[]

programlamaya başlangıç

sıfırdan başlamak istiyorum. pyhton'un başlangıçta konseptleri öğrenmek için güzel bir dil olduğunu yazmışlar. isteğim js öğrenip front-end alanında yazılım yazmak ama başlangıç dostu bir dil olmadığını okudum genel olarak. python'a başlayıp sonra js'ye geçmek mantıklı bir hareket mi? anladığım kadarıyla, bir dil öğrenince mantığı anlıyorsun ve diğer dilleri öğrenmen kolaylaşıyor, doğru mudur?




 
doğrudur, ama fe dev. olmak için bolca html ve css de öğrenmeniz gerekecek, python öğrenmenizin ona bir faydası olmaz. dolayısıyla bence direkt şuradan başlayın:

www.freecodecamp.org

önce responsive web design'ı öğrenin. burada sadece görsel olarak site yapmayı öğreneceksiniz, mesela ekşi duyuru'yu yapacaksınız ama üyelik, soru ekleme falan olmayacak, sadece bu kareler/dikdörtgenler nasıl yapılır, renk nasıl verilir, buton nereye nasıl konur falan onları öğreneceksiniz.

ardından javascript dersini tamamlayın. ondan sonra da frontend libraries dersini tamamlayın.

ilki biraz daha genel programlama dersi. oradan edindiğiniz bilgiyi isterseniz daha sonra backend kodu yazmak için de kullanabilirsiniz.

ikincisi ise direkt frontend kodu yazmaya yönelik. mesela yine ekşi duyuru'yu yaptınız, üye kayıt ederken email/password'ü sunucuya nasıl gönderirsiniz, gelen cevabı nasıl işlersiniz, kullanıcının oturum açıp açmadığını nasıl anlarsınız vs. bu tarz şeyleri öğrenirsiniz. (çok daha ileri seviye şeyler de var, ama önce bunları öğrenin, diğerleri daha sonra bir şeyler ifade etmeye başlar).

tl-dr: FE dev olacaksanız bence python öğrenmeye gerek yok. direkt html/css ile başlayın, sonra da js'ten devam edin.
  • plutongezegendegilmi  (20.08.20 00:07:42) 
plutongezegendegilmi nin cevabında bahsettiklerine tamamen katılıyorum.
bir de javascript hakikaten derinlemesine öğrenmeye kalkıldığında çok zor bir dil. ancak js i iyi öğrenmeden, sadece temellerini öğrendikten sonra fe library’lerini öğrenmeye başlayabilirsiniz.
ben demiyorum bunu dan abramov diyor.
  • oz suser  (20.08.20 02:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.