[]

Sizce Trump seçimleri kazanabilecek mi ?

Hayırsa neden ?




 
Kazanirsa dalavere ile kazanacak. Oyle olmasa su anda postayla oylamayi sabote etmek icin bu kadar caba harcamazdi.


  • fortisvita  (21.08.20 06:22:11) 
Bana elini kolunu sallayarak kazanacak gibi geliyor. Sabah Biden'ın DNC konuşmasını izledim, dişe dokunur hiçbir şey söylemeyen yaşlı bir bunak olduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlundan bile kötü. Tüm konuşması "make america great again" temalıydı, ekmek için ekmeleddin'den bile kötü yav sdfgsdfg.


  • plutongezegendegilmi  (21.08.20 14:33:58 ~ 14:34:17) 
alir bence de


  • baldur2  (21.08.20 14:43:08) 
İktidar olan başkanların çoğu çift dönem başkanlık kazanıyorlar. Baba Bush istisna. Herkes Biden alır diyor ama bence Trump reyiz alır yine. Biden gelirse Suriye iç savaşının çıkması gibi başka ülkelerde ortadoğuda iç savaş çıkabilir, demokratlar rahat durmazlar yerlerinde; cumhuriyetçiler gibi açık açık yapmak yerine gizli gizli alttan oya oya ortalığı karıştırırlar. Obama ve Clinton ile Reagen ve Oğul Bush dönemlerini düşünün dediğimi anlayacaksınız. Biden'ın yakacağı kıvılcım bizde ormanları yakabilir. Trump alsın, 1-0 olsun bizim olsun.


  • Hallegadola  (21.08.20 14:50:25) 
Oncelikle %10 Biden muhabbetleri toplam oy. Hillary de toplam oyda fark atmisti ama eyalet sistemi su an dusuk populasyonlu kirsal bolgeleri kayiriyor. Dunyanin bir cok yeerinde dusuk populasyonlu kirsal bolgeleri sehirlere karsi ezdirmeyen benzer sistemler var Turkiye de dahil olmak uzere.

Amerikan demografisi Cumhuriyetciler bir politik pozisyon degisikligine gitmezlerse surekli Demokrat tarafa dogru donuyor. 2030lar civari Texas'in Demokratlara gececegi tahmin ediliyor. Trump zaten 2016'da "Ben secilmezsem bir daha cumhuriyetci baskan goremeyeceksiniz" demisti ki kesinlikle hakli.

Amerikan secmeni de bircok ulkedeki gibi fanatik taraftarlar haric ekonomi yonetimine bakiyor. Trump bu salgin olayi olmasa bala gote iyi goturuyordu. Salgindan sonraki dususte saglam puan kaybetti.

Biden en iyi ihtimalle meh bir aday ama su andaki durumda Trump karsisina averaj joe bir adam koysan da epeyce sansi var.
  • cleric  (21.08.20 15:24:52) 
@cleric bir bakıma haklı evet. Türkiye'de sağ cenah nasıl kan kaybediyorsa, büyük Türkiye yani Abd'de de demokratlar artıyor. Özellikle sjw'ler bu işi götürüyor.

Normal şartlar altında savaş,salgın, doğal afet vb. durumlar her zaman iktidara yarar. Ama 21.yy dünyası çok farklı neler göreceğiz daha kim bilir?

Yeni bir dünya insanı profili yaratılmaya çalışılıyor, dediğim gibi sjw öncüleri başta olmak üzere. Trump bu tip akımlara karşı bir profil sergiliyor. Ama nedense Trump'ın alacağını hissediyorum, bilmiyorum. :)
  • Hallegadola  (21.08.20 15:32:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.