[]

Dijital çizim için tablet/laptop tavsiyesi

Dümdüz tablet arıyorum.
Kalibrasyonu iyi ve 10 inç ve üstü olsa yeter.
Şu ikiye katlanıp çizim için de kullanılabilen laptoplar var ya. Onlar da olur.
IPad almak ister gönlüm ama nerde o para. Profesyonel değilim, hobi için yaptığım bir şeye de çok yüksek meblalar veremem.
Piyasaya biraz baktım ama sanki ne alsam elimde patlayacakmış gibi geldi.
En iyisi taviste almak

 
Merhaba,

En son size bir reklam yapacağım ama "şimdi reklamlar" diyesiye kadar yazdıklarım objektif görüşlerimdir, merak etmeyin :)

Maalesef çizim yapmak için benim bildiğim ucuz tablet çözümleri pek verimli değil. Yani dandik bir tablet, gecikmesidir kalemi düzgün algılamamasıdır falan derken insanı sinir ediyor. hele hobi gibi eğlence amaçlı bir şey için bence sinir olmak çok makul değil.

Yine de fiyat/performans olarak arıyorsanız Wacom kaliteli olsa da biraz pahalıya kaçan modeller üretiyor, ancak üzmez. F/P olarak aradığınız modeller Huion ve XP-Pen markalarında mevcut. Wacom harici kullanmadığım için onlar üzerinde çok fazla yorum yapamayacağım maalesef ancak genelde olumlu geri dönüşler var gibi. Ama kesinlikle bence mesela bilindik android tablet alıp "bir de kalem alır çözerim" demeyin.

--şimdi reklamlar--

iPad air wi-fi satıyorum ilgilenirseniz; pro kadar iyi olmasa da ilk nesil kalem takviyesi ile işinizi hayli hayli görecektir. :D

www.eksiduyuru.com
  • susamli cubuk  (21.08.20 15:13:00) 
Galiba eksik anlattım. Çok vakıf değilim terimsel ve teknik anlamda konuya. Grafik tablet değil aradığım. Şu bilgisayara takılması gerekenlerden değil. Bilgisayarım yok ki. Kısa vadede çıkabileceğim de en fazla 2000 lira. Öğrenciyim yahu ben. Wacom gibi markalar bana fazla lüks. Çok teşekkür ediyorum ama


  • turuncubisikletlihanfendi  (21.08.20 16:06:52) 
şuna ne dersiniz?

store.huion.com
  • susamli cubuk  (21.08.20 16:56:31) 
Bu çok iyiymiş, çok teşekkürler


  • turuncubisikletlihanfendi  (21.08.20 17:46:00) 
Hocam çizim için istiyorsan Wacom şart. O inkpad'ler falan dandik ürünler aynı zamanda işlevsiz. Katlanabilen laptoplar da. Dijital çizim ekipmanları hobi için kullanılmaz aslında, yani randıman alabilmek için de paraya kıymak şart.


  • Avoiding The Puddle  (21.08.20 19:07:07) 
Wacom yıllardır şu driver sorununu çözemediği için artık kimseye tavsiye edemiyorum.

10 inchden büyük tablet gereksiz. Elin rahat hareket ederek çizim yaptığı alan en fazla 6 inch zaten, sol elinle de sürükleme zoom in-out yapıyorsun. Kolunla köşelere gitmektense parmaklarla çizim alanını kaydırma pratiği, kullandığında daha iyi anlayacaksın. İkinci el tablet düşünüyorsan buluşmaya laptop ile gidip tableti denemeni tavsiye ederim. Çoğu insanın heves edip aldığı ve elinden kullanmayınca elinden çıkarmak istediği ürünler olduğu internette temiz 2. el bulabilirsin. Tabletin arkasının (etiketin) ve önünün hafif yatay fotoğrafını (çizikler için) gördüğünde ne kadar yeni olduğu anlaşılır zaten.
  • sadegazoz  (21.08.20 22:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.