[]

Laptopa Ssd takma

Dell Inspiron 5567 marka bir laptopum var. Hdd ile yavaşlama dayanılmaz boyutlara vardığı için ssd takmak istiyorum.

Laptopun arka kısmında sadece harddisk ulaşabileceğim bir kısım olmadığı için kapağı komple sökmem ve youtube videolarında gördüğüm kadarıyla da tornavida ile hafif kanırtarak açmak gerekiyor öyle olunca da açarken bir yerleri kırıp zarar vermekten çekiniyorum.

Şunu merak ediyorum yetkili servise ssd'yi alıp götürsem sırf bu işlem için ne kadar para alırlar ? Yoksa servise gitmek yerine kapağı açıp kendim takmayı denesem daha iyi bir seçim mi olur ?

laptopun açılması da şöyleymiş:


www.youtube.com

Bu arada laptopun garantisi doldu.

 
emin ol dell servisi çok da işine yetkin insanlardan oluşmuyor:) üstüne fahiş bir fiyat ta alırlar. bence halledersin. notebook çok ısınıp arka kapak plastiği sıcaklıktan özelliğini yitirmediyse kırılacağını düşünmüyorum. ama en hassas yer olan menteşelere doğru kıvrım yerlerine açarken dikkat et. videodaki gibi plasik ince bir şeyle açmanı tavsiye ederim. çok fazla güç kullanmadan yoklaya yoklaya. vidaların da hepsini söktüğüne emin ol.


  • delidir yakalayin  (24.08.20 12:51:52) 
cdrom yerine tak :)
yaparsin güven kendine

  • hitsumo  (24.08.20 14:42:11) 
dişğer laptopların çoğıunda harddiske ulaşmak çok kolay, arkada iki vida sökünce hard disk karşına çıkıyor. dell'de ise ne var ne yok sökmek gerekiyor.

ben youtube videolarına bakıp kendim yaptım. tavsiyem söktüğünüz her parçanın vidalarını ayrı yere bırakmanız. bazı parçaların vidaları diğerlerinden daha uzun veya kısa olabiliyor.

ayrıca klavyeyi çıkarmak için de arkadaki tüm vidaları sökmeniz gerekiyor, yoksa klavye yerinden çıkmıyor.

yada ben uğraşamam derseniz, dell servisi yerine bir bilgisayarcıya gidip taktırın 20 tl ye
  • yemrem  (24.08.20 14:50:33) 
yemrem+1 —bazı dell modellerinde disk çok saçma yerde ve her şeyi sökmeyi gerektiriyor.

yapılmayacak iş değil, vakti evvelinde yaptım ama vidaları vs. çok özenle not edin ve iyi bi yere koyun. evinizde kedi filan varsa ve yanlışlıkla dağıtırsa toplamanız çok zor olur.

özenle ve dikkatle yaparsanız çok zor iş değil.
  • fever  (24.08.20 15:29:42) 
ben de kendim yaptım hocam, hiç zor değil çık ama çok kolay bir işlem. eğer hdd yerine takmak istemiyorsanız cdrom varsa oraya takın. caddy adında kaplar satılıyor, ssdyi onun içine koyup bir vidanın tuttuğu cdromu çıkarıp onun yerine sürgü gibi ittiriceksin,

eğer açacaksan alttan hazır açmışken fan temizliği ve macun yenileme yap, ssdyi de taktığında yap gibi akar, vida kaybetmemeye çalış açarken.ama servise verip de tabiri caiz ise ütülme :)
  • bugisme  (24.08.20 16:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.