[]

bogaz agrisi sikayeti vs. corona

bogaz agrisi sikayetiyle ve tabii ki corona mi oldum endisesiyle doktora giden birini doktor muayene edip faranjit teshisi koyuyor ama icin rahatlasin bi de akciger filmi cekelim diyor. bu durumda corona yoktur diyebilir miyiz? akciger testinin sonucunda corona cikma ihtimali hala var midir faranjit demisse doktor?




 
Yol yanlış, covid-19 da BT(tomo) ile sürüntü testi sonucuna göre teşhis koyuluyor. Örnek; Benim kan ve röntgen temiz çıktı fakat tomogrofide buzlu cam görüldü akabinde doktor sürüntü testi istedi ve sonuç pozitif geldi.

Sorunuzun cevabı; akciğer filmi sonucuna göre covid çıkma ihtimali vardır yada yoktur demek sağlıklı olmuyor.
  • kanlakarisikyagmur  (20.08.20 12:29:07) 
yani o kiside hala corona olma ihtimali var midir? teshis faranjitmis cunku, coronayla karistirilabilir mi ki?


  • in vino veritas  (20.08.20 12:42:40) 
biz işyerinde test olduk. benim boğazım ağrıyordu o günlerde. sürüntü negatif çıktı, tahlillerde de enfeksiyon çıkmayınca (CRP ve bir kaç değer daha), üşütmüşsündür denildi. sağlık ekibi kan vb. alıp doktor gelmediği için boğazıma falan bakılmadı. biraz daha devam etse (öksürük vb.) film çektirecektim.
örnek olması bakımından anlattım. faranjit diyen aslında kanda enfeksiyona baksaydı iyi olabilirmiş.

  • nzessia  (20.08.20 12:58:54) 
enfeksiyon testi nasil yapildi, faranjit teshisini koyan neye gore koydu bilmiyorum aslinda, onu bir ogreneyim. peki suruntu testi ve tomografi sonuclari ne kadar surede cikiyor acaba?


  • in vino veritas  (20.08.20 13:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.