[]

Almanya uçuşu öncesi Covid-19 PCR testi

...yaptıran var mı yakın zamanda? Hangi hastaneyi arasam 48 saat içinde çıkıyor dediler. E Almanya zaten 48 saatten eski olmayan test istiyor. Bir çözüm buldunuz mu? Almanya'ya girişte testler kontrol edildi mi?




 
facebooktaki korkunc gurbetci gruplarinda yazana gore, eger test yaptirmadiysaniz almanya ucagina binemiyorsunuz. ayni sekilde araba ile kapikuleden cikis yaparken testi soruyorlarmis. genelde test sonucunu isteseler de sansiniza bagli olarak test sonucuna bakmayan oluyormus.

almanya'ya geldiginizde ise anladigim kadari ile havalimaninda test mest sormuyorlar ancak sizin gesundheitsamt'a test sonucunuzu bildirmeniz gerekiyor ki karantinada kalmaniz gerekmesin.

ayrica kimisinin test sonucu 2 saat icinde cikarken kimisininki 5 gunde cikmamis. 4 kisilik bir aile ayni anda, ayni yerde test yaptirmis, ikisininki 3 saat icinde cikmis, digerlerininkini 3 gundur bekliyorlarmis. yani iste bunlar hep kismet.

bu bilgilerin hepsi de facebooktaki yorumlardan alinmistir, almanya'ya girdikten sonra buraya bir guncelleme birakirsaniz cok sevinirim. biz ay sonunda gidip, eylulun 3. haftasi donmeyi planliyoruz cunku. gerci o zamana kim bilir neler degisir.
  • the end of time  (18.08.20 23:33:33) 
@the end of time, teşekkürler. facebook'ta olmadığım için oralara bakamadım. kafamdaki en büyük soru almanya'ya indiğimiz saatten itibaren 48 saat içinde yapılmış bir test sonucu isteyip istemedikleri. testi geç olsam sonuç yetişmeyecek, erken olsam 48 saati geçecek, tam catch-22. yazdıklarınıza göre tamamen şans işi, bakalım ne olacak.

cuma günü uçuşum var. test sonucumu alabilirsem burayı güncelleyeceğim.
  • fapple  (18.08.20 23:42:36) 
galiba test sonucu ciktiktan sonra 48 saat icinde ucaga binebiliyorsunuz. bu arada hastanelerden ayni gun icinde randevu alip test yaptirabiliyor musunuz?


  • kifayetsiz pluton  (18.08.20 23:44:42 ~ 23:47:10) 
test sonucu çıktıktan sonraki 48 saat mi yani @kifayetsiz pluton ? ben sürüntü örneği alınan saatten itibaren diye düşünmüştüm.


  • fapple  (18.08.20 23:48:54) 
evet ben oyle duydum. bu arada hastanelerden hemen randevu alip beklemeden test yaptirabiliyor musunuz?


  • kifayetsiz pluton  (18.08.20 23:56:06) 
Evet bilgi doğru. Test sonucu sonrası 48 saat. Rahat ol.


  • lion de la Turquie  (19.08.20 01:54:06) 
geçen ay içinde arkadaşım son 48 saat içinde test yapıp negatif sonuç almasına rağmen almanya havaalanından geri gönderildi. karısı almancı, çocukları da orada yaşıyor olmasına rağmen.


  • rahmi pinkfloydoglu  (19.08.20 09:35:35) 
@rahmi pinkfloydoglu niçin geri gönderildi peki? testin süresi dolduğu için mi?

bu arada edit: sabah 2 adet devlet hastanesine test olmak istediğimi söyleyip ellerim bomboş geri geldim. hiçkimsenin bir şeyden haberi yok - bakanlığın belirttiği ortak halk bankası hesabına para bile yatıramadım. banka veznesi test olacağınız hastanenin kendi iban'ına yatırmanız gerek diyerek geri yolladı. hastanelerde de doktorlar sürekli sistem değişti, biz yapmıyoruz, semptom göstermeniz gerek vs vs gibi gerekçelerle geçiştirdi. ben de doktorlara laf anlatamayacağımı bildiğimden geri döndüm. halbuki almanya uçuşunuz varsa bakanlığın belirttiği listedeki hastanelerde biletinizi göstererek test olabiliyorsunuz.

bugün havalimanına gidip orada test olacağım. her yerde 2 ile 5 saat arası sonuçlanıyor diyorlar ama iga'yı aradığımda 24 saat içinde çıkıyor, en az bir gün öncesinden gelin dediler.
  • fapple  (19.08.20 11:02:55) 
@fapple sebep yok hocam. kayınbiraderi, kaynanası ve kendisi. aynı hastaneden aynı anda test yaptırdılar, üçüde negatif sonuç aldı. buradan bindiler gittiler almanyaya havaalanında kayınbirader ve kaynana zaten almancı olduğu ve orada oturumları olduğu için sıkıntısız girdiler ama bizim elemanı almadılar. istanbuldan gitmesine rağmen adana uçağına bindirip geri gönderdiler.


  • rahmi pinkfloydoglu  (19.08.20 11:52:22) 
@rahmi pinkfloydoglu
eger almanyada ikamet etmiyorsaniz negatif bile olsaniz turist vizesiyle almiyorlar. oturumunuzun almanya'da olmasi lazim almalari icin.

onun test ile bir ilgisi yok yani, yazik olmus arkadasiniza ama malesef kendi hatasi.
  • the end of time  (19.08.20 17:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.