[]

vücut geliştirme sorusu

şu şekilde bir antrenman programım var. youtube’daki full body programlarından faydalandım. evde kendimce bir salon kurdum o şekilde çalışıyorum.

antrenmanı full body şeklinde yapıcaktım. ancak 1 saatten fazla sürüyor o yüzden 2’ye böldüm. 1. gün göğüs, biceps, triceps ve karın diğer gün sırt, omuz ve bacak çalışıyorum. bir de trapez için shrug yapıyorum. ekleyip çıkarmam gereken şeyler var mı?

1. gün
göğüs
dumbbell press 3x10
dumbbell fly 3x10

biceps
dumbell curl 3x10
concentration curl 3x10

triceps
dips 3x10 (ya da max)
tek kol ile enseye indiriş olan hareket 3x10

karın
crunch 2 set max tekrar

2. gün

bacak
goblet squat (bunun için ne kadar ağırlık kaldırmalıyım? 20 kilo yapıyorum şu an.)
lunge

sırt
dumbbell row 3x10
başka bir şey ekleyemedim. terasta demirler var orada barfiks çekebilirim. üşendiğim için çıkmadım oraya onun yerine dumbell row2u 5 set yaptım

omuz
shoulder press 3x10
lateral raise 3x10

1- shoulder press yaparken salonlarda olan dik sehpalardan yok. sandalye tam dik olmadığı için üst göğüse vuruyor ağırlık. o yüzden tabure alıp duvar kolonlarına yaklaştırıp sırtımı yaslıyorum. çok ağır kaldırmadığım için kötü yaptım ama ağır kaldırınca sanki sırtıma vuruyor gibi oluyor ve fıtık olurum diye korkuyorum. o şekilde çalışmak tehlikeli mi? ya da military press sırt bir yere dayanılmadan yapılıyor sanırım. ama ben şekilde omuz çalışınca sırtım ağrıyor. ben mi yanlış yapıyorum? sırt bir yere dayanmadan shoulder press olur mu?

2-sırt için başka ne yapabilirim? sadece dumbell row yetersiz sanırım. bir süre barfiks çekemicem galiba. onun yerine dumbell row’u 5-6 set yapsam olur mu?

3-dumbell row ile 20 kilo çalışıyorum ancak dumbell’a başka ağırlık takacak yer yok. uzun bar alıp onunla mı çalışayım?

4-ağırlık arttırırken şöyle bir şey oluyor. mesela dumbell curl’de 15 kilo ile çalışıyorum. pump etkisi oluyor ve kaslar büyüyor. daha sonra content. curl’e geçince 10 kilo ile yapabiliyorum. sanırım kollara yüklenen ağırlık azaldığı için pump etkisinin tersi bir şey oluyor. önceki harekette şişen kollar ufalıyor ve sertliği gidip daha yumuşak oluyor. nedeni nedir? pump etkisinden sonra diğer hareketi yapmasam kollar büyük kalıyor. diğer hareketi de 15 kiloyla yapamıyorum.

5- ağırlığı hangi noktada arttırmalıyım? bir hareketi yaparken mesela ilk seti sorunsuz yapıyorum. 2. seti zorlanıyorum ve 3. sette 8’de falan kalıyorum. ancak pump etkisi olmuyor ve kollar pek büyümüyor gibi. ama ağırlığı 2.5 kilo arttırırsam daha ilk 2 sette kolların yandığını hissediyorum ve büyüyor ama bu yeni ağırlığı da 3 set boyunca 10 kere kaldıramıyorum. hatta 2. seti bile 10 tekrar yapamıyorum. ağırlık arttırış şekli nasıl olmalı?

 
aynı gün antremanına hem triceps hem biceps hem chest koymuşsun bu küçük kol kaslarını yorar. sana tavsiyem bileşik antremanlar yapman. mesela chest presste hem göğüs hem kol kasların çalısıyor zaten. pull up yaparken kanat sırt kol kasların çalısır mesela. bu tarz abtremanlar koyup full body yaparsan daha iyi sonuç alırsın


  • chelsea hotel  (21.08.20 12:31:20) 
bu antrenman full body değil mi? full body antrenman programı vardı youtube'da. 1-2 hareketi değiştirdim. bir de ağırlık takarken zaman kaybettiğim için uzun sürüyordu o yüzden 2'ye böldüm.


  • black mamba  (21.08.20 12:48:57) 
sırt egzersizi olarak reverse fly ve pullover ekleyebilirsiniz. bir de bent over row'un farklı varyasyonları var, vücut yere paralel ya da 45 derece olabilir. tutuş olarak da avuçlar gövdeye bakacak şekilde, bunun tam tersi ve dambıllar birbirine paralel olacak şekilde.


  • slow like honey  (21.08.20 12:55:22) 
hizlica goz attim. notlarim:

bu programi salla. push pull legs yap daha eglenceli. shoulder press’i ayakta yap. hayta bench press haric her seyi ayakta yap. yarismaya katilacak biri degilsen oturarak yapmanin ne anlami var? bele yuk binmesin geyigi yapma 20-30 kilo dumbbell shoulder press yapsan bile belin olmasi gerektigi kadar gucluyse sorun olmaz. gucun de artar hem daha cok.
  • alperz  (21.08.20 13:54:58) 
@alperz nerede yanlış yapıyorum bilmiyorum ama omuz için sırtımı dayamazsan belim ağrıyor ki ağır kiloyla da çalışmıyorum. 10 kilo ile omuz çalışıyorum. bir destek ihtiyacı duyuyorum.


  • black mamba  (21.08.20 15:21:44) 
o zaman sırtın ve belin olması gerekene göre çok zayıf. bu şekilde senin sonun sakatlık. sırt, bel ve karın kasları önce güçlü olacak ki sonrasına bakasın.


  • alperz  (21.08.20 21:14:49) 
ne yapabilirim güçlendirmek için? çok yeni değilim aslında. 1 yıl yapmıştım daha önce ama sakatlanmadım.


  • black mamba  (21.08.20 21:56:26) 
bahsettiğim bölge "core" diye geçiyor. ona göre bir sürü şeyler yapabilirsin. plank yap hyperextension yap good morning yap deadlift yap onlarca var.


  • alperz  (21.08.20 22:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.