[]

iş teklifi bekleme - aylaklık

selamlar, yaklaşık 1,5 ay önce mezun oldum ve neredeyse 2 aydır bir kaç şirketle görüşme aşamasındayım.

pandemi sürecinden dolayı, görüştüğüm şirketler yavaş hareket ediyor işe alım konusunda. fakat ben de bunları beklerken gün içindeki vaktimi çok saçma şekilde harcıyorum. hiç bir şeye konsantre olamıyorum. oturup film izlemek istiyorum fakat elim hep kariyer.net / linkedin ‘ e gidiyor acaba yeni ilan var mı, acaba profilimi görüntüleyen firma var mı diye.

bütün günüm böyle geçiyor akşam olunca da tv karşısında boş yapıp uyku moduna geçiyorum. biliyorum tek çözümü bende fakat bir tavsiyeniz var mı bu durumlar için?

bu arada iş teklifi beklemek kadar lanet bi şey yokmuş. örneğin bir sınava girdiğinde alacağın iyi veya kötü not benim elimdeyken teklifin gelmesi veya gelmemesi tamamen ordaki 2-3 kişinin ağzından çıkacak evet veya hayır kelimesine bakıyor :) bu triplerden nasıl çıkabiliirim ?

 
2 ayı geçip hala bekleten şirketin çalışana ihtiyacı yok gibi. ama arayıp bi karar tarihi sorabilirsiniz. 2 aydır hala bekletiyorsa başka firmadan teklif aldım, sizin firmanızdaki pozisyona daha çok ilgi duyuyorum, teklifinizi görmek istiyorum bu yüzden süreci hızlandırabilir misiniz diyebilirsiniz. ben bu blöfle bi işe girmiştim. İK sonra itiraf etmişti benim baskım yüzünden ilgili departmana baskı kurup acele ettirdiği ile ilgili.


  • sttc  (24.08.20 23:01:38) 
@sttc kurumsal bir firma mıydı bu ?


  • taha1907  (24.08.20 23:06:31) 
nick +1 :)


  • since1907  (24.08.20 23:24:40) 
Ben bir yerle görüştüm. İK'dan "teklif geçeceğiz" denmesine rağmen 4 aydır teklif gelmedi. Sebebi pandemi nedeniyle alımların durdurulması. Ben şimdi sttc'nin yöntemini uygularsam muhtemelen geri tepecek. Çünkü İK'nın ya da ilgili bölümün elinden bir şey gelmediğini biliyorum. Üst yönetimden karar var.

Dolayısıyla bence özellikle yeni mezun isen İK'ya böyle bir baskı yapmamanı öneririm.
  • himmet dayi  (25.08.20 09:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.