[]

ielts 7.5

Bilkent mezunuyum, ingilizcem iyi, okuma anlama hızım da iyi turkce netlerim hep full olurdu. Biraz ornek bakiyorum sinav 2 hafta sonra Min 7.5 almam lazim yapabilir miyim sizce?




 
Çözmediysen öncelikle şu Cambridge deneme setlerinin hepsini süre tutarak çöz. Yanlışlarını incele, bilmediğin kelimeleri kullanımları not et.

Writing ve Speaking kritik zaten diğer ikisi denemeleri çözdükce iyice oturuyor. Writing için bol bol örnek incele internetten. Speaking için de yine bol bol örnek izle ve kendini sınava al. Konusmani kaydet dinle, hatalarını ve kulağını tırmalayan yerleri fark edeceksin.

Ben de 2 hafta kadar bir çalışma süresine sahiptim ve bunları yaparak zorlanmadan 7.5 almıştım, benzer bir profil ile.
  • leben  (19.08.20 20:28:05 ~ 20:43:33) 
Ielts 7.5 aldım. L: 8.5 R: 8.5 W:6.5 S:7.0

Ben de iki hafta hazırlandım sadece. İlk hafta reading ve listening çalıştım, 9.0 aldığım birçok deneme oluyordu ama yine karşınıza gelecek örneklere bağlı olarak 9 alamama ihtimaliniz var. İkinci hafta writing çalışmaya başladım, keşke sadece writing çalışsaymışım, belirleyici bazı kriterler var onlara dikkat ederek yazmak gerekiyor ona alışmak da zor biraz. Speaking'te de biraz o an sorulara vereceğiniz cevaplara bağlı performansınız değişiyor, bana denk gelen konu çok hoşuma gitmemişti pek de konuşasım gelmedi açıkçası. Writing çalışın. Bol şans.
  • icomefromanatolia  (19.08.20 20:40:51) 
ielts simon'a bakmak şart.


  • jimjim  (19.08.20 21:24:36) 
Ben de 2 haftada hazırlanıp 7.5 aldım.

Cevaplara katılıyorum. Sınavın belli bir formatı var ona alışkın olmak önemli.

Zaten iyi olduğunuz kısımlar için formatı ve soru tiplerini öğrenin gerisi hallolur. ben ilk bir iki örnekten sonra listening ve speaking kısımları için zaman harcamayıp genel olarak writinge çalıştım ve de readingleri okudum, çıkabilecek garip konular hakkında fikir ve vocabulary kazandırıyor.
  • bluetack  (19.08.20 22:44:01) 
bilkentliyim, taşra lisesi çıkışlıyım. hazırlıktaki 2.dönemimde 7 aldım. öttürürsünüz.


  • owaki  (19.08.20 23:19:26) 
Bilkent Felsefe mezunuyum. Hiç çalışmadan girdim ve 8 aldım. Alabilirsiniz ama yine de girmeden önce bir bakın derim. Özellikle writing kısmı istedikleri gibi yazmayınca düşük gelebiliyor. Benim en düşük aldığım kısımdı.


  • synthetic a priori  (20.08.20 07:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.