[]

Emlak Vergisi

Merhaba.

Şu anda tüm aile bireylerim emlak vergisi ödemekle mükellef. Üstlerine olan arsa / binaları tek bir kişide toplasak ödenecek miktar düşer mi? Veya düşürmek için yapılabilecek bir şey var mı? Teşekkürler.

Edit: Ayrı bir soru, kirada oturduğum ev var. Mesela kira geliri sağladığımız bir evi üzerime alsam, kira gelir vergisinde kesinti oluyor dimi?

 
emekli varsa o dediğin olabiliyor diye biliyorum. Hatta emeklilerde vergi düşüyor ya da sınırlı sayıda mal üzerinden hiç vergi alınmıyor diye biliyorum. (1 ev, 1 arsa gibi..)


  • foolrules  (20.08.20 10:54:17) 
birden fazla evi olan emekli bile hepsine ödemek zorunda. sadece 1 evi olup orada oturan emekli emlak vergisinden muaf.
kira gelirinde de çeşitli sınırlar var. 1000-5000 arası yüzde 10, 5000-10000 arası yüzde 20 gibi sınıflandırmalar var. sayıları salladım ama öyle bir şey var. bence kiralar yine bölünmeye devam etsin.

  • sutlu nescafe  (20.08.20 11:41:52) 
Birinci sorunun cevabı düşmez, hatta olurda ilerde bir vergi türü çıkar da şu kadar sayıdan fazla mülkü olana farklı vergi uygulanır denilirse fazlabile ödenebilir.

Zaten riskli de bir durum, akıllı insanlar tüm malı mülkü kendi üzerine yapmaz. Karısına çocuğuna anasına vs bölüştürür mülkleri, dünya hali ne olur ne olmaz hepsi bir kişinin adınaolmasın.

İkinci soruda mantıklı bir taraf var, kendi evinizi kiraya verip başka yerde kirada oturduğunuz zaman ödediğiniz kirayı gider olarak gösterip düşebiliyorsunuz gelirden.

Ödediğiniz kira aldığınızdan daha fazlaysa hiç ödemezsiniz hatta.
  • John Bloor  (20.08.20 11:48:52) 
Teşekkür ederim, cevaplar bilgilendirdi.


  • Novice  (20.08.20 13:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.