[]

Ayıp mı ettim?

Kız arkadaşımla 1 sene olmadı henüz ilişkimiz. Her şeyi açık açık konuşuruz.

Dün arkadaşımın doğum günüydü. 1-2 kuzeni ve çok eski bir arkadaşını da davet etti. Bu çok eski arkadaşı bir gay ya da biseksüel. Çok samimiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde sevgilimle paçır puçur sarılıyorlar birbirlerine. Fazla samimi oldular. Sevgilim çok ileri gitti. Çocuğun üzerine yatmalar falan. Kaldırabileceğim bir şey değil. Çok aşırı zoruna gitti. Çok sinirlendim ve sessizce kalkıp çıktım odadan. Kimsenin huzurunu kaçıracak bir şey söylemedim tabii ki. Sevgilim anladı bir şeye bozulduğumu ve geldi yanıma. Anlattım ona durumu.

Özür diledi, çok üzüldü, benden böyle bir tepki geleceğini beklemediğini söyledi, bir daha olmayacağını söyledi, onunla hep öyle samimi olduklarını söyledi. Ben de samimiyetlerine değil aşırı samimiyetlerine bozulduğumu söyledim. Neyse sabah sulh içerisinde uyandık ve çıktım evden.

Ama ben hala gerginliği üzerimden atamıyorum. Nerede duracağımı bilmiyorum. Kızın hata yaptığını kabul edip özür dilemesi çok önemli ama hala kendimi çok kötü hissediyorum. Haklı mıyım sizce, haksız mıyım, yanlış yapıyor muyum? Hayatımda ilk defa bu tip bir kıskançlık krizine girdim ve sanırım hala devam ediyor.

 
Hakli haksiz mevzusu degil de rahatsiz olman dogal. 2. Kez yasanmazsa bir sure sonra unutursun. Yine boyle bir durumun ortasinda kalirsin ve yine bu sekilde hissedersen demek ki hayati yasayis bicimleriniz pek de ortusmuyor. Usulca yollari ayirabilirsiniz. (Ya da cok seviyorsaniz orta yolu bulmayi deneyebilirsiniz ama zor.)


  • brkylmz  (20.08.20 14:10:48) 
bu tarz olaylar tamamen subjektif ve ilişkinin dinamikleriyle alakalı. benim için ayrılma sebebi başkası gülüp geçebilir. bana göre bunu yapma cüretinde bulunan kadın erkeğe saygı duymuyordur.


  • Pertev nail  (20.08.20 14:11:07) 
kendince haklısın ancak sevgilin de yanlış birşey yaptığını düşümediği için senin yanında rahat davranmış.
aranızda konuşup anlaşmışsınız. bence uzatma, bir daha tekrarlarsa farklı düşün ama.

  • foolrules  (20.08.20 14:18:39) 
karşı tarafın cinsel kimliği önemli değil. kız arkadaşın normalde nasıl biri? bana şu anlattıklarından ciddiyetsiz, lakayt, gereğinden fazla rahat biri gibi geldi. benim de normal karşılayabileceğim davranışlar değil açıkçası.


  • piremses  (20.08.20 14:42:25) 
Kadınım, değil gey bir arkadaşım olsun kız arkadaşlarımla ya da kardeşimle bile böyle aşırı fazla ten temasına girmem sevgilimden başka. Annem ve babama bile sarılırken çok çabuk darlanıyorum. İnsanın vücudu ve teni özel olmalı bence. Sarılma eyleminin çok özel bir şey olduğunu düşünüyorum. Çok samimi olduğum arkadaşlarım vardı cinsiyet fark etmeksizin, ne böyle mıçmıç bir sarılma faaliyetleri içinde bulundum ne de el şakaları yaptık birbirimize. Sevgilinizin karakteri ve alışkanlıkları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Siz de bir sıkıntı göremiyorum, ben de çok rahatsız olurdum yerinizde olsam.


  • Hallegadola  (20.08.20 14:59:43) 
Konunun daha fazla üzerine gitmeyin. Henüz ayıp etmediniz ama daha fazla üzerine giderseniz ayıp etmiş olursunuz hatta haksız duruma düşersiniz. Şu anda kız makul davranmış gibi duruyor. Bu olay tekrar ederse durum başka olur tabii.


  • SiyamkedisiZorro  (20.08.20 15:17:22) 
SiyamKedisi ve Tolkien'e katılıyorum. Rahatsız olman çok doğal ama ikiniz de medeni bir şekilde sorunu konuşup gerekeni yapmışsınız. Kız da bir daha olmaz demiş konu kapanmış. Devamında böyle hissetmene gerek yok bence de.

Ama bu konudan bağımsız olarak sevgilim genelde çok samimi, arkadaşlarıyla aşırı sarılıp el kol atan bir insan olsa ben ilişki yürütemezdim. Ama 1 yıla yaklaşacak bir ilişkide zaten bunu anlamanız ve ona göre sevgili olup olmamayı seçmeniz gerekirdi.
  • Mossy  (20.08.20 15:56:34) 
subjektif ve ilişkinin dinamikleriyle alakalı +1
Şahsi görüşüm bence haklısın, kavga gürültü olmadan da tepkini belli etmişsin, kendini kötü hissetmene gerek yok bence, herkesin yapısı aynı değil, ben olsam bende kaldıramazdım böyle birşeyi. Uzatmaya da gerek yok diye düşünüyorum, hiçbirşey olmamış gibi devam edebilirsiniz, tşk.

  • birfincankahvedahaisteyenadam  (20.08.20 16:11:12) 
gereksiz ten teması hemcins olsalar bile salakça. ayıp etmemişsiniz. kucağına yatmazsa arkadaşlıkları çok kankitoluk olamıyor mu?


  • kenarortay  (20.08.20 16:14:33) 
Eski arkadaşıyla samimi olmak -> sorun değil herkesin temas toleransı başka
Rahatsız olman -> olabilir insansın
Bunu medeni şekilde dile getirmen -> iyi hareket
Kızın özür dilemesi -> Süper hareket
Kıskançlık krizi hala rahatsız hissetmen -> mantıklı değil üstüne gitme geçer
Ayıp mı ettin? -> şu an değil uzatırsan evet.
  • lcha  (20.08.20 16:19:47) 
abi araya girdim ama paçır puçur demişsin, covid19 bağışıklık var galiba?


  • engelbert humperdinck  (20.08.20 16:23:14) 
Arada cinsel bir gerilim olmadığı için ten temasından kacinilmamis ama ben de çok dokunmatik biri olmadığım için bana da biraz aşırı gelir birbirinin orasını burasını cimciklemek, üstüne oturmak vs. Birkac sene önce arkadaşımın evinde tanıştığım bir gay dudagimdan opmustu mesela, ne alaka demiştim ama içimden tabii. İki üç saattir tanıdığın birinin dudağını niye opersin. "Aynı takimdayiz" mesajı mi vermeye çalışıyorlar, çok anlamıyorum açıkçası.

Garipsemen normal yani.
  • epistemic_regress  (20.08.20 16:28:09) 
Haklısın ama unut uzatma. Bir daha olursa o zaman gerekeni yaparsın


  • infernalcadre  (20.08.20 21:31:45) 
Haklısın ama uzatma +1.


  • jangbogo  (20.08.20 22:01:23) 
haksızsın ama neticede konuşup anlaşmışsınız unut gitsin muhtemelen ilk defa bu hissiyatı yaşadığın için atamıyorsun. Ilık bir duş al, diziye miziye düş geçer.


  • guitarissimo  (20.08.20 23:10:19) 
haklısın


  • basond  (20.08.20 23:54:56) 
ayıp falan değil bence. mesela kız arkadaşlarımızın da üstüne gidip yatmıyoruz bize cinsel istek beslemiyor diye. aşırı samimiyet, hem karşı cinse hem sevgilinin yanında pek hoş değil. özür dilediği için bence uzatma. bir daha olursa düşünürsün.


  • ruby elixir  (21.08.20 00:13:00) 
ben de herkesle aynı fikirdeyim + olarak da şunu söyleyeceğim; asla benimsemesek de yetişkin her insan yaşadığı toplumda nelerin garipsenebileceğini bilir. Örneğin misafirliğe gittiğimizde herkesin yatağına gittiği sessiz bir ortamda balgam çıkarmayız değil mi. bu o an fiziksel bir ihtiyaç olarak aşırı belirgin hale gelse de bunu yapmayız. aynı şey ikili ilişkilerde de geçerli bence. kız arkadaşın ortalama bir insan zekasına sahip her yetişkin gibi senin nelerden rahatsız olabileceğini anlayabilir diye düşünüyorum. neden böyle düşünüyorum; çünkü yaptığın asla havadan nem kapmak değil. o nedenle benim tavsiyem bu olay kanser olmadan hayat görüşlerinizin farklı gibi göründüğü bu arkadaşa yol vermen. yoksa durduk yere sende geleceğe dair bir defekt oluşacak. ileriki ilişkilerinde daha katı olacaksın belki vs. gerek yok. eyyorlamam bu kadar


  • her giriste sifresini unutan adam  (21.08.20 00:48:57) 
bence burada takıldığın nokta kızın hatasını anlaması değil o hareketleri yaparken buna alınabileceğini düşünmemiş olması ya da yanlış bir şey oldugunu fark etmemiş olması.
senin kafandaki soru işareti sen yokken bunu başkasına da hata oldugunu bilmeden yapar mı? sorusu olabilir. bence bu yönde konuş ama olay kapandıysa uzatmaya da gerek yok.

  • ayin yazari  (23.08.20 13:35:02) 
haklısın. ayıp etmedin.


  • black mamba  (23.08.20 14:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.