lcha  (25.08.20 10:05:34 ~ 10:08:50) 
www.motoruma.com
Bende şu kaskın mat siyahı var, çok seviyorum. Aynı kaskı eşim de daha önce kullanmış, motor durduğu yerde devrilip kask motorun altında kalınca değiştirmiş. (Kask bu devrilmeyi çiziksiz atlatmış.) Fiyatına göre iyi ürün.

Eldiven için aliexpress'e de bakın, vergiye rağmen daha ucuza gelebiliyor. Mağazada beden denedikten sonra alın tabii.

@rup'un paylaştığı mont güzelmiş, ben de bir tanıdığımızın çocuğuna aldığı (çocuk büyüyünce sığamamaya başladığı) kadın montunu kullanıyorum, koruma pedleri eskiyip parçalanmaya başlayınca değiştirip yine aynı montla devam ettim.

Yazlık hâli fileli, üstüne fermuarla katman geçirince sonbaharlık olan, bir de ayrıca üstüne ya da içine geçirilen kendi yağmurluğu olan montlardan alsanız yılın büyük kısmında kullanabilirsiniz.
www.joerocket.com şuna benziyor benimki, aynı marka farklı renk/model.
  • kobuzchu kiz  (25.08.20 10:21:10) 
Durt markası da fena değil.


  • pass  (25.08.20 11:59:44) 
pantolon ve koruma aksesuarları için tech90 markasını bir değerlendirin.. bende aea aracılığı ile haberdar oldum zamanında.. yerli olup her konuda bu denli ar-ge yapan bir firma yok ve ürünleri kaliteli..


  • synche  (25.08.20 12:05:55) 
Kaskta shoei veya arai alabilirsin. Yeterince iyidir ikisi de. Çenesi açık veya çenesi açılabilir almanı önermem. Kaza durumunda önemli bir noktadır çene. Ayrıca kasktan taviz vermemeni öneririm. Canından taviz vermek gibi bir şey. Kaskta üretim tarihine dikkat et. Çünkü kask ömrü 5 yıl gibi bir süredir. Yakın tarihte üretilmiş bir şeyler almaya bak.

Mont veya eldiven konusunda marka-model önermeyeceğim. Bunları da kaliteli alman yararına olur. Eldiven ve montlar yazlık ve kışlık olarak ayrılıyor. 4 mevsim giyebileceğin şeyler var ama yazın terlersin, kışın üşürsün. Bu yüzden bunları yazlık-kışlık ayrı almak daha mantıklı. Kışlık dediğim illa kar ayazda kullanmalık değil tabi. Ekim kasımda bile soğuktan korunmak gerekiyor. Toplamda 4K kask+500lira eldiven+1500mont=6Kya bu işi halledersin.
  • the coon  (25.08.20 12:23:53) 
Ekonomik ve sağlam birkaç ekipman önereyim ben de;

mont/pantolon için rider denim (izmir'de merkezi hem).
motomax'tan 4riders mont ve eldiven de bakabilirsiniz, fiyat performans açısından başarılı. ben rider denim ve 4riders kullanıyorum, iki markadan da memnunum.

bunlar dışında rev'it, dainese gibi daha kaliteli (ve pahalı) ürünler de var elbette, ucu açık.

kask konusu da bütçeyle alakalı, geçenlerde ben de sormuştum duyuruya. belli başlı markalar var, arai, shoei, agv, nolan gibi. bir de sharp testlerine göre gayet başarılı olup da bu markaların yarı fiyatına satılanlar da var. benim içime sinmedi ucuz olanlar. güvenlik açısından olmasa da konfor anlamında eksikleri olabilir düşüncesiyle agv k5s aldım eşimle kendime, daha 3-5 gün oldu, şimdilik memnunuz.
  • orient blue  (25.08.20 12:27:51) 
kask için agv k3, k5 veya bell qualifier
Mont ve eldivende revit şehir içi kullanım için güzel şeyler yapıyor.
satın almak için ben bedeninden emin olduğum şeyleri fc-moto.de üzerinden alıyorum genelde. Türkiye'ye gönderirken VAT almıyor ama kapıda gümrük ödüyorsunuz. Sonuç olarak daha uygun fiyata geliyor çoğu zaman.
  • chavezding  (25.08.20 14:10:29) 
Motosiklet Ekipmanları: Sürüş Deneyiminizi Zirveye Taşıyan Güçlü Müttefikler

Motosiklet tutkunlarının vazgeçilmezi olan "motosiklet ekipmanları", sürüş güvenliği ve konforunu artırmak adına önemli bir rol oynar. İki temel unsuru kapsayan bu ekipmanlar, sürücülerin kendilerini korumalarını ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşamalarını sağlar. Daha fazla bilgi için motosiklet ekipmanları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Motosiklet Ekipman: Güvenlik ve Tarzın Buluştuğu Nokta

Motosiklet ekipmanları, sadece güvenlik açısından değil, aynı zamanda tarz ve kişisel ifade açısından da önemlidir. Bu ekipmanlar, kasklardan eldivenlere, montlardan sırt çantalarına kadar geniş bir yelpazede sunulur. Her bir parça, sürücülerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanır ve özgün bir sürüş tarzını destekler. Daha fazla seçenek için motosiklet ekipman seçeneklerimize göz atabilirsiniz.

Motosiklet Ekipmanları ile Güvenli Sürüş: Kask ve Eldiven Önemli Detaylar

Motosiklet ekipmanlarının başında gelen kasklar, sürücülerin başlarını koruyarak ciddi yaralanmaların önüne geçer. Ayrıca, eldivenler de sürücülerin ellerini dış etkenlerden korur ve sürüş kontrolünü artırır. Bu temel ekipmanlar, güvenli sürüş için olmazsa olmazlardandır. Daha fazla seçenek için motosiklet ekipmanları seçeneklerimize göz atabilirsiniz.

Sürüş Konforu ve Stil: Motosiklet Montları ve Sırt Çantaları

Motosiklet montları, sürücülerin değişen hava koşullarına karşı korunmasını sağlarken, aynı zamanda tarzlarını yansıtmalarına olanak tanır. Sırt çantaları ise sürücülerin yolculukları sırasında gerekli eşyalarını güvenli bir şekilde taşımalarına yardımcı olur. Bu ekipmanlar, sürüş konforunu ve pratikliğini artırır. Daha fazla seçenek için motosiklet montları ve sırt çantaları kategorilerimize göz atabilirsiniz.
motosikletekipman.com
  • motosikletekipman  (24.11.23 01:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.