[]

sözlük debe'ye reklam mı almış?

selam duyurucular

medyascope entrysinin sponsorlu olduğunu son anda fark ettim. umarım adamların reklam entry'sini beğenip beğenip debe'ye sokmamışlardır, yoksa debe'ye reklam verme ahmaklığından daha beter bir şey diye düşündüm.
medyascope iyi hoş olsa bile (öyledir veya değildir de demiyorum da, olsa bile) reklam irrite edici, dolayısıyla gidip şunu engelleyeyim dedim, nicke tıkladım ki o da ne, engelleyemiyorum!? engelle ve başlıklarını engelle seçenekleri yok.
sadece entry'nin altından engelleyebiliyorum gibi duruyor, onun da bir etkisi olacağından emin değilim.
reklam verdi diye okurların gözüne sokmak biraz şrfszce geliyor. istemediğimiz yazarın entry veya başlıklarını engelleyebilmemiz gerektiğine inanıyorum, ben mi yanlış düşünüyorum? medyascope'un da biraz hassas düşünse bana katılacağına bile inanıyorum aslında.

 
bu hep vardı sadece göze sokulmuyordu bu kadar, ha bir de medyascope bunların en masumu bana göre. çoğu kişi adblock kullanıyor sözlük napsın


  • olaylar olaylar  (21.08.20 13:07:45) 
bir açıdan haklısınız fakat insanları bıktırmayacak şekilde reklam alan siteler de var, sözlük o krediyi tam ekran reklamlar ve türlü saçmalıklar ile çoktan kaybettiği için ben sözlüğe adblock konusunda hak vermiyorum. ne zaman adblock'suz girsem aradığım içeriğin yerine önce reklam göstererek bana adblcok kurmam gerektiğini hatırlatıyor.

reklam verenin kullanıcı adına tıklandığında "engelle" ve "başlıklarını engelle" butonlarının olmayışını ise tamamen terbiyesizlik olarak değerlendiren bir tek ben olmamalıyım.
  • gkhncnzdgn  (21.08.20 13:20:33) 
Bu olay düşündüğün şekilde gerçekleşmemiş olabilir zira biliyorsunuz DEBE olayı kaldırılmıştı sözlükte ve daha sonra modifiye edilerek geri getirilmişti, bu değişikliklerden biri de, DEBE entry'lerin her kategoriden (oy vs gibi yeterli kriteri karşılayan entry'lerden) ayrı ayrı seçilmesiydi. Bahsettiğin entry de kendi kategorisinden DEBE'ye girmiş bir entry olabilir zira Medyascope sözlükte de tutulan bir oluşum, bununla birlikte daha önce sponsorlu bir entry bu listeye girdi mi bilmiyorum, münferit bir durumsa bahsettiğim şekilde olabilir; daha önce olmamışsa ve bundan sonra örneklerine rastlayacağımız bir durum olursa senin teorini haklı bulurum.


  • angelus  (21.08.20 13:31:58) 
Ayda 1 liraya reklamsız kullanıyorum ben, ayda 1 lirayı sağdaki üstte çıkan reklamları görmemek için verirdim ki şu anki hali hayli hayli verilir, instagram da 1 lira desin mesela ona da verirdim çünkü faydası 1 liradan fazladır bana göre.

ilgili entry sürekli açılışta gösterildiyse olumlu oy almış olabilir bol bol, bunun yanında oylama için üyelik de gerekmiyordu artık sanırım, manipüle bile edilmiş olabilir.
  • atom karincanin torunu  (21.08.20 13:33:38 ~ 13:34:55) 
doğrudur, olay zaten medyascope'un kendisi de değil.
debe'yi okuduğumda 26 favorisi vardı, beğeni durumunu göremiyoruz zaten bildiğim kadarıyla.
debe algoritması hakkında daha fazla bilgi edinmem gerek muhtemelen.

cevaplarınız için teşekkür ederim, ileride gerek görmezsem duyuruyu silebilirim.
  • gkhncnzdgn  (21.08.20 13:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.