[]

yıkanabilir maske

siyah olan ucubelerden bahsetmiyorum. ama beyaz tek kullanımlıklardan da yıldım. bi maskeyi 2-3 gün takacak halim yok. 10 dk markete gidip gelsem çöpe atıyorum hemen.açıkçası doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. diğer türlü içim rahat etmiyor.

neyse, hal böyle olunca ben çok fazla sayıda maske tüketiyorum.

3 katlı / telli / pamuk maske alsam 2-3 tane ve yıkayıp yıkayıp dönüşümlü kullansam olur mu sizce?

en önemlisi de olursa ben bunu nerede bulurum? google'ladım ama nano denen salak saçma şeyler çıkıp duruyor.

 
Bu 3 katlı maskeleri kullandıktan sonra birkaç gün bekletip, yıkayabilirsiniz ya da dezenfektanlı su içersinde bekletip, durulayıp yıkayabilirsiniz.

Bez maskeler içinde aynı şey geçerli. Bekletip, sıcak su ile yıkayabilirsiniz.

www.lcwaikiki.com yüz maskesi
  • GoodMorningTeacher  (24.08.20 17:38:49) 
@teacher çok teşekkürler, fakat nano diye geçenlerin desenlisi bunlar. polyester. bunları istemiyorum, hem kumaş itibariyle geçirgenliği virüsten korumuyor, hem yüzüme oturmuyor, hem teli yok burnum murnum her yerim açıkta kalıyor öğretmenim :D


  • invictae  (24.08.20 17:47:11) 
Biz burada hep kumas maske kullaniyoruz.

4-5 tane kumas maskem var. ilk baslarda cok dikkat ederken soyle yapiyordum:

Temiz maskeler bir plastik posette oluyordu, markete girerken elimi dezenfekte edip, bi tane alip takiyordum. O maskeyi cikaracagim zaman da cikarip diger kirli maske posetine koyuyordum. Poset dedigim de buzdolabi torbasi boyutunda bir sey.

Sonra tekrar takmam gerekiyorsa elimi dezenfekte edip temiz maske posetinden aliyordum... bu sekil devam ediyordu iste.

Eve gelince de hepsini bi ufacik legene koyup kettleda kaynattigim suyu dokup dezenfektanli deterjana basiyordum 2-3 saat. (Deterjanda 15 dk bekletmek yeter yaziyor normalde)
Sabaha kuruyodu zaten.

Turkiyede nerede bulursunuz bilmiyorum, burada terziler yapiyor ya da evde dikiyor herkes.

Hem kullan at maske seklinde olanlar var (sekil olarak) hem de ninja stil denilen var.
  • kuehles blondes  (24.08.20 18:20:14) 
Procare marka maskeler tam da sizin istediğiniz özelliklere sahip. Çok kaliteli ve çok kullanışlı. Tıp sektöründeki insanların dahi bkullandığını gördüm


  • limonlu eksi  (24.08.20 20:14:48) 
arkası don lastiğinden üç kat kumaşlı(eski pamuklu fanilalardan) bir sürü kumaş maske dikti annem bana. onları yıkayıp yıkayıp kullanıyorum.


  • alperz  (24.08.20 20:15:45) 
internette yüzde yüz pamuk maske satan çok yer var.

örnek 1; www.modacalling.com
örnek 2; fugenaltunorak.dukkan.im

bunlar benim bire bir bildiklerim. trendyol'da falan da alternatif bulabilirsiniz.

bende birkaç tane var arada kullanıyorum ama çoğunlukla cerrahi maskeye devam durumundayım. kullan-at daha sağlıklı geliyor ama bıktırıcı evet.
bu 2-3 katlı kumaş maskeleri yıkayarak kullanan da çok arkadaşım var. tercih meselesi.

yeri gelmişken maskelerle ilgili detaylı bir araştırmanın linkini de bırakayım;
evrimagaci.org
  • asisamus  (24.08.20 20:23:13 ~ 20:24:59) 
@limonlu eksi Procare’e baktim evet tam da istedigim sey. Yorumlarda bazi kisiler beden tam olsa da yanlarda cok aciklik kaliyor vs yazmis. Sanirim bir tane denemelik alacagim :)

@asisamus ikinci linktekiler sanirim telsiz. Ama ilk linktekinde tam olarak istedigim ozellikler var. siparis edecegim!

Cok tesekkurler.
  • invictae  (25.08.20 00:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.