[]

1.8 lik depremi nasıl algılıyorum ?

Deprem uzmanları toplanın.
Bir gün önceki 2.1 lik deprem ile birlikte ikisini de yatağımda uzanırken hissettim. Yatak hafif sallandı. Bu deprem kayıtları kandilli sitesine ortalama 1 saat içerisinde düşüyor.
Not alıyorum ve hatırlayınca kontrol ediyorum.
Merkez üsleri farkli :
1.8 : DEGIRMENCIELI-KINIK (IZMIR)
2.1 : MIDILLI ADASI (EGE DENIZI)

Konum:İzmir, 7 yaşında 6 katlı binanın 5.kati

 
yüzeye yakındır ve sizin daire yüksek katlardadır. cadde üstündeyse yüklü kamyon geçerken bile titretir.


  • phonex  (21.08.20 01:46:32) 
Tesekkurler cevaplar için, konumu ekledim.
@e ben de 3. Seçeceği öngörüyordum ancak dakikasi dakikasina tutmakta, yatağın benim hareketimle veya kendi kendine sarsılması anlaşılabiliyor aslında.
@phonex kamyon geciyor ama o şekilde bir titremeye hiç denk gelmedim.
  • melancholia  (21.08.20 01:53:14 ~ 01:54:10) 
Yatağın ayakları stabil değil ve yere güçlü basmıyordur. Muhtemelen 2 ayağı sadece tekerden ibaret. Bu da zemine temas noktasını inceltir ve sürtünmeyi engelleyerek hareket dalgalarının aktarılmasını kolaylaştırır. Arabadaki amortisör/helezon gibi düşün. Yatağın salınımını emen etkenler azdır.

Üzerine bir de yatağın vidaları da gevşek değil sıkıysa çok sallanman normal.
  • pass  (21.08.20 01:54:01) 
12. kattayım ben, yoldan kamyon geçse bina sallanır. Öyle bi şeylerle denk gelmiş olabilir mi?


  • antihero  (21.08.20 01:57:29) 
o derece depremi hissetmek pek mumkun degil.

ya odak noktasina sizin ev 1 km uzakliktadir o zaman olur olabilir ama aksini his sanmiyorum. 1.8 cok dusuk bir deger gun icerisinde boyle depremler yuzlerce oluyor.
  • turbo sadık  (21.08.20 07:24:27) 
Geçen çeşme ovacık ta olan kız arkadaşım korkuyla beni arayıp deprem olduğunu söyledi. Fakat ben İzmir merkezde hissetmedim. Sonradan baktığımızda merkez üssü ovacık olan 2.6 şiddetli deprem meydana gelmiş meğersem. Yani direkt sizin altınızda deprem olursa anca o şiddeti hissedersiniz. Aksi takdirde biraz zor.


  • bigcaptain  (21.08.20 09:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.