[]

hangi kulaklık?

senheiser cx 350 bt vs cx 150 bt

www.sennheiser.com.tr

www.sennheiser.com.tr

bu iki model arasındayım. ofise alınacak, kurgu işleri için kullanılacak. imac ve iphone x'te (alınmışken kendi telefonuma da bağlarım allah affetsin :D) bağlantıyla, uyumlulukla ilgili sorun çıkarmazlar değil mi?

bir diğer opsiyon da stüdyo kulaklığı almak;

senheiser hd 280 pro vs hd 200 pro

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

sizce hangisi neden?

 
bir karar verip bugün siparişi vermem gerekiyor. mümkün mertebe beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. para cebimden çıkmıyor olsa da pişman etmesin.


  • solitude ov the lonliest star  (23.08.20 11:06:53) 
Çok bilgim yok ucundan kıyısından müzik prodüksiyon işleriyle ilgilenmiş biriyim ama bu tarz işler için hem Bluetooth hem de kulakiçi kulaklığın uygun olmadığını düşünüyorum.

"referans kulaklık, referans monitör" kavramlarını araştırdıktan sonra over ear bir model seçmen daha mantıklı.
  • Giovanni Pipitto  (23.08.20 11:28:46) 
müzik prodüksiyon işleriyle ben de ilgiliyim, kurgu işinde yeniyim. kurgu işi yapan birisi için referans kulaklık almasına gerek var mı, o noktada kararsızım, evet. cehaletime verin; yaptığımız işlerde müziği başkası yapıyor ben hazır sesleri ekleyip, ses seviyeleri vs ufak ayarlar yapıp geçiyorum genelde o yüzden kulak içi alıp geçesim var. çok hatalı bir düşünce olabilir pek tabii lakin bu yüzden burada soruyorum zaten :D


  • solitude ov the lonliest star  (23.08.20 11:38:16 ~ 11:38:28) 
kurguda ne nasıl oluyor bilmiyorum açıkçası, hani mastering falan yapılıyor mu ses için? yapılıyorsa bunu siz mi yapıyorsunuz bilemedim.

bluetooth kulaklıklarda çok az da olsa gecikme problemi olur, ha senheiser'in bluetooth stüdyo referans kulaklığı da var 500 dolar civarında yurtışında öyle bir üründe çözmüş olabilirler ama genel olarak ufakta olsa oluyor müzik işlerinde denemiştim eskiden.

kulaklık içi shure ve bose gibi müzik işleri için kulaklıklar olsa da daha çok sahnede kullanmak, müzisyenlerin kendi çaldıklarını net duyabilmesi açısından kullanılıyor.

öteki alttaki tipteki kulaklıklara gelirsek eğer.

bu kulaklıklar temel olarak kapalı ve açık olarak ikiye ayrılır. kapalı kulaklığın özelliği dışardan ses gelmesi değil, kulaklıktan çıkan sesin dışarı çıkmasını önlemektir genel olarak tabi dışardaki sesi de kestiği oluyor ama temel amacı, mikrofonla kayıt yaparken bu vokal olur, akustik , üflemeli enstrumanlar olur, kulaklıktan çıksan sesin mikrofona gitmemesini sağlamak.

2 tane kulaklığım var biri kapalı diğeri açık, açık olanla daha mutluyum daha hafif ve rahat.

bak yukarıda kafa üstü kulaklıkların bir tanesi hassas dinleme ve mixing için, diğerinde basları özellikle güçlendirilmiştir yazıyor, yani müzik dinlemek için.

bu referans kulaklıklarında asıl olay doğal yani flat karakterde ses vermesidir.

ben güzel bir kulaklık almak istesem yurtdışından 300-500 dolar aralığında olurdu müzik ile uğraştığım kayıt, mix, mastering yapmak istediğim için.

eğer bu tür şeylerle alakan yoksa, kafa üstü olanın pahalı modelini almanda bir sakınca görmüyorum ama flat karakterli kulaklıklarda da bu sefer müzik keyif vermiyor.

yıllar önce unutmam çok çok pahalı akgnin üst model bir kulaklığını görmüştüm bir de yeni değil hani en azından 20 senelik var kulaklık, böyle kutusu falan var abi çıkartıyorsun, sonra kılıfından çıkartıyorsun, sonra jackini takıyorsun falan altın kaplama hatta altın bile olabilir bayağı kallavi bişeydi.

taktım kulaklığı bi tane de dat kaset taktım, abi dinliyorum ortam stüdyo ortamı, sesler tın tın geliyor. bütün ayrıntıları dinleyebiliyorsun ama gram bas yok böyle teneke gibi. hee anladım ki referans kulaklığı dedikleri böylemiş, keyif vermiyor müzik dinleme açısından.

piyasada çok kullanılan ucuz kulaklıkları yazayım sana.

presonus hd 7(geçen gün aldım oldukça rahat ve memnunum, malzeme kalitesi kötü), presonus hd 9(benim kulaklıktan bir farkı kapalı olması çok kişi memnun) alesis srp100(kablosu kısa ama çok kişi memnun), audio technica atmmx20, samson 800, senheiser'in de vardır çok tutulan modelleri ama bilgim yok.

bunların haricinde de paranın yettiği ve amaca hizmet eden beyerdynamic.

bu piyasada herkes memnun dediğim maddi sıkıntı yaşayan kayıt mix mastering yapan genelde amatör olarak uğraşan müzisyenler. yoksa 30 binliraya kulalık var kaldı ki onunla da olmuyor referans monütörü(hoparlör) kullanmadan mix mastering zor en pahalı kulaklık olsa da yanıltıyor.

biraz araştırmanı öneririm , özellikle yaptığın işin forumları vardır, insanlar orada kulaklığın rahatlığı ile ilgili yorum bile yapsa işine yarar. öyle kulaklıklar var çok güzel pahalı ama 2 saat taktın mı kulakları ağrıyor insanın.


bu arada 5 seneden beri hergün saatlerce kullandığım kulaklık da roland rh 200, 250 liraya almıştım, çok loud ve bas bir kulaklık daha çok enstruman provası, müzik dinleme ve ufak tefek kayıtlar için yapılmış, hd7 ile duyduğum detayların bir kısmını roland da duyamıyorum, ağır, kapalı öte yandan öküz gibi sağlam yani 5 sene her gün kullanmak az buz bişey değil. hala da ilk günlkü gibi sağlamlık konusunda.

sıcakta kafa üstü kulaklık takmak çok sıkıntı olabiliyor terleme açısından ama kulaklık içi de kulakları acıtıyor onlar da terleme yapıyor.
  • hem şişko hem deli  (23.08.20 11:41:54 ~ 11:53:15) 
@hem şişko hem deli, çok teşekkürler. sanıyorum kablolu kafa üstü modeli alacağım, gecikme konusunu hiç düşünmemiştim kablosuz modeller için.


  • solitude ov the lonliest star  (23.08.20 12:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.