[]

Sıkıcı insan profilinden kurtulmak istiyorum

Selamlar herkese, ilişkilerimde çok sıkıcı olduğumu düşünüyorum yanımdaki insan benden sıkılıyor mu diye düşünmekten içimden geldiği gibi davranamıyorum. İçinden ne geliyor derseniz içimden bir şey de gelmiyor aslında. İçine kapanık sessiz bir tipim o yüzden eğlenceli vakit geçirmek, muhabbet etmek gibi bir yetenek hiç geliştirmedim. Tek yeteneğim dışarıyı çok iyi gözlemleyebilmek. Ama bundan gerçekten sıkıldım. Bırakın başkasını ben benden sıkıldım. Yaptığım gözlemler olsun, hayatın anlamı üzerine olsun sabahlara kadar konuşabilirim aslında. Ama bu bir noktadan sonra bayıyor. Ve o noktadan sonra başka muhabbet açamıyorum. Bu iletişimi nasıl öğrenebilirim? Neler tavsiye edersiniz bana aklınıza gelebilecek her tavsiyeye açığım. Bunun sebebi empati eksikliği olabilir mi? Böyleymişsin böyle kal herkes eğlenceli olmak zorunda değil demeyin lütfen, ben böyle olmak istemiyorum çünkü. Ama yolu da bilmiyorum.




 
@ r evolution 1.yi istiyorum. Çünkü ben kendime katlanamıyorum artık.


  • parkerlarin jennifer  (23.08.20 08:16:42) 
spor yap


  • dafuq  (23.08.20 09:05:21) 
benim gibi people pleaser olma ihtimaliniz var gibi geldi bana.

sıkıcı teşhisini kim koyuyor? karşınızdaki kişi mi koyuyor? siz koyuyorsanız karşıdaki kişiye göre mi koyuyorsunuz bunu?

sıkıcılığın sınırları, evrensel standartları nelerdir?

hayata dair sağlam gözlemleri, analizleri olan insanlarla oturup muhabbet etmek benim şu dünyada en çok keyif aldığım şey mesela.

kite surf, wake board ya da ne bileyim bir takım aktiviteler yerine bu tarz insanlarla muhabbet etmeyi severim. o yüzden bence bu sıkıcı değil.

bence sorun sizin kendinize "sıkıcı" etiketi koymanız.

karşınızdaki kişiye göre o etiket değişecek.

beni de sıkıcı bulan çok insan var. hiçbiriyle yakın arkadaş olayım, onlara kendimi sevdireyim diye bir çabam yok zira farklı dünyaların insanlarıyız.

aynı şeyi ben de yapıyorum.

bana bioenerjiden, olumlama, tılsımlama, pozitif düşünce gücü, kuantum ve inanç gibi şeylerden bahseden insanlar aşırı sıkıcı geliyor. onları sıkıcı bulmamak ya da muhabbetlerini sevmek için bir çaba bir mücadele içine girmiyorum. dünyalarımızın çok farklı olduğunu görüp, kabullenip ilişkiyi minimumda tutuyorum, yakınlık kurmuyorum.

benim de muhabbetim bazı arkadaşlarıma göre çok eğlenceli, çok doyurucu, ufuk açıcıdır ama bazı insanlar da "kafa sikiyor" der çünkü ilgi alanlarımız farklı.

"kafa sikiyor" diyen insanlara kendimi sevdirecem diye kendi ilgi alanlarımdan, zevk aldığım şeylerden, ve hatta karakterimden vazgeçecek değilim. o işi hayatımın ilk 33 senesinde yaptım. herkes beni sevsin, herkesle arkadaş olayım, herkesi memnun edeyim, herkesin takdirini kazanayım diye kendim olmadan yaşadım hayatımın ilk 33 senesini ve bombok, bana ait olmayan bir hayat yaşamışım.

şimdi 35 yaşındayım ve birileriyle yakınlık kurmak için kendim olmaktan vazgeçmiyorum. artık olduğum gibi gerçek benim. bu halimle benimle zaman geçirmekten zevk alan insanlar var ve onlarla zaman geçiriyorum. karşımdakini tatmin edecem, benimle zaman geçirdiği için pişman olmayacak diye rol yapıp onun istediği gibi görünüp, o tarz şeylerle ilgilenmiyorum, sıfır stres sıfır yorgunluk.


sanki sizde de buna benzer bir şey var gibi geldi. tabii 5-6 satırlık bir şey yazmışsınız çıkarımım doğru olmayabilir de bu kısıtlı bilgiyle.
  • levpontryagin  (23.08.20 09:05:41) 
@ levpontryagin karşımdaki insanlardan hiç böyle bir bildirim almadım. bu tamamen benim düşüncem. çıkarımlarınız doğru ancak benim için şöyle bir sıkıntı var ki ben şu an olduğum halimden sıkıldım. hayata dair çıkarımlarla, anlamlar üzerine konuşmak çok keyifli kesinlikle ama bu konuları her zaman konuşmazsınız. diyelim her gün konuşuyorsunuz ki mümkün ama her anınız böyle geçmez. ve ben neredeyse her eylem için bunun gerekliliği nedir, anlamı nedir gibi sorgulamalar yapıyorum. ve bu sorgulamalar sebebiyle içime kapanıp o anı yaşamıyorum ya da yaşamayı saçma buluyorum. gerek bilgi birikimimin gerek yaşadıklarımın gerek zeka seviyemin de bunlardan sağlam bir çıkarım yapıp bir felsefi görüş temellendirebilecek seviyede olmadığını biliyorum. o yüzden bu durum keyifsizlik yaratmaya başladı. bir durumdan keyif alır hale gelmek istiyorum.


  • parkerlarin jennifer  (23.08.20 23:12:00) 
Eğlenceli muhabbet için deneyim lazım. Yani anlatacak hikayen olmalı. Rutinin dışında bir hobi, aktivite bulmalısın.


  • arnold schwarzeneger  (24.08.20 11:11:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.