[]

akademisyenlere/bu yolda ilerleyenlere birkaç soru

merhaba. okuduğum bölümden yeni mezun oldum ve bu alanda araştırmalar yapmayı, akademide ilerlemeyi istiyordum uzun bir zamandır. fakat şu günlerde kafamda bazı soru işaretleri var. o nedenle buradaki akademisyenlere, yüksek lisans/doktora yapmakta olup bu yolda ilerleyenlere birkaç soru sormak istiyorum:

sizce okumayı, yazmayı, araştırmayı seviyor olmak akademik kariyer yapmak için yeterli motivasyon kaynakları mıdır?

akademik kariyer yapıyor olmaktan memnun musunuz? bu yola adım atmadan önceki beklentilerinizi karşıladı mı bu meslek, yoksa alanda çalışmanın daha iyi olabileceğini düşündüğünüz de oldu mu?

son olarak tavsiye eder misiniz akademik kariyeri? önerileriniz var mıdır bana?

 
araştırma yapmak, kendini geliştirmek için akademik kariyer yapmana gerek yok. kaldı ki akademik kariyer yapmak için olması gereken motivasyon kaynakları sıralamasında araştırma yapmayı sevmek herhalde en sonlarda kalır.

not: akademisyen değilim.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.08.20 16:38:08 ~ 16:45:51) 
Sen bişeyler yapmak istesen de birlikte bişeyler yapabileceğin birileri yoksa -burada hocaları kastediyorum - yılgınlık durumu olabiliyor. Birinin seni yetiştirmek istemesi gerekiyor. Diğer türlü doktora olsa bile kadro bulman zor. Bölümde 10 öğrenci vardır. 9'u mezun edilir, bir tanesi gerçekten yetiştirilir.


  • indifferent  (20.08.20 16:49:38) 
-hayır değildir.
-hali hazırda tr’de yaptığım için hayır; ancak aynı anda yaptığım bir kaç meslek/iş daha var, bu sayede mutlu oluyorum. Yoksa kafayı yerdim.

Master/doktorayı yani eğitim kısmını mutlaka yurt dışında al. İngilzice dışında en az bir dili daha çeviri yapacak düzeyde öğren.
Ve mümkünse tr.de değil başka yerde çalış.
Hani eskiden kpss’yle devlet memuru olanları küçümserlerdi ya, vizyonsuz ıyy diye. Üç beş yıl sonra hatta an itibariyle aynı şey akademi için de geçerli. Rezil bir halde her anlamda.
  • rewlack  (20.08.20 17:03:41) 
-kesinlikle yeterli değil
-Yurtdışında yapsam daha fazla mutlu ve tatmin olurum. Kesinlikle karşılamadı. Bürokrasi üzerine dönen konular çok yoruyor. Alanda çalışmadım ama çalışsam onu da başarırdım.
-Yurtdışında akademik kariyeri tavsiye ederim.
  • piotr  (21.08.20 10:18:17) 
Çok sevdiğim bir hocam üniversitede saçkıran oldum akademi yüzünden falan diyordu. Sevdiceğim ise bir süre asistanlık yapmış, biraz daha devam etseydim pat küt dalacaktım herkese diyordu. Adamı zar zor ikna ettim doktoraya devam etmesi için.

Ben çok isterdim akademisyenliği ancak bunun için de sağlam referans gerekiyor, saçmasapan insanların gereksiz ego ve kaprisleriyle uğraşmak zor. Kardeşim çok istiyor şimdi ama yaşam enerjisi kalsın içinde diye antrenörlüğe devam etse keşke diye düşünüyorum içimden.
  • Hallegadola  (21.08.20 10:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.