[]

kollarım fidan

selamlar,
öncelikle 1.82m boy ve 79kiloyum(kışın 7 kg verdim). profesyonel spor geçmişim yok, kışları salona kaydolup herhangi bir protein tozu kullanmadan fitness yapardım,sadece sağlıklı,dinç hissetmek ve dik durabilmek için. ancak iş nedeniyle sporu bıraktıktan sonra çok çabuk çöküyorum. kollarım ipince, dik duramıyorum ve bitkin hissediyorum. amacım sağlıklı bir şekilde spor yapıp gelişerek, o hali korumak ve sürdürmek.

şimdi bu bilgisiz arkadaşınıza ne önerirsiniz? bu aşamada ne yapmalıyım? aklındakileri sil, sıfırdan işte şuradan bu şekilde başla derseniz hazırım.
bu arada protein ve çeşitli takviye tozlar hakkında görüşleriniz ve deneyimleriniz neler? bana hala samimi gelmiyorlar, sağlık açısından da biraz tırsıyorum :/

 
öncelikle beslenmeni düzelt. çer çöp şeyler yeme. protein tozuna, antremana gelene kadar bu işi çöz. erken yat erken kalk. günde en az 8 saat uyu. günde en az 3 litre su iç.

bunları bi yapmaya başla. ondan sonrası kolay.
  • alperz  (23.08.20 15:23:21) 
günlük sistemine girmesi gereken protein miktarını yiyeceklerle sağlayamazsa protein tozu ile takviye yaparsın. Bir kaşıkta çabucak sindirilebilen 25gr kadar protein olur.

Protein tozu içeni kaslı yapan sihirli bir madde değildir. Sütten elde edilen bir üründür. Ne mucizevidir ne de öcüdür. Sağlık açısından tırsmanız normal çünkü hakkında hiçbir şey bilmediğiniz çok belli.
  • catch the arrow  (23.08.20 15:50:20) 
@alperz
uyku ve su uzun süredir tavsiye ettiğiniz şekilde. yemek yeme saatlerim de aynı. kahvaltı,öğle yemeği ve akşam yemeği ev yemekleri aburcubur bir tek deneme amaçlı(öyle çok gömen biri değilim, ama spor için yine de bu bile fazla)

beslenmeyi nasıl düzeltebilirim?
  • MtKrt  (23.08.20 16:51:41) 
işlenmemiş et balık tavuk hindi, yumurta, yoğurt, peynir, baklagiller, tam buğday makarnası, tereyağı, zeytinyağı, meyve(az), sebze hariç bir şey yeme. bak yenecek bir ton şey var mis gibi.

bu düzeni oturttuktan sonra spora başlarsın. öteki türlü antreman da çıkmaz sen de telef olursun.
  • alperz  (23.08.20 19:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.