[]

Bir ev buldum vol. 5

Evet arkadaşlar. Artık ben de bu dünya düzeninin dişisine girerek kredi borçlusu oldum. 94.000 tl kredi cektim 0.99 faiz oranı ile, y yıl ödeyeceğim.

O kadar.cok sey imzaladım ki şimdi evde baktım. Sağlıktan, depreme, yangından, açık hesabına, otomatik ödenmesinden kredi kartına beynim bulandı.

Kredi parası hesaba yattı blokeli olarak.

Şimdi bu saydigim şeylerin bedeli olarak 4000 tl yi ben cektim ki net 90 000 kalsın diye lakin öyle olmadı.

Paralar karışık bir şekilde alınmış hesaptan kadın anlattı ama ambole olduğum için o an anlayamadım yarın uğrar öğrenirim.

Sorum kadın dedi ki şimdi size tapudan mesaj gelecek randevu için orada yatirscaginiz hariç bedeli de yazacak dedi. Siz kredi harici parayı nasil verecekseniz verin kalanı tapu işlemi bittiğinde bana söyleyin biz saticiya yollayacağız dedi.

Yalniz bizim tapu harcının hangi satış meblağı üzerinden olduğunu kimse sormadı, dolayisi ile tapudan gelen harç hangi bedel üzerinden gelecek. Ya da gelen ilk mesaj davet ve bilgilendirme harç bedelinin belli olmasi givi bir şey midir.

Garibim emlakçı da kimlikleri verin tapudan randevu alayım diyor dedim dayı bitmiş o işler online olarak gitmiş oraya başvuru dedim.

Son güncel hali ile bilgisi olan bigi verebilir mi?

 
Y yıl 6 olacak


  • Filinta61  (20.08.20 22:50:06) 
emlakçı haklı banka tapunun havuzuna attı sizin işlemi tapudan ilk önce satıcıya evrak teslim etmesi gerektiğini belirten sms gidecek rayiç değer belgesi tapu vs ve satış bedelini o satıcı memura ,ardından tapu randevu ve harç sms'i atacak yoğun değilse aynı güne yetişir yoksa bir kaç gün eklersiniz. bence emlakçıya verin kimlikleri gitsin aynı gün hepsini halletsin. ( itiraz edeceklere şimdiden söyleyeyim geçen hafta kredili satış yaptım müdüre kalsa hala bekliyyorduk)


  • delikedidilimiyedi  (20.08.20 23:30:00) 
Merhaba yaklaşık 10 gün önce kredili ev aldım.
İşlemler şöyle gelişiyor :
Size ve satıcıya tapudan sms geliyor , gerekli evraklarla gelin başvurun diye.
Evraklar da dask ve rayiç bedel , rayiç bedel i belediyeden alıyorsunuz ama size vermeyebilir, ev sahibine veriyorlar.
Onları teslim ederken tapudaki görevli soruyor evi ne kadara satıyorsunuz/alıyorsunuz diye ; rayiç bedel 165bin gözüküyordu ama benim aldığım fiyat çok çok üstünde olduğu için onu söyledim.(saat 16.50 falandı)
Ertesi gün tekrar mesaj geliyor şu saatte randevunuz var ,döner sermaye ve tapu harcını ödeyin gelin diye.( Tapu harcı alım satım bedelinin yüzde 4 ü şeklinde, yüzde 2 alıcı yüzde 2 satıcı şeklinde; aynı şekilde döner sermayede 400 TL yakın biseydi o da 400 alıcı , 400 satıcı şeklinde)
Bunları yatirdiktan sonra tapuya gidiyorsunuz satıcıyla , tapu başvuru numarasıyla memur işlemleri başlatıyor , sonra içeriye çağırıyor aranızda herhangi bir alacak verecek kaldı mı diye bittiyse imzalar atılıyor.
Sonra 5dk bekleyip size tapuyu veriyorlar , onu bankayı arayıp bilgi/mail atıyorsunuz blokeli hesabı kaldırıp satıcıya parayı gönderiyorlar. Hayırlı olsun .
Bu arada ipotekli tapu olacağı için emlakçı falan randevu almıyor.banka hallediyor o işleri.
  • sen supersin  (21.08.20 07:46:57) 
Çekilen kredi miktarini gönderiyorlar. Geri kalan meblağ siz öncesinde vermeniz lazım ya da nasıl anlaasiysaniz.


  • sen supersin  (21.08.20 07:48:35) 
@Sen süpersin; gerçekten çok doyurucu bir cevap oldu. Demek ki tapudan iki kere mesaj gelecek. Şimdi taşlar yerine oturdu. Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun.


  • Filinta61  (21.08.20 08:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.