[]

Kapora - Cayma Bedeli olayları

Şimdi ev almak icin kapora bırakacagiz, sonra ev sahibi tapu islemlerini baslatacak, sira gelince de bize haber verecek imzaya gideceğiz.

Bu konuda kafama takilan seyler var.

1- Kapora verdigimize dair ne imzalıyoruz?

2- Biz caymayacagimizin bir guvencesi olarak 10bin tl veriyoruz iyi güzel. Biz cayarsak adam parayi vermeyebilir, o da tamam.

Ama biz artik hem baska bir ev bakmayi birakmisiz, hem buralarda konaklamaya devam etmisiz para harcamisiz, satan kisi cayarsa ne olur diyorum, kaporanizi iade eder diyorlar.

E ulan benim parami bana geri veriyorsun değişen bir sey olmuyor ki. Ev sahibi simdi serefsizlik yapip bizden daha fazla verene okey derse, ben caydim kaporanizi geri yolluyorum diyip onlara satarsa biz avcumuzu mu yalayacagiz? Yaptigimiz masraflarla kalacagiz.

3- O yuzden "satici cayarsa da 10 bin verecek" tarzda bir sey imzalayamaz miyiz? Hem kaporayi hem de o ücreti verse? Çünkü biz de kendimizi guvenceye almak istiyoruz. Bu islerin oluru nedir?. Bugün halletmem gerekiyor.

 
Bu yüzden kapora verirken bir satış vaadi sözleşmesi yapıp gerekli cezai şartlar koyabilirsiniz, mantıklı olduğu sürece tabi.


  • John Bloor  (19.08.20 12:49:52) 
2015 yılında 65.000 TL'ye satılan 1+1 ev için 2500 TL kapora vermiştik. Daha sonra evde bazı problemler olduğunu görerek satış öncesi evi almak istemediğimizi söyledik. Satıcı satıştan gelecek parayı hesap ederek borçlandığını bu yüzden satın almadan vazgeçersek kaporayı geri veremeyeceğini söylemişti. Kendisiyle daha önce herhangi bir evrak imzalamadığımızdan ve parayı bankadan değil elden verdiğimizden hiçbir şey yapamadık. Evi satın aldık, kaporayı fiyattan düştü. Basit bir kağıt üzerine basit bir metin yazmak da durumu kurtarmayabilir. Tanıdık birinden hukuki danışmanlık alın. En azından daha resmi bir sözleşme oluşturabilirsiniz.


  • karisik hisli adam  (19.08.20 12:54:33) 
Satış vaadi sözleşmesi yapmanız gerekiyor, satıcı ve alıcının vazgeçmesi durumunda ödenecek cezalar belirtilir ,satıcı için kaporanın 2 katı yazılır genelde.Satıcı satış için maks süre belirtebilir (tapuda ki yoğunluk vs hariç) sizden kaynaklı herhangi bir gecikmede satıştan vazgeçip kaporayı yakabilir


  • delikedidilimiyedi  (19.08.20 13:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.