[]

ev almak icin beklemek mi gerek

faizlerin ve dolarin durumuna gore simdi mi almak gerek yoksa 3-4 ay beklemek mi gerek? kisin dolar artiyor mu genelde? ya da ev fiyatlarinda bir artma olmaz mi? ya da kis mevsimi ev almak icin daha mi mantikli?

yorum yapmakta cekinmeyin, genel anlamda fikirleri merak ediyorum, sizi suclamayacagim herhangi bir sekilde.


 
Bence ev almak icin gec kaldin. 1.5-2 senedir konut piyasasinda yaprak kimildamiyordu. Dusen faizle canlandi. Guzel evlerin hepsi satildi. Kalanlar hep cer cop. Fiyatlar da yukseldi tabi. Bu ulkede biseyin fiyati yukseldiyse asla eski haline donmez. Ben bunu tecrube ettim. Yine de takipte kal. Ev bakmaya devam et. Aklina yatan bi ev olursa gidip al. Pesin paran varsa daha rahat pazarlik edersin. Krediler yukseldi bir daha dusecegini zannetmiyorum.


  • dedim ben sana  (22.08.20 13:01:04) 
Ben olsam beklerim. Dusuk faizle alan aldi zaten.

Faizler yeni yeni yukseldi, ev fiyatlari biraz duser. (Duserden kastim, faiz indirimi oncesi doneme geri doner anlaminda). Malum bi ara hergun 30 40bin ekliyordu millet ev fiyatlarina. En azindan onlar duser.
  • brkylmz  (22.08.20 13:02:03) 
faizler yüksekken almayı tercih ederim banka ev satıcısından daha insanflı :D


  • hitsumo  (22.08.20 13:55:16) 
tahminim önümüzdeki yaz dönemine kadar fiyatlar yatay seyredecek, fakat yukarıda yazılan doğru doğru düzgün evlerin hemen hepsi satıldı, geriye kalan çer çöp içinde daire bulmak zor.


  • nuisance  (22.08.20 14:26:49) 
dedim ben sana +1

Özellikle faizler düşünce mevcut iyi evler anında kapıldı. Kendi oturmak için alarlara müthiş bir ödeme kklaylığı sunuyordu ve doğal olarak kullandılar.

Şimdi yeni bitecek evler beklenmeli. Tabi ben kendiniz oturacaksanız söylüyorum.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (22.08.20 15:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.