[]

Elektrik Kesintisinde Modem?

Araştırdım ama elektrik gidince laptop ile devam edebilse bile modem de kapandığı için internete girememekten şikayet eden bulamadım, belki düzgün arayamamışımdır. Yani madem şikayeçi değilsiniz neyle çözüyorsunuz sorunu? Ups'e tak desen 5-10 dk dayanıyor diyen var. Tabi ups'in gücüyle de alakalıdır ama en ucuzları da 50-60 be, sırf modem için alınmaz.

Mesela benim modemin adaptörünün çıkışı 9V-0.6A, buna pille falan güç sağlanmaz mı? Sağlanırsa ne kadar sağlanır?

Bir de usb’den güç alarak çalışan böyle bir modem var elimde. Bir netbook’un 6cell pillini ne kadar sömürür?
tinyurl.com

 
usb üzerinden 5v çekilebilir enfazla. pilin gücüne göre hesap edilebilir. ben fazlasını bilemiyorum.


  • klostrofobik orumcek ve saz ekibi  (09.05.10 18:09:22) 
Evet onu ben de biliyorum. Hatta usbye gücü ayrıyetten mi versem diye de düşünüyorum. instructables'da falan usb güç kaynaklarının yapılışı var ama modemle ilgili bir şey yok işte.


  • inugard  (09.05.10 18:12:32) 
e direk usb modem al ?


  • bryan fury  (09.05.10 18:17:16) 
elimde var dedim ya zaten. Sorduğum pile etkisi nedir.


  • inugard  (09.05.10 18:19:21) 
valla şuan sagem fast800-840 usb diye bir modem kullanmaktayım. kim nederse desin kesinlikle şimdiye kadar gördüğüm en iyi modem.
masaüstünde kısayolu var istediğim zaman bağlanıp istediğim zaman kapatabiliyorum. ip değiştirmem gerektiğinde bağlantı kes diyerek tekrar bağlanıyorum.

asıl soruya gelince; elektrik kesintisinde rahat bir şekilde 1,5-2 saat kadar kullandığımı hatırlıyorum. bu süre zarfında cooler table ı kapatıyorum. boyutları ise 6x6x1,5 cm kadar.yani yer de kaplamamakta.
  • janavarorion  (09.05.10 18:58:11 ~ 18:58:54) 
12v 6ah lik motosiklet aküsü ile teoride 10 saat çalışması lazım modemin. Böyle bir akü ve şarj devresi alıp 12V u 9 a düşürüp kullanabilirsiniz.


  • mr fusion  (09.05.10 23:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.