[]

iş arkadaşlarınızla, müdürünüzle sosyal medyada takipleşiyor musunuz?

büyük kurumlarda çalışanlar için özellikle sorum. ben iş yerinden kimseyi eklemedim, eklememek için de elimden geleni yapıyorum; çünkü sonra izin gününde yaptıklarınızı görecekler, iş kilitleyecekler, ters bi durum olduğunda ellerinde sizi üzmek için daha çok done olacak özel yaşamınızla ilgili bi alanı gördükleri için.

siz nasıl yapıyorsunuz, başa çıkıyorsunuz?


 
Asla. Istediklerinde de is arkadaslarimla sosyal medya hesaplarimi paylasmıyorum size ozel degil alinmayin diyorum. Bunun uzerine hirs yapip hesaplarimi bulmaya calisanlar oldu ama allahtan mahlas kullaniyorum. Yoksa cunku isin cilki cikiyor. Hmm haftasonu da buraya gitmissin, sunu yemissin, masallah para da cok galiba hic yerinde durmuyorsun vs vs gibi sacma muhabbetler donuyor ortamda hic hoslanmiyorum.


  • dedim ben sana  (23.08.20 20:48:01 ~ 24.08.20 10:23:53) 
Müdür/Yönetici ise eklemem.

İş arkadaşlarından bazılarını ekliyorum/bazıları da beni ekliyor. İzin günümde ne yaptığım beni bağlar, izin gününde geziyorsun diye iş mi kilitleyecekler, izin günü ne içindir? :) Biraz hatalı bir düşünce tarzı bana göre.

"Başa çıkmalık" bir durum yok, ofisteki insanlar da okuldan, mahallenden insanlar gibi, samimiyetin varsa ekle, yoksa ekleme olsun bitsin. Çalıştığımız yerlerde sirkülasyon fazla olduğundan öyle uzun yıllar bir arada olamıyoruz zaten.
  • Lethe  (23.08.20 21:05:59 ~ 21:11:22) 
Instagram hesabım zaten ozel hayatima dair bir sey vaad etmedigi icin hic problem etmiyorum. Proje yoneticimi takip etmiyorum mesela ama arge mudurumuz ile takip ediyoruz birbirimizi. Sevimli bir insan zaten. Bir sorun olmadi olmuyor. Bu biraz kisinin nasil kullandigi ile de ilgili. Kimseyi eklemem, sorarsa soylemem gibi kurallarim yok. Ilgi cekici buluyorsam takip ederim. O etmek istiyorsa etsin. Sorun yok yani. Sosyal medya hesaplarimi bu kadar buyutmuyorum yani.


  • a perfect lie  (23.08.20 21:07:52) 
Birebir tanıdığım arkadaşlarımı ekliyorum. Çok fazla gönderi paylaşmıyorum, hikaye paylaştığım için şirkettekileri hikayeden engelledim. Özel hayatımı, günlük yaptıklarımı bilmeseler de olur.

Yöneticimin instagramı yok ama olsa eklerim. İzin günümde eğlenip fotoğraf atsam telefonu kapat da daha fazla eğlen diyecek biri çekinmem bu yüzden.
  • jazzabel  (23.08.20 21:13:24) 
Müdürüm eklemeseydi istek atmazdım ama ekleyince kabul ettim. Onun dışındakileri siliyorum veya görmemiş gibi yapıyorum.


  • ruhen hastayim ben  (23.08.20 21:42:44) 
yerine göre değişebilir olmakla birlikte "dedim ben sana"+1 diyorum. çünkü tam olarak onun yazdıklarını düşünebilecek insan çok fazla var. hemen bir oo oraya gitmişsin, oo şunu yapmışsın deme yönelimli çok insan var. insanlar birbirini ezmeye bayılıyor, kendilerinde olmayan bir şeyi ezkaza sizin hayatınızda görürlerse haset edebiliyorlar, bu hasetin sonunda da size saçma sapan şeyler yansıtabiliyorlar. sanki neyiniz var ki haset edecekler diyenler olabilir, ama öyle küçük ve anlamsız bir şeylere bile edebiliyorlar ki.

bu arada bunlar çok küçük şeyler tabii, kimi insan hiç takmaz, aman ne derlerse desinler der. ama ben sevmiyorum bu tarz muhabbetlerin içinde olmayı. benim özelim bana modundayım.

ben sosyal medya kullanmıyorum diyorum insanlara, hakikaten de kullanmıyorum. yani sadece takip etmek için kullandığım hesaplarım var, bir dünya değişik şey takip ediyorum ama hiç paylaşım yapmıyorum, tanıdığım kimseyi de eklemiyorum. buna bile hırslanan, nasıl olur yani diye gıcık olan oluyor gayet, o da bir ilginç.
  • nimberjack  (23.08.20 21:43:35) 
Eklerim tabii. Gerçi genelde onlar ekliyor ama samimiysem hemen kabul ederim. Yönetici/müdür ya da as/üst ilişkisini bozabilecek kişileri eklemem de kabul etmem de .


  • simlasimlasimla  (23.08.20 22:54:14) 
Linkedin harici sosyal medyada isyerinden kimseyi tutmamaya calisiyorum. Isten ayrildiktan sonra iletisimde kalmak icin eklediklerim oluyor.


  • cleric  (24.08.20 10:23:47) 
Benim müdürle spor ve motosiklet muhabbetinden ortak payda var. Ondan Instagram’dan ekledi adam, ben de geri ekledim.


  • arnold schwarzeneger  (24.08.20 11:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.