[]

Sol seritte hiz siniri

Normalde israrla sol seridi isgal eden birisi degilim. Hizlanacaksam sollamami yapar sag/orta seride geri donerim. Basima boyle bir sey gelmedi ama merak ediyorum.

Ama merak ettigim bir sey var. hiz limiti 70 olsun ornegin, %10 toleransi da koyalim 77. (40 yapar ve mehepeninn...:d)

77 uzeri hizla gelene sol seritteki yol vermek zorunda mi? 77’ye takip arkadaki gotunu de yirtsa yol vermeyebilir mi?

Elbette hastalik, aciliyet vb istisnalari su anda eleyerek soruyorum. Hiz tutkunuyum, istersem basarim, cezami da oderim’cileri de gecelim lutfen.

Sadece kurali soruyorum. Tesekkurler.

 
hız sınırlarına uysan dahi sol şeridi sollama veya orta şeritte müsaitlik durumumu olmaması gibi zorunlu hal dışında işgal edemezsin. arkadan gelen sürücü kıçını yırtıyorsa demek ki sol şeriti lüzumsuz yere işgal etmiş durumdasın. yani yol vermek durumundasın. onun hız sınırına uymaması senin sol şeriti işgal etmeni mazur göstermez. tespit edilirse zaten hız cezası alacak.


  • wilhelmwasmuss  (25.08.20 02:16:19) 
Sol seritte yol vermek diye bir sey yok zaten, sol seritte olmamak lazım kural olarak.
Bu sebepten, zaten sol şeritte durmaman gerektiği icin bir nevi yol vermen lazim.

  • logisticsmanager  (25.08.20 02:33:33) 
Evet 2. şeride geçmek zorundasın. En sol şeritte seyredemezsin. Arkandan gelen kişinin trafik kuralına uyup uymaması senin kontrolünde veya inisiyatifinde veya sorumluluğunda değildir.

Aynı mantıkla emniyet şeridinden giden ayıyı da engelleme hakkın yoktur.

Vatandaş olarak üzerine düşeni yapmak isteyen, hatalı bulduğu durumları kolluk kuvvetlerine veya hukuk merciine bildirebilir ama vatandaş kafasına göre kanun uygulamaya çalışamaz.
  • pass  (25.08.20 02:46:25 ~ 02:49:59) 
sol şerit uzun süre işgal edilemez hız sınırı ne olursa olsun. sağ müsaitse her zaman sağ şeritten gidilir, eğer sollama yapılacaksa sol şerit kullanılır. malesef ehliyetini yeni almış yeni yetmeler ve kuralcı tipler hız sınırını görünce o hızda soldan gidilebileceğini ve şeriti babasının malı sanıyor. mal onun değil ama mal olan o.


  • false pretension  (25.08.20 03:32:35) 
sol şeritte bulunmaman lazım +1
ancak yoğun trafik icabı sağ taraf müsait olana kadar hız sınırında sol şeritte sollamaya devam edebilirsin arkandaki istediği kadar yol istesin arkandaki araçta yaralı vs can tehlikesi bir durumu yoksa(4 lüleri yanmıyorsa) kendini riskli bir şeride atmanın anlamı yok.

  • basond  (25.08.20 09:16:11) 
senden hizlisina yol vermelisin bunun kurali budur.


  • turbo sadık  (25.08.20 09:28:56) 
ek olarak yol vermezsen ne olur ? misal benim gibi birisi gelir, önce sellektör yapar, orta şerit boşsa ve geçmezsen sonra korna çalar, gene geçmezsen tamponuna dayar taciz eder. Hala ısrar ediyorsan tamponunun tozunu alarak makas atar. Pislik yapacak günümdeysem bir de frene lambayı yakacak kadar dokunup aklını alırım.

46/2-A

"Aksine bir işaret bulunmadıkça, araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek, yasaktır."

Ceza Maddesi Tutarı %25 indirimli Ceza puanı
46/2-a 288 TL 216 TL 20 ehliyet ceza puanı vardır.

edit : yol boşken sol şeridi işgal et, sonra yoluna gitmeye çalışan adam maganda olsun. Öyle saça böyle tarak.
  • kimlanbu  (25.08.20 09:36:38 ~ 10:44:40) 
Ilgili tek kural olarak en sol seridi surekli olarak isgal etmemek var ve sordugun soruyla sadece dolayli olarak ilgili. Fakat biraz olsun yogun yerlerde uygulamasi mumkun bir kural degil zaten bu ve ustelik uygulanabilecek yerlerde seni kapsadigi kadar hiz yapan kisiyi de kapsiyor. Hiz sinirini asan araclara yol verme mecburiyeti diye bir sey asla yok, kurallarda olmasi dusunulemez bile. Hiz sinirini asip gecmek isteyenler, gecemeyince sinirden sinire girenler tamamen magandalar ve ulkenin en buyuk probleminin kendileri oldugunun farkinda degiller. Kimi gruplarda aptalca bir racon olustugu icin davranislari kabul gorebiliyor fakat bu tacizci olduklari gercegini degistirmiyor.


  • dunal  (25.08.20 10:21:53 ~ 10:25:44) 
sol şeridin işgal edilmesinden şikayetçi olan varsa sol şeritten daha hızlı giderek o şeridi işgal ediyordur muhtemelen.

kendi yöntemleriyle bu hareketi cezalandırmaya çalışan magandalar trafiğe sol şeridi işgal edenlerden daha çok zarar veriyorlar. komik.
  • bohr atom modeli  (25.08.20 13:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.