[]

ingilizce öğrenme ile ilgili tavsiye

selamlar,

yıllardır tembelliğimden geliştirmeyi ertelediğim bu konu, bir iş ilanını kaçırınca kafama çok büyük dank etti :)

şöyle ki, okuduğum bir metni -bilmediğim kelimeler hariç- anlayabiliyorum. yani en kötü ne denmek istediğini tahmin ediyorum. hoş bu da iyi bir şey deği ama... sözlüğe ya da çeviri programına bakıp mantığını anlamaya çalışıyorum en azından.

oturup da biriyle havadan sudan ya da profesyonel bir konuyu yazışamam ya da sesli konuşamam. pratiğim yok, çekiniyorum çünkü tamamen ya da kısmi olarak konuya hakim değilim. cümle bütünlüğünü oluşturamıyorum, grammar eksik ama oturup da he/she/it kısmından başlayacak kadar da yok hükmünde değilim.

bir kitap satın almam lazım, o belli. grammar olarak tavsiye edeceğiniz bir şey var mıdır? ya da bunun yanında, şunu da al bunu da al diyeceğiniz? yalan yanlış başlangıç seviyeleri alıp sıkılıp bırakıyorum. advance alsam da bön bön bakıcam, bilemiyorum.

cümle oluşturmayı yazılı ya da sözlü hallettikten sonra, cambly almayı düşünüyorum. başka türlü konuşarak pratik yapamam çünkü. önce bir altyapıyı oturtmadan da cambly alıp, "ehe ehe hello" demek de istemiyorum. zira ucuz bir şey değil..

şimdiden çok teşekkürler.

 
Eğlendiğiniz bir aktiviteyi ingilizce yapmaya çalışın. Şarkı,dizi,film, mektup arkadaşı,haberler...

Bu çok klişe bir tavsiye ama öğrenmenin de en iyi yolu. Şöyle ki bir mektup arkadaşım türkçesini geliştirmeye çalışıyor. Kızın da baya iyi türkçesi. Kız sadece türk dizileri izleyip, türkçe şarkılar dinleyerek iyi bir seviyeye gelmiş. Tabii sizin iş mülakatları için ekstradan grammar çalışmanız gerekiyor. Grammar kitabı olarak "grammar in use" öneririm. 3 rengi var;kırmızı,lacivert ve yeşil(bu son renkten emin değilim) Lacivert renkteki için orta seviye deniliyor. Siz yine de bakarsınız.
Kolay gelsin.
  • tulumba  (21.08.20 18:08:33 ~ 18:09:20) 
Çılgınlar gibi Engvid izlemece ve pratik


  • le jeune turc  (21.08.20 20:09:16) 
Düzenli olarak çalışmanız lazım ancak öyle ogrenirsiniz. Yöntem olarak da Etkili Pratik İngilizce kanalını tavsiye ederim.
Bunun dışında sadece dizi VS ile öğrenemezsin, twlenel bilgileri almak lazım. Her gün 15 dk da olsa çalışacaksınız, kanalda yöntemler de yer alıyor.

  • kaset  (22.08.20 02:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.