[]

yeni arkadaşlık kurarken yaşanılan problem

bunun ciddi anlamda sıkıntısını çekmeye başladım, istiyorum ki farklı çevrelerden insanlar ile ilişki kurayım arkadaş olayım ama bu arkadaşlıklar çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan "benim bir projem var" yüzünden baltalanıyor.

eminim bir çok meslekte soru sorma olayından dolayı bıkkınlık vardır. ne bileyim doktor arkadaşa "şuram ağrıyor ne olabilir", avukata "birini öldürsem kaç yıl yerim" gibi...

fakat benim sektörümde (yazılım,mobil yazılım) artık bu bıkkınlık vermeye başladı, askerde mesleğimi öğrenenler bile bir şekilde bana ulaşıp şöyle bir projem var yapalım mı diyorlar.

yeni tanıştığım birçok insanda da aynı şeyi yaşıyorum, sırf bu yüzden uzun bir aradan sonra arayan insanların telefonlarını açmak bile istemiyorum bazen, seziyorum çünkü kesin aklına yeni bir proje geldi diye.

kesinlikle küçümsemediğimden söylemiyorum ama ne bileyim taksicisinden gayrimenkul danışmanı herkesin bir projesi var, mesleği duyunca başlıyorlar projelerini anlatmaya.

artık insanları dinleyip onlara projelerinin bir boka yaramayacağını zaten benzerlerinin olduğunu, planlamasız, bütçesiz bu işlere pek de girilmemesi gerektiğini sandıkları gibi kısa sürede yapılamayacağını vs. söylemekten yoruldum.

evet derdimi şöyle kenara bırakıyorum istediğiniz gibi muamele edebilirsiniz :) fakat bu durumun beni yeni arkadaşlıklar kurmaktan çekindirdiğini farkettim.

çok mu yumuşak başlıyım bilemedim ki

 
benm bi proj...

Şaka şaka, seni çok iyi anlıyorum. Hukuki konuda çok fazla bilgi talebi geliyor. Bende mesleğimi söylememe kararı aldım. Bu biraz rahatlatıyor. İkinci adımda başka bir meslek uyduruyorum hedef şaşırtıyorum. Son çare ben xxx alanında çalışıyorum o konuları bilemiyorum(bunu sende yapabilirsin) diyorum. Son dediğim kesin çalışıyor bende.
  • infernalcadre  (22.08.20 20:51:16) 
@infernalcadre

bir daha görme ihtimalim olmayan taksici gibi insanlara yapıyorum zaten onu ama arkadaşlık kuracağım insanlara da yalan söyleyemiyorum. bir de insanlar yazılımla uğraşan birinin yazılım ile ilgili herhangi bir şeyi yapabileceğini sanıyorlar orda problem çıkıyor.
  • ronartest  (22.08.20 21:08:41 ~ 23.08.20 03:37:37) 
Seni çok iyi anlıyorum ve infernalcadre+1
Ben hiç mesleğimi farklı şekilde söylemedim ama “o kısım benim alanıma dahil değil” güzel bir cevap bence.
Arkadaşlık kurmaktan bu sebepten çekinmemelisiniz bence, bağlantı kurmayın bu durumla veya şöyle düşünün, sizden faydalanan insanlardan siz faydalanabilir misiniz?
Mesela beni geçen akşam bir arkadaşımın arkadaşı aradı, işte olmama rağmen 40 dk konuşmuşuz ve tamamında ben bir konu anlattım. Adam avukatmış, bir şeye ihtiyacın olursa ilk beni ara sana borçlandım dedi. Normalde “ay yok canım olur mu öyle şey” derdim. Ararım, teşekkür ederim dedim. Fazla avukat göz çıkarmaz :)
  • irene  (22.08.20 21:15:38) 
Hahahaha, bunun bi model de üstü var, bi projem var ama söylemem, çok gizli, sen fikrimi çalarsın diyenler.

Ben genelde yüksek fiyat çekiyorum, bazı arsızlar "öğrenci falan tanıdığın yok mu, ona yaptıralım" diye bastırıyor. Ona bi çözüm bulamadım hala.
  • plutongezegendegilmi  (22.08.20 22:53:33) 
Ben yazılım geliştiriciyim, (bkz: algorithmic trading) yapıyorum. Aynı sıkıntı bende de vardı, artık borsa, hisseler vb detaya inmeden yazılımcıyım deyip geçiyorum. Ne yazılımı deyince de matematiksel hesaplamalar vb diyorum, anlamıyorlar zaten, konu orada kapanıyor.

Senden faydalanmaya çalışan adamdan arkadaş olmaz zaten, boşver açma telefonu.
  • hayirsiz  (23.08.20 00:19:39 ~ 00:24:42) 
Buna benzeri bende de oluyor ama iyi ki yazilimci filan degilim, hic cekilmezdi.
Hicbir yazilimci arkadasima da (sonradan arkadas olduklarim dahil) bu sekilde gitmedim, bence o kisilerle arkadas olma zaten.
Daha bismillah yani.

Asiri spesifik, mesleki terimli filan bir sey soyle, yazilimci diyince her seyi yapabilecegini filan zannediyor insanlar cunku.
  • kuehles blondes  (23.08.20 01:33:55) 
aynı sektördeyiz, ben de benzer bir şeyden muzdaribim.

ben yüzeysel dinleyip direk olumsuz yaklaşıyorum. yapılmıştır o araştırdın mı? o iş zor çok para lazım, işin arka kısmı senin düşündüğün kadar kolay değil vsvs. kendi projelerim var onlarla ilgileniyorum dışarıdan proje yapmıyorum falan da diyorum.
  • ayin yazari  (23.08.20 13:28:36) 
Hahah, eşim yazılımcı, babası her konuşmamızda ayrı bir fikirle geliyor. Nasıl da ısrarcı. r volution'un dialoğunu beğendim. Projesi olan insanlar bunun sermaye gerektiren bir iş olduğunu düşünemiyorlar bile.Bu bizim babaya çözüm değil ama çevreden gelen talepleri püskürtür.


  • SiyamkedisiZorro  (24.08.20 09:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.