[]

ne yapacağım ben? (sürekli idrara çıkma)

er kişiyim.

2 sene önce sürekli idrara çıkmaya başladım. bir şey içiyorum, 3 kere tuvalete gidiyorum. gece yatmadan en fazla 1-2 saat önce bir şey içiyorum ama gece 2 defa tuvalete çıkıyorum vs. vs.

artık bu durum beni çok yordu. ilk doktora gittiğim zaman doktor tahlil bile yapmadan 2 antibiyotik verdi, bunlarla geçer dedi, kullandım geçmedi. bu sefer tahlil yaptı, sonra başka bir 2 antibiyotik verdi, onlarla da geçmedi. en sonunda bir tane antibiyotik yazdı, yine geçmedi. geçmeyince ultrason çekti, kamerayla girdi baktı, bir şey yok dedi, yolladı. sonrasında ben 1-2 doktora gittim, tahlilleri, ultrasonu gösterdim, kamerayla girip baktıklarını (tıbbi adını unuttum), temiz dediklerini söyledim, onlar da baktı "tahliller temiz, ultrason temiz, belki psikolojiktir, geçer" deyip yolladılar.

çok sıkıldım bu durumdan. evde de sürekli idrara çıkmak, gece kalkmak bir dert tabii ama bir yere gidiyorum mesela arkadaşlarımla, sürekli tuvalete gidiyorum. tuvalete gitmeye utanır oldum. olacak şey değil ya.

ne yapacağım ben? ne yapmam lazım? 2 sene önce aniden başladı, nasıl başladı anlamadım. o zamanlar yüzmeye gidiyordum, oradan mikrop mu kaptım diye düşünmüştüm ama öyle bir şey olsa tahlillerde çıkardı herhalde.

 
Bir ilaç kullanıyor musunuz? Anti depresan, tansiyon, idrar söktürücü vs.

Dahiliyeye gidin derim. Kan değerlerinize baksınlar. diabetes insipidus olabilir, adh hormonu ile ilgili birşey olabilir.

Not: doktor değilim, yakın zamanda babam hiponatremi geçirdiği için bu konuları biraz araştırmıştım.
  • inheritance  (22.08.20 12:50:40) 
antidepresan kullanıyorum ama bu 2 yıllık süreçte birkaç ilaç değiştirdim ama idrara çıkma olayı hep aynı kaldı, hiç değişmedi.

dahiliyeye başka bir sebepten gitmiştim ama o hormonlara bakmamıştır herhalde, bir bakayım nelere bakmış.
  • ahm1  (22.08.20 12:58:59) 
bende de bır donem olmustu. cok gergin, stresli olduğum bir dönemdi. psikolojik olabilir diyorum.


  • buenosdias  (22.08.20 13:07:39) 
psikolojik oluyor genelde bu durum. bende de dönem dönem yükseliyor.

özellikle bir yerden çıkmadan ya da girer girmez tuvalete gitme isteği oluşuyor. günde 3 lt su içiyorum onunla da alakalı olabilir. bence de pek üstüne gitmeyin zamanla azalarak biter diye düşünüyorum. ya da psikolog tavsiyesi alabilirsiniz.
  • ayin yazari  (22.08.20 13:15:25) 
@ayın yazarı: hocam o 3 litre su içtiğiniz içindir ya. eskiden ben de çok su içmeye çalıştığımda sürekli tuvalete çıkıyordum.


  • ahm1  (22.08.20 13:22:50) 
İnheritence+1
Kan verin şeker baktırın.

  • physcos physcos  (23.08.20 13:39:34) 
Tuvalete çıktığınızda yapabiliyor musunuz yoksa çok az yapıp bitiyor mu?


  • Seedy  (25.08.22 03:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.