[]

N95 maske?

Aldınız mı? Dışarda olduğum günlerde 2-3 maske atıyorum. Mesela bir hastaneye girmişsem çıkınca mutlaka atıyorum. N95 almama gerek var mı? Yıkanabilir maskelerin koruduğunu düşünmüyorum. Ama gündelik kullanım için N95’le ilgili fikirlerinizi merak ettim.




 
Mart ayında pandemı başlarken şirketten vermişlerdi, nefes alması acayip zor 10 dakika ya takabildim ya takamadım öyle diyeyim size. Ben cerrahi maske kullanıyorum, neden n95 almama gerek var mı dediniz onu anlamadım?


  • paramolacak  (24.08.20 03:43:24 ~ 03:43:34) 
gerek yok n95'e, sizi nefessiz bırakır.

- temassız günlerimde örn: ailemi, dikkat ettiklerini bildiğim eşim dostumu ziyarette yıkanabilir takıyorum. bunu takmamdaki amaç onlara herhangi bir zararım olmasın.
- market, kargo ve kalabalık olmayan toplumda vs cerrahi takıyorum.
- hastane ve aşırı kalabalık içinde iki kat cerrahi takıyorum.

tüm cerrahileri hemen atıyorum. maddi açıdan sordunuz sanırım ama çaresi yok, böyle.
  • bisorumvargaliba  (24.08.20 04:00:04) 
Maddi açıdan değil de daha iyi koruyup korumadığı açısından sormuştum.


  • pass  (24.08.20 09:42:01) 
Cerrahi maskeler, siz hastaysanız, karşı tarafı sizden korur. Eğer biri Covid19'sa ve maskesizse, siz de cerrahi maskenizle onun çevresinde bulunursanız, Covid19 kapma olasılığınız %90'larda...

Bu sebeple, kapalı ve kalabalık yerlerde ben n95 maske takıyorum. Açık havada normal maske. Zaten bu aralar n95'lerin fiyatı 15tl civarına kadar indi. Bence risk almaya gerek yok.
  • PhoenixRising  (24.08.20 09:43:31) 
N95 maske sağlık çalışanları için. Normal maske kullanın yeterli.

Yoğun bakımdaki hastalara verilen bazı gazlardan dolayı, covid daha uçucu hale geliyormuş. Bu yüzden her taraflarını sarıp, N95 maske kullanıyorlar.

Normal ortamda 1,5 metre uzakta durmak yetiyor. Virüs yere çöküyor. Öksürünce yüzünüze, gözünüze gelmesin, yeterli.

Bu arada Güney Kore'den bir vaka okudum: Bir kafede, klima önüne oturan bir hasta, kafenin tamamına covid bulaştırmış. Sadece maske kullanan garsonlara bulaşmamış. Maske kulanın!


.
  • kartallar yuksek ucar  (24.08.20 10:23:50 ~ 10:24:44) 
Pandemi ülkede duyulmadan önce epey araştırıp n95 kullanılması gerektiğine karar vermiştim. 3-4 tane duruyor o zamandan. 1-2 sefer dışında kullanamadım. Ancak havaalanı vb yüksek riskli olduğunu düşündüğüm yerlerde taktım. Kullanım açısından da aslında sıcaklar henüz başlamamışken öyle aman aman bi zorluk yaşamadım. Yazın deneyeyim dedim, çok darladı. Cerrahi maskenin koruyuculuğunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. İşim gereği sürekli adliyedeyim, bu nedenle sonbaharda n95'e döneceğim.

Ben yerinizde olsam alırdım.
  • sacrilegious  (24.08.20 10:24:24) 
bulabiliyorsanız n95(ffp3) almanızı öneririm.


  • sacrilegious  (24.08.20 10:26:33) 
Bi zamanlar maskeye gerek yok diyenler vardı
N95 sağlık çalışanı için cümlesinin meali : elimizde yeterli n95 yok bırakın drlar kullansın

Kalabalıkta mutlaka n95 ama dikkat ven-til-siz olacak ! Ventillisi sizdeki virüsü dışarı yayıyormuş
  • photo85  (24.08.20 21:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.