[]

french press kahve seti aldım ama sıfır tad/aroma/koku var

şu setten aldım

www.coffeeproject.com.tr

doğru şekilde french press ile hazırlıyorum ama yemin ediyorum aroma olarak hiçbir tad almıyorum. baya bildiğin 2si bir arada kahve tadı gibi. neden böyle olmuş olabilir?

frech press için doğru şekilde demliyorum. youtube'dan 20 tane frech press nasıl yapılır videosu izledim. ama bir türlü bir tad hatta koku bile alamadım.

 
e belki de kahve kotudur? Hani French Press"te aromoza biraz daha az yogun olur mesela Moka Press'e gore ama zaten French Press te yeteri kadar bekledikten sonra tat gelmiyorsa kahvede is yoktur bence


  • nurigagarin  (22.08.20 19:14:39) 
@nurigagarin 4 tane farklı paket seçtim ama inan aralarında yüzde 1 filan fark var sanırım. bu kadar beklemiyodum.


  • ayseee  (22.08.20 19:16:13) 
Yani French Press oyle bir sey ki, kotu yapmanin imkani yok, kahve dandiktir bence. Iade edemiyorsaniz sutle "half-half" yapip icin gitsin.


  • nurigagarin  (22.08.20 19:23:21) 
Normal şartlarda dışarıda içtiğinde falan bu aromaları kokuları alabiliyor olduğunu varsayıyorum. Damak da zamanla gelişen bir şey çünkü. Yeni tanışıyorsan biraz vakit ver kendine mümkün olduğunca çok çekirdek denemeye çalış.

French pressle kötü yapmak için zoru başarman lazım gerçekten. Videolar izledim demişsin yanlış bir şey yaptığını sanmıyorum.

Kahve kötü büyük ihtimalle. Başka bir yöntemle demleme imkanın var mı? Hangilerini demlediğini de yazarsan ona göre şey edelim.

Bir de kahvede öyle güldür güldür aroma da beklememek lazım. Fındıklı üçü bir aradanın kimyasal fındığını beklemiyoruz değil mi?
  • Giovanni Pipitto  (22.08.20 22:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.