[]

Dolabın kapağını ters montaj ettirsek sorun olmaz değil mi?

Koçtaş mağazasından banyo dolabı almıştım, ürünün görseli internette soldan sağdan açmalı gözükse de gerçekte sağdan sola açmalı. Koçtaş montaj ekibi gelince aksi istikamette dolabın menteşelerini yaparlar mı?

Aldığım dolap bu:
www.koctas.com.tr

 
açıklamalarında şu yazıyor.

Kapak Yönü Sol

ama yapamazlar, niye yapamazlar, sapın yerini değiştirmek için delik delmeleri gerekir, menteşeler belki gömme menteşedir, freze ile kanal açılması gerekabilir, montaj yaparken sağlıklı olmaz. bi sürü iş yani. sonra menteşenin söküldüğü, sapın söküldüğü yerler delik kalır, boyası bozulur.
  • hem şişko hem deli  (19.08.20 11:56:12 ~ 12:00:40) 
Ama görselde öyle


  • faraton  (19.08.20 11:59:12) 
siteye girip özellikle baktım, petra serisinde hepsine sol diye yazmışlar, dedim ki sol yazmışlarsa acaba sağı da var mı? enteresan olan yok :)

sağ ve sola montaj olayı binde 1 ihtimal. sen istersen olmayacaksa hiç riske girme, gelmeden ara konuş iade et veya bilgi al.
  • hem şişko hem deli  (19.08.20 12:01:07 ~ 12:01:42) 
Kulplar takılmamış olsaydı sorun olmazdı, kulpları diğer tarafa yeniden takarsan eski yerinde delikler kalır, sorun olmazsa olur.


  • John Bloor  (19.08.20 12:10:20) 
belki kulplar montaj ekibi gelince delinir. Ne zor işler. Anladığım kadarıyla gömme menteşe yoksa bizim iş kolayca halloluyor.


  • faraton  (19.08.20 12:13:44 ~ 12:15:20) 
menteşeler ve kapak sapları için hazır açılmış vida yerleri vardır.

menteşeler problem yaratmaz ama kapak sapları problem yaratır. sap ortada olsa problem değil ama alt kapakta üstte olan sap, yön değiştirince en altta kalacak, üst kapakta en altta olan sap, yön değiştirince en üstte kalacak.
  • co2s2  (19.08.20 12:15:03) 
@co2s2

Bunu düşünmüştüm ve hiç sorun değil. Çünkü yer o kadar dar ki kapak yönü yanlış açılsın umrumda değil.
  • faraton  (19.08.20 12:17:51 ~ 12:19:00) 
Arkadaşlar sorunsuzca halledildi. Bilgi amaçlı yazıyorum belki ilerde aynı sorun yaşayanlar olur diye; adam alt kapağı üste, üst kapağı alta taktı halledildi.yani sadece dolabın çatı kapağı alta geldi ve dolap kapakları istediğim gibi oldu. özetle böyle bir sorun sorunsuzca hallediliyor. menteşeler falan fotoda görüldüğü gibi fabrika çıkışı bozulma olmadı.


  • faraton  (27.08.20 15:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.