[]

meslek lisesi öğrencisi olsanız...

Merhaba,
Meslek lisesi öğrencisi olduğunuzu varsayalım. İsteyerek ya da zoraki bir sebeple okula kaydınız yapıldı. Bir bölüm seçtiniz.

1- O bölümde uzmanlaşmanız için, o bölümü sevmeniz için, sanayicilerden nasıl bir beklentiniz olurdu?

2- Sanayiciler pandemi döneminde nasıl size ulaşabilir? Ne gibi etkinlikler beklerdiniz?

 
1) Günümüzde meslek lisesinde okuyanların büyük çoğunluğundan bir cacık olmaz. Ha keza üniversite mezunlarından bile olmuyor. Eğitim rezalet, çalıştığım işyerine yeni mühendis de alıyorlar, meslek lisesi mezunu tekniker, teknisyen de alıyorlar ve durum içler acısı.

Düzgün bir eğitim almadıkları gibi bir çoğu yontulamayacak, eğitilemeyecek kadar kütükler. 2 senelik teknisyen var, iş söylemeye korkuyoruz, getir götür yapacak onu bile hatalı yapıyor, analitik düşünme yeteneğini geçtim, beyni sadece hayatta kalmasına yetecek kadar çalışıyor. düşünme yeteneği sıfır, işten kaçmak ve sorumluluk almamak için en pis amelelik işini yapmaya razı.

Bu ön bilgiden sonra sanayici ne yapabilir ? Misal izmir'de renault'un kendi bölümü vardı, kendisi için teknik eleman yetiştiriyordu.

Diyelim ki otomasyon vs gibi bir bölümdesiniz, laboratuvarlarda piyasada kullanılan plc vs yerine 1500 senelik malzemeler oluyor, bunları güncel olanları ile değiştirmeye yardım edebilirler.

Pnömatik ve hidrolik sistem ekipmanları da oldukça pahalıdır, örneğin oransal valf, valf kontrol kartı gibi ekipmanlar için destekte bulunabilirler.

Özetle öğrencilerin güncel teknolojiye ulaşması sağlanmalı.

2) Sanayici kendi derdine düşmüş, stajyer kabul etmiyorlar, yeni işe alım yapmıyorlar, sana nasıl ve neden ulaşsın ?
  • kimlanbu  (20.08.20 15:39:00) 
Abi meslek lisesi dediğin nedir ? Elektrik mi ? muhasebe mi ?
Sanayiciler dediğin kim ? Kobiler mi ? Araba ustaları mı ?

Ben meslek lisesi okudum. Şu an fabrikada çalışıyorum. Gençlere tavsiyem. Mühendislik ve öğretmenlik dışında okula gidip okumayın. Açıktan okuyun. az çok maaşlı işe girin.
Para paradır deneyim deneyim.
  • ycaycayca  (20.08.20 20:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.