[]

Apple bilgisayar almaca

Konuya çok uzağım, bir tanıdığım bana danisti ben de buraya soruyorum :)

Kız öğrenci, çocuk bir Apple alacakmış. Bunun garantisinden taviz vermeden en ucuz nereden alınır? Fiyatlar tekel gibi sabit mıdır?

Macbook pro 13'' touchbar 1.4ghz QC i5 128gb ssd 8gb ram
Muhn2tu/a

Teşekkürler.

 
Appleda bu aralar okula dönüş kampanyası var, yanında airpods hediye ediyorlar.

Ancak en iyi fiyatı pozitif teknolojide bulursunuz. Garantisinde falan bir sıkıntı çıkmaz.

Karar sizin.
  • kojonotsuki  (19.08.20 21:13:47) 
Fiyatlar çok sabit değildir

apple.com/tr/mac adresinde apple'ın kendi fiyatları var buradan almanın artısı bilgisayarları stok halinden farklı şekilde kişiselleştirebiliyoruz işlemci, ram, depolama, ekran kartı takviyesi gibi.

yetkili apple satan siteler var escmarket gibi, vatan falan da satıyor onlar fiyatı biraz kırabiliyor fakat her zaman stok model satıyorlar kişiselleştirme yok. Bi de apple sitesinde her zaman en son model ne varsa o gelir, yetkili satıcılarda eski model elde kalan cihazlar da satılır. (eski dediğim 2 sene evvelin macbook air'i gibi)

apple'ın kendi education satış sitesi var oradan öğrenci olduğunu beyan ettiğinde bi indirim oluyordu ona bakmak isteyebilirsiniz.

1.4ghz i5 boostla falan can sıkmaz belki ama 128 ssd can sıkabilir bütçe esneyebiliyorsa 256 almak isteyebilirsiniz depolamayı. (ileride alacağınız usb 3.0 harici ssd'nin hızı da it gibi olacaktır yalnızca ekstra bi aparat olarak bilgisayarın dışında kalır)
  • hedep  (19.08.20 21:54:59) 
apple'dan alıp öğrenci indiriminden yararlanırsanız %10 indirim yapıyorlar. ancak apple kendi sitesinden sadece en son modeli satıyor, bir kaç yıl önceki modeli alırsanız daha ucuza bir şey denk getirme şansınız olabilir. bir de yetkili apple satıcısından alırsanız hem bir kaç yıl öncesininin modelini alıp, hem de öğrenci indiriminden yararlanabilirsiniz.

elinde kalan stoğu eritmeye çalışan mediamarkt vs. gibi alternatifler hariç en ucuz yol bu.
  • plutongezegendegilmi  (19.08.20 22:57:05) 
Pt.com.tr

Stokta olanlar en uygunları oluyor, karşılaştırırsınız.

AirPods vb lazımsa Amazon da satıyor
  • KaraSakall  (19.08.20 23:14:41) 
Herkese çok teşekkür ederim. Bu bilgiler çok işe yarayacak gibi


  • kisa  (19.08.20 23:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.