[]

Telefon/tablet için stylus önerisi?

Merhaba duyuru,

Anne olarak bir adet öğretmen kişisi var, yaz boyunca uzaktan ders veriyordu zaten okulundaki öğrencilere; sanırım bu durum devam edecek o yüzden stylus arayışları içerisindeyiz.

Bunlar da ya 30 liralık hep ya da +1000 lira. Rahatça yazı yazılabilecek kalitede ne önerirsiniz, çizim vs. yapılmayacak.

 
iyi de stylus kalem dediğin şey ucunda plastik olan bir kalem.

bunu uygun cihaz ya da cihazlarla kullanman lazım. stylus destekleyen andoid tabletler vb gibi.

neyde kullanılacak?
  • hem şişko hem deli  (24.08.20 14:46:05) 
Tablet / telefon tarzı şeylerde cihaz desteklemiyorsa (kalem çalıştırması için ekran katmanlarında ekstra bir donanım yoksa) aktif kalem çalıştıramaz. (samsung note, apple pencil, huawei mediapad gibi) (Pahalı olanlar bunlar yalnızca desteklediği cihazlarda çalışırlar)

Her cihazda "çalışan" stylus'lar ucu kapasitif ekran tarafından algılanan bir madde olan kalemler, kullanışlı değiller pek. (Bir sosis ile telefon kullanmak gibi aşağı yukarı) (Ucuz olanlar bunlar kapasitif her yüzeyde muallak bir verim ile çalışırlar)

Yani zaten desteklemiyorsa sonradan katamıyoruz tablet / telefon gibi cihazlara bunu.

Bilgisayarda ise durum farklı, ekranı olmayan grafik tabletler (usb üzerinden bağlanan ayrı bir donanım) görece uygun fiyata var ve oldukça kullanışlılar. Wacom gibi.
  • hedep  (24.08.20 16:01:06 ~ 16:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.