[]

öfkelenmenin boyutu

diyelim ki yüksek tavanlı bir evden daha alçak tavanlı bir eve taşındınız ve perdelerinizi kısaltması için perdeciye verdiniz. verirken de üstüne basa basa perdeleri kesmemesini, içeri kıvırmasını söylediniz ki perdeleri tekrar yüksek tavanlı bir eve taşınırsanız kullanabilesiniz.

perdeleri bir aldınız, adam perdeleri kesmiş. göstereceğiniz reaksiyonun boyutu ne olurdu?

-sinir krizi geçiririm. kavga çıkarmaya giderim.
-oturur ağlarım.
-canım sıkılır ama çok takmamaya çalışırım.
-alt tarafı perde, sağlık olsun der geçerim.

gibi..

buradan alacağım cevaplarla bir benchmarking yapacağım.

 
adam esnafsa perdeler pahalı ise tanıdık avukat varsa avukata arattır dava açacağını söyle yada sana değeri kadar yeni perde versin.


  • duyurukullanıcısı  (22.08.20 14:48:26) 
kesinlikle aşırı bir öfke yaşarım içime doğru ve mutlaka en kısa sürede yüzyüze görüşmeye giderim ve yüzleştiririm onu perdelerle. bunun benim dünyamda ne kadar önemli bi ayrıntı olduğunu idrak etmesini sağlayacak bi konuşma yaparım. perde kumaşının bedelini talep ederim. adam gevşek gevşek davranırsa da avukatla geleceğimi söyleyerek korkuturum.

özetle çok ciddi bir sıkıntı bu benim için. hem de perde kumaşı pahalıysa. ucuzsa biraz küfürle geçiştiririm aslında sanırım.
  • foreignsilhouette  (22.08.20 14:55:21) 
"Naptın abi, böyle mi konuştuk?" derim ama çok uzatmam.


  • epistemic_regress  (22.08.20 15:14:15) 
Canım o kadar tatlı ki bir perde için veya bir esnaf yüzünden sıkamam onu.kendime neden beni çözemeyen biriyle iş yaptığım için bir kaç dakikalığına kızabilirim ama perde işte,zaten senelerce aynı perdeyi görmek istemem.


  • duptıs  (22.08.20 16:16:55) 
Duptıs'a katılıyorum, iki metrelik kumaş parçası için sinir yapmam. Adamı arar konuyu anlatırım, düzeltmeye yanaşmazsa avukata falan arattırırım, baktım olmuyor salarım.


  • roket adam  (22.08.20 17:06:55) 
Canım sıkılır, perdeciye de bunu belli ederim ama sonrasında avukatmış, kavgaymış falan uğraşmam. Kavga etmem için daha ciddi bi sebep lazım.


  • antihero  (22.08.20 18:11:38) 
Perde kumasi asiri pahali bir sey, ben kizar bagiririm, kafana gore is yapiyosun diye.

Sonra cevap olarak dicek ki “abi/abla oyle cirkin olacakti ama o kadar ice kivrilmaz diye kestim ben”
Ben de derim “ee napcaz bana yeni perde mi alcaksin simdi??”

En azindan tadilat parasini vermem ya da cozmesini isterim bi sekil.
  • kuehles blondes  (22.08.20 19:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.