[]

elektrikten anlayan beri gelsin (smart switch)

merhabayin.

yasadigim evde banyo yapmak icin boiler kazani kullaniyoruz. banyoa yapmadan once planlamak gerekiyor zira iki tane switch var onlari acmak gerekiyor. mevsime gore 5dk ila 40dk acik tutmak gerekiyor.

bu sabah kalkar kalkmaz veya eve gelir gelmez dus alamamak demek. ayrica unutulmasi da cok kolay. bozulan boileri olan arkadaslarim mevcut etrafta.

bir arkadasim (pek gorusmuyoruz, o sebep soramiyorum) smart switch tarzi bir sey aldi 5-10 yuroya. elektrikciye taktirdi. simdi telefonundan kontrol ediyor istedigi zaman acilip kapaniyor.

ben elektrikten anlamam. elimde iki tane salter var baya sigorta gibi (hatta ayni yerde)

buna nasil bir sey almaliyim? aliexpresste bi seyler var ama hic anlamiyorum uygun mudur.

iki salterin ikisini de acmak gerekiyor bu arada, ne is yapiyorla bilmiyorum.

simdiden tesekkurler. (tikler gec gelebilir)

 
Kazan kaç amper çekiyor ona bakmak lazım. O ampere uygun akıllı sigorta priz vs istenilen alınır, iki salterden sonra kazana giden tek kabloya bağlanır.
O sigortaları kazanın kablosunun vs fotoğrafını koysanız daha rahat olur.

  • kisa  (23.08.20 22:56:54) 
ya kazanin banyonun ustunde ayri odasi var sjdfjkfd benim tek erisimim salterler. ama onu bi ogrenmeye calisiym ben. tesekkurler


  • tipota  (23.08.20 23:09:39) 
O salterleri bir çeker misiniz o zaman. Hem biraz uzaktan, ikisi de görünsün hem de üzerinde yazılar varsa onlar da ayrı ayrı görünsün.


  • kisa  (23.08.20 23:12:52) 
tesekkur ederim. iste bu (solda ikili gibi olan ve en sagdaki)

i.ibb.co
  • tipota  (23.08.20 23:31:43) 
40 Amper double throw (bildiğin) sigorta bu. 40 ampere anahtar kelimesi ile arama yapabilirsiniz.

edit: ki 40 amper çok fazla ama elimizde bir bilgi olmadığından ve eldeki tek veri bu olduğundan mecburen böyle arayabilirsiniz.
  • sparkle kiddle  (24.08.20 00:02:52 ~ 00:03:24) 
Biri 20 amperlik diğeri 40 amperlik.

Cidden fazla.
Sparkle in dediği gibi, riske girmemek için biri 40 diğeri 20 amperlik iki akıllı sigorta alıp bunlar yerine takılabilir.

Bir de nesne böyle yapmışlar açana? Gerçekten iki kazan mi var?

Şimdilik en garantisi dediğim şekilde yapmak.
Tahminim ise iki adet 20 amperlik ya da 1 tane 40 amperlik alıp birlikte bağlayarak da yapılır ama dedigim gibi bu tahmin. Buna oynamayın.
  • kisa  (24.08.20 01:19:45) 
valla neden bilmiyorum. 78te yapilmis bir bina yani. diger arkadaslarda 1 tane salter var bende iki. biri suyu sicak tutmak icin mi diycem ama ikisi de acilmayinca isinmiyor su.

elektrikci arkadasima da gostericem sanirim. artik ne zaman gelirse :)

cok tesekkurler, en azindan bi fikrim oldu bodos diye rastgele bi sey almaktansa. (yani takacak olan ben degilim de cop olurdu)
  • tipota  (24.08.20 16:57:14) 
tek bir akıllı anahtar alabilirsiniz, her iki sigorta sürekli açık kalır, tek anahtar ile açıp kapatabilirsiniz, sorun olunca zaten sigortalar atacaktır diye düşünüyorum.


  • selam  (24.08.20 17:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.