[]

Artık köpeklere olan sevgim azaldı. Haksız mıyım?

Uzun zamandır kaldığım yurtta 4 5 tane köpek var ve ara ara durduk yere havlıyor ve üzerime doğru koşuyorlar. Bugün yine tekrarladı bu ama feci şekilde korktum, hayvan dibine kadar sokuldu ama soğuk kanlı oluşumdan dolayı çekindi biraz üzerime ağlamaktan bende durdum bekledim. Ama bu 30 saniyede üzerimden 1 litre ter boşaldı. Hemen bunun üzerine gittim nöbetçi yurt görevlisine durumu ilettim ve ukala tavırları beni deli etti. Köpekler saldırıyor diyorum Allah Allah diyor hiç görmedim ben saldırdığını diyor. Siz köpeğe bir şey yapmış olmayasınız diyor. Köpek bacağımı koparıp alacak ama ben suçlu oluyorum. Lanet ettim şu memleketten.




 
sokaklarda kopek olmamali zaten. bu normal bir sey degil. sikinti sizde degil. sokakta kopeklerin basi bos gezmesini normal gorenlerde.
iki kap su vereyim demekle hayvansever olunmuyor.
4-5 kopek bir araya gelince cok tehlikeli oluyorlar. simdi yasa cikmis belediyeler de toplayip goturemiyorlar.
bizim mahallede 30 tane vardir. yoldan gecmek mumkun degil. kucuk cocuklar kacarken araba altinda kalacak diye odum kopuyor.
insanlar ne yapacaklarini sasirdilar.
  • turbo sadık  (23.08.20 19:06:48) 
benim yaşadığım yerin karşısında çok güzel bi park var, içinde 5 6 tane köpek var, akşam 7 den sonra gitmek cesaret ister, geçen sefer kolumu ısırmaya çalıştı bu sefer bacağımdan kapmaya çalıştı, hiç masum değiller sokak köpekleri, en az 5 kez şikayet ettim hiçbir şey yapmıyorlar, ne kısırlaştırma ne ip ıslah etme.


  • m orak  (23.08.20 19:19:00) 
Haklisin.
Kopek cok severim ama basi bos kopekler ciddi sikinti. Bazilari hayvanseverligi; farkli, duyarli, kulturlu insan olma gibi bi sey olarak gordugunden yol alamiyoruz bu konuda. Korkutucu bi savunuculuk var. Dedigin gibi saldirida olse biri kim bilir kopege ne yapmistir derler.. tacizciyi edepsiz kiyafetiyle tahrik etmistir anlayisindan farki yok..
Cozumu yok bu konunun. Sokakta iri kopek gordugumuzde yol degistiricez. Ben cok uzaktan bile gorsem hemem yolumu degistiriyorum.
  • Kittie  (23.08.20 19:20:13) 
Valla köpeklerin ne yapacağını kestiremiyorum ben. Ne yapacakları belli olmuyor ama saldıracakları zaman en azından havlıyorlar. Birkaç kere yolda yürürken köpekle karşı karşıya kaldım ve ikisinde falan acayip korkmuşumdur ama hiç de olaylar beklediğim gitmedi. İki köpek de geldi kucakladı beni. Ciddiyim. Sevilmek, oynamak falan istiyor bazıları da. Ama bu tahmin edilemez ve tehlikeli oldukları gerçeğini değiştirmiyor. O açıdan haklısın.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (23.08.20 19:25:30 ~ 19:26:05) 
köpekler kalabalık olduğunda tehlikeli olabiliyor, doğru.
sokaklarda köpek olmamalı, doğru.

ama insanlar neden köpeklerin toplatılmasını istemiyor acaba? akıbetlerini tahmin ettikleri için olabilir mi?

hükumet bulduğu her yeşil veya boş alanı ticarete dönüştürmek yerine hayvanların gerçekten yaşayabileceği barınaklara çevirse, sokak hayvanları kısırlaştırılsa kimse sokakta köpek veya kedi olmamasına karşı çıkmayacak.

göz göre göre hayvanları ölüme göndermeyi desteklememek suç olamaz, kusura bakmayın.

tehlikeli köpekler var, doğru. tehlikeli insanlar da var. şartlar düzelene kadar kendimizi her türlü tehlikeden korumak bizim sorumluluğumuzda.
  • nathanieltroy  (23.08.20 19:50:29) 
Çok geç bile kalmışsın.

Yaşadığım sokakta tam bir köğek mafyalaşması, hegomanyası hakim. Gece saatlerce havlamalarının verdiği rahatsızlık da cabası. Buna rağmen belediye hiçbir şey yapmıyor.
  • Avoiding The Puddle  (23.08.20 19:54:48) 
sakin ol @korhaydut. bu dediklerini sözlükte söylesen linç yersin :)

aynı fikirlerdeyiz, aynısını düşünüyorum ama "sokaklarda başı boş köpek istemiyoruz" diyince hayvan sevmeyen hatta gördüğü yerde öldüren bir varlığa evriliyoruz bazılarının gözünde..

ben mahalledeki köpekler için hala korka korka su yemek çıkartıyorum arada ancak dediğin gibi ne yapacakları hiç belli olmuyor.genelde de çete gibi üçerli beşerli geziyorlar.

birinde meclisin öününde de durduk yere yolun karşısından koşarak gelip ısırmıştı bir tanesi, boştan yere gittim 4-5 doz kuduz aşısı oldum..

Keşke hepsi kısırlaştırılsa, onlar da rahat etse biz de..

* bu arada "seni de kısırlaştırsalar hoşuna gider mi?" tayfası gelirse peşinen not düşeyim de; kısırlaştırma fikri çok güzel iyi olur, insanlarda da olsa hatta belli zekanın altındakiler doğuramasa falan dünya cennet olur cennet.
  • foolrules  (23.08.20 19:58:01) 
belediye o hayvanları kısırlaştırmayarak, devlet düzgün yaşam standartları için kanunlar düzenlemeyerek, petshoptan hayvan alan, çiftleştirip satanlar denetimsiz ticarete ortak olarak... bu konuda nefret edilecek, çıkar sağlayan onca kişi, kurum, kuruluş varken bilmem kaç yüzyıl önce insan eliyle evcilleştirilip sonra korunaksız kendi haline bırakılmış, ormanlara atılmış, işkence edilmiş köpeklerden nefret etmek benim anlayabileceğim bir şey değil. soğukkanlı olup kaçmayarak en doğrusunu yapmışsınız. eğer mümkünse o civarda besleyenlerle konuşun belki onlar besleme yaparken, hayvanlarla sosyalleşebilirsiniz. korkunuz azalır.


  • not dark yet  (23.08.20 20:03:09) 
youtu.be

bu videoyu izlemenizi öneriyorum ayrıca. çok fayda sağlayacaktır.
  • nathanieltroy  (23.08.20 20:17:06) 
köpekler geceleri daha agresif oluyor, psikolojik analiz yapmak gerekirse, köpeklerin no zone alanı var. baktınız üzerine geliyor alpha davranışı sergileyip yavaş yavaş o alandan uzaklaşın. köpeklerin olayı psikolojik üstünlük. eğer hal ve hareketlerinizle üstünlüğü ona verirseniz saldırır. ama dik durup daha alpha davranışlar sergilerseniz boyun eğer. tam da dediğime uyan şu videoyu izleyin

youtu.be
  • buenosdias  (23.08.20 22:37:45 ~ 22:39:33) 
hocam siz kopeklerden uzak durmaya calisim. her kopek bir olmaz bazi kopeklerin de insanlar gibi deli olani var ki bunlar genelde kirmalardan cikar.
bizim oralarda laf vardir kopege eyvah olmaz diye. kopek bu kopek, kopek. ne azi ne cogu kopegi kopek gibi bilmek lazim.
bir sey yapmaz bir sey etmez, videolari izle su taktigi yap yemek ver. bunlar dogru seyler degil.
yarasa yara bazilarinda sende yarar ya diger insanlar?
sokak kopek olmaz. olmamali. cok seven varsa kendi evinde bahcesinde besleyecek. o da cogu zaman basarisizlikla sonuclaniyor.
benim yasim 32 kendimi bildim bileli kopek besliyorum. evimizin onunde de 200 kusur yildir bahcede 2-3 kopek daim olmustur.
size sunu soyleyebilirim ki kopegi kopek olarak bilmek lazim. sirin ya da ocu gostermenin anlami yok. dogrusu da bu. sokakta kopek ol maz. basibos kopek her seyi yapar. kisirlastirma da kokten cozum degil. bizim mahalledekilerin hepsi kisir yine de kovaliyorlar saldiriyorlar.

insanlar da tehlikeli olabilir mi? evet?
ben kendimi korumak icin silah tasiyorum e simdi cekip mahalledeki kopekleri mi vurayim kendimi savunmak icin?
iste diyorum ya kopegi kopek gibi bilmek lazim. insanla bir tutmamak insanla karsilastirmamak insanlastirmamak buyutmek ya da kucultmemek lazim.
  • turbo sadık  (23.08.20 22:47:49) 
% 100 haklısın.


  • alfred  (23.08.20 23:02:48) 
Ben en çok şeye uyuz oluyorum. Bu sokak köpekleri havlaya havlaya üzerine gelince tekme atıyorsun ya. Hani vurmasan bile hoşt diyerek ayağını kaldırıyorsun ya, o ara birisini bunu gördüyse yandın. Köpek beni ısıracak bile olsa, kendimi savundum diye laf yiyebiliyorum.

Bir gün kadıköy'de gece gezerken bir sokakta köpeğin teki havlaya havlaya üzerimize geldi. Hoşt lan it diye ayağımı kaldırdım, hamle yapsa vurucam. Sokakta oturanlar vardı, ulan 3 kişi geldi üzerimize ''nasıl tekme atarsın köpeğe'' diyorlar. Kavga edecektik gece gece duyar kasan heriflerle :DD Boğaz boğaza geldik heriflerle diğer bir başka grup ayırdı.

2 sene önce mi ne şey olmuştu, haberlerde görmüştüm. Sokakta birini pitbull kapıyor, esnaf falan uğraşıyor ama köpek bırakmıyor. Sonra adamın biri dükkandan bıçak kapıyor pittbulu bıçaklıyor. Köpek anca öyle bırakıyor. Sonra yaralı köpeğe bakan veteriner adamı mahkemeye veriyor :D

Yani bu köpekler bana saldırsa bile ben bir şey yapmayacağım öyle mi onu anlamadım ben. İyi yesin o zaman beni afiyet olsun ama ben kendimi bile savunmayayım. öyle iş mi var anasını satim.
  • eazy  (23.08.20 23:18:04 ~ 23:19:21) 
İri olmadığım için Bütün köpekler benim iki katım, sevdiğim halde eskiden yatıyorsa bile karşı yola geçerdim. birkaç yıl önce spora giderken yolumun üstünde köpekler olurdu, ben de arta kalan yemekleri onların görmediği anda koyar kaçardım. Sonra baktım bunlar benim olduğumu anlamış, yanıma gelmeye başladılar, birine günler sonra dokundum ve ondan sonra köpek gördüğümde karşı yola geçmedim. Evet gece sürü halindeyseler o zaman bi ürkerim yolumu değişirim ama sırf bu yüzden arayıp belediyeye onları bilinmeze gondertemem, başlarına neler gelecek biliyorum çünkü, ve insanlar kadar zararı olmadığını da biliyorum. Hele ki kadın olarak!


  • Cremisi  (23.08.20 23:34:11) 
Burada bence bazi kritik sorular var. Birincisi "kopek istemiyoruz" diyenler aslinda "kopekleri toplasinlar" diyor. Peki toplatacaklari kopeklere bir yasam alani saglama ve dogal yasam alanlarini koruma cabasini aktif olarak veriyorlar mi? Ikincisi sokak kopeklerinin saldiri orani gercekten yuksek mi yoksa yasadiginiz guncel enstantaneleri ve dogal korkulari buyutup yasam alanlarini paylasmak konusunda bir simariklik mi yapiyorsunuz? Istatistiklere bakmadan kopeklerin toplantilmasi yonunde irade bildirmek cok kotu bir sey cunku.


  • dunal  (24.08.20 02:05:40) 
Eski oturduğum yerde de böyleydi. Mahalle barınak gibiydi her sokakta farklı köpek grupları vardı. Ben de annemle beraber sokakta yaralı kedileri, kısırlaşmamışları belediye veterinerine götüre götüre iyice arkadaş olmuştuk. Adam mahalledeki her saldırıdan haberdar ve sürekli bana söylüyordu. Üst yolda hamile kadını kovalamışlar kadının çocuğu düşmüş, orman yolunda çocuğu parçlamışlar vs aklım çıkıyordu. Bana da hep gündüz neyse ama gece 3den fazla köpek görürsen o sokağa asla girme derdi

Mesela bu veterinerin önerisi, köpeklerin yerlerinin sürekli değiştirilmesiydi. Sürekli yer değiştiren ve gruplaşamayan köpekler saldırgan da olamaz ama ona da izin vermiyorlar demişti. Hatta benim elimi bir köpek kaptı, gözlemlenmesi için belediyenin köpeği bir hafta gözlem altında tutması gerekiyordu. Adam eğer alırsam burayı taşlarlar dedi ve her gün ben kontrol ettim köpek hala yaşıyor mu diye.

Şehrin ortasında hayvanlara yemek vermekten obez yapmışlar ayağa kalkacak güçleri kalmamış her hayvanı ve her bölgeyi aynı sanıyorlar. Diğer yandan inanılmaz bir kısırlaştırma problemi var. Kaç defa aradım ve sonuçsuz kaldı bilmiyorum.
  • jazzabel  (24.08.20 08:05:01) 
yazmayacaktım dayanamadım. bahsi geçen veteriner tam olarak sorunun kaynaklarından birine örnek. sokaklardaki "bütün köpekleri" "sürekli" alıp oradan oraya koyacak bir sistem, o hayvanların atıldıkları her yerde başka bir yerde toplanmalarını önleyecek kadar yemek, su olmadığını adı gibi biliyor. bir hayvanın yerinden uzaklaştırıldığında, başka bölgedeki gruplarla başına gelecekleri çok iyi biliyor. bir hayvanı gözetim alması istendiğinde gerekmediğini düşündüğü halde (gerektiğini düşünüyorsa o daha da büyük rezalet ama kendisi de biliyor kuduz hastalığının seyrini, o bölgedeki düzenli bakılan hayvanların böyle bir risk taşımadığını) sorumluluktan sıyrılmak için bahane uyduruyor. bahane de "beni taşlarlar." sürekli korku yayıyor. korkunun bir insanda kaçma mekanizmasını tetikleyip köpek tarafından kovalanma ihtimalini arttırdığını bile umursamıyor.
bağlı bulunduğu belediye hayvanlar konusunda eğitim verse, gönüllülerle mahallelerde insanları bilinçlendirse belki birçok kişi korkusunu yenecek. ama elini taşın altına koyması gereken hiçbir yerde yok. yasal görevi olan "kısırlaştırma"da bile yok. sorsan ona da bahane bulur, "beni taşlarlar" falan herhalde. oysa o hayvanlarla biraz ilgilenen herkesin istediği şeydir, köpeklerin kısırlaşmaları, insanların kaçmamaları, yok yere saldırganlık göstermemeleri.
neyse bu konu çok uzar gider. ama en yetkili kişilerin bile sorumluluk almadığı, bu hayvanlar üstünden ceplerine girene baktıkları, insanların iki adım sonrasını düşünmeden sadece kendi kafalarını rahat ettirecek "çözümler" bulduğu yerde bu sorun çözülmez.
  • not dark yet  (24.08.20 09:03:17 ~ 09:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.