[]

Komşu çok ses yapıyor, olayı tırmandırmadan nasıl çözerim

Almanyadayım ruhezeiten denen bi kanun var 22.00'dan sonra 30db üstünde ses yapamazsın evinde. Buda fısıltı seviyesinde konuşmak anlamına geliyor. Tabi evin içinde çoluğun çocuğun varsa ne bileyim duş vs alacaksan bu kanuna tabi değil.
Gel gelelim benim duruma, pakistanlı bir komşum var. İllegal olarak kaldığını biliyorum, şehir kaydı yaptıramadığından bahsetmişti. Yani sadece bunu bile polise bildirsem ertesi gün şutlarlar. Hadi onu geçtim, eleman buna rağmen utanmadan sıkılmadan cam pencere açık saat gece 3'e kadar telefon hoparlörüyle konuşuyor da konuşuyor.
Efendi gibi kapısına gittim söyledim bak dedim uyuyamıyorum, okey dedi aa burda mıydın ya sen falan çekiyor bide ? ya tam ortadoğulusun diyecektim de neyse dedim eyvallah, sonuç.. camı kapattı aynı tempo devam.
2. yi telefondan söyledim bak dedim kanun var böyle böyle yapmaman gerekiyor, kanunu biliyorum ses yapmıyorum telefonla konuşabilirim istediğim gibi diyor bide gergin atıyor. Kapıyı sert çarpıyormuşum bak bak kapıyı günde 2-3 defa kapatıp açmamı kendine savunma mekanizması bellemiş, 3'e kadar konuşmasını aklayacak. Daha dikkatli olmanı bekliyorum dedim efendiliği bozmayalım yüz yüze bakıyoruz vs diye bak ikimiz de bu kurallara tabiyiz vs diye kapattım. Aynen dedi. Yok babam aynı tas aynı hamam devam. Çirkeflik yapmak istemiyorum ne yaptığı ne ettiği beni bağlamaz da bu kadar saygısızlığı üst üste yapması bide zeytin yağı gibi kanunları biliyorum vs çekmesi saygısızlığı bi kat daha arttırdı.
Eyalet yetkililerine sordum dedim böyle böyle cevap bekliyorum. Ama elimde kapı gibi kanun var zaten yasa vs her şey belli. En son bu görevlilerden gelecek cevabı buna forward'lıcam. Tam ortadoğulu bi tip, fakat Türk vicdanı yapıyoruz gene insanlığımızdan ödün vermeyelim diyoruz, yabancı memlekettesin diye hadi aileni özledin konuşuyorsun diyoruz da kardeşim her gün gece yarısına kadar olmazki. Ben de yarın işe gideceğim uyuyamıyorum sesinden.
Ne yapayım şimdi bu adama ben ?

 
iyi vicdanlısınız + fazla vicdanlısınız. ne kadar sizin hayatınızı çekilmez hale getirmiş. komşunuz uyarıyı+iyi niyeti fazla ciddiye almamış. son bir uyarı yap bi gün daha tahammül et ve polis / yetkili merciye şikayet et.


  • ankarakecisi  (24.08.20 22:25:11) 
Eyalet yetkilisinden haber gelince ona ilettiğinde ne değişecek, adamın kafa hala aynı. Eğer başına bela olmayacağından eminsen, kendi yapmasa bile diğer hintlilerle başını ağrıtabilir ama sanmıyorum polisten korkuyorlar çünkü. Hiç uğraşma, bildir polise.O uğraşsın.


  • nickfury  (24.08.20 22:25:43) 
Ben olsam gidip yüzüne eper bir daha yaparsan polisi arayacağım. Zaten oturumun yok, vicdanımı zorlama affetmem bu sefer deyin.
İstesem direkt arardım ama vicdanlıyım falan deyin.
Yapmaya devam ederse basın şikayeti, ortadoğululuğunun cezasını çeksin.
  • neysene  (24.08.20 22:33:48) 
bence kimseye acımayın hele böyle saygısız insanlara


  • ruby elixir  (24.08.20 22:43:21) 
görevlilerden gelecek cevabı forwardla, hala devam ederse son bi kere daha düzgün şekilde uyar. son uyarın üzerine hala devam ediyorsa polisi çağır.


  • monicapp  (24.08.20 22:43:44) 
valla ben olsam paki komşu bu kadar uyarıyı dikkate almadıysa polise bildirirdim. orta doğulu kafa yapısındaki insanlar ikazdan ve insanlıktan anlamıyor maalesef. ancak polise bildirdiğinden onun haberi olmasın ve normal konuşmanı devam ettir vs.


  • chomaristan  (24.08.20 23:33:49) 
ben olsam hiç muhatap olmazdım, polise şikayet ederdim.
adam laftan anlamıyor.
sen konustukça üste çıkıyor. meseleyi daha da uzatırsan kendince savunma tedbirleri alacak belki sen onu şikayet etmeden o seni şikayet edecek.
polise şikayet et, yasal süreç neyse işlesin. bir alman olsa aynen böyle düşünürdü.
adama ortadoğulu diye kızıyorsun ama sen de olaya ortadoğulu gibi yaklaşıyorsun.
  • dafuq  (25.08.20 09:49:05) 
Lärmprotokoll & Ordnungsamt. Bu kadar.


  • buf-e kür  (25.08.20 09:57:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.