[]

Apple mağazası beni kazıkladı mı?

Öncelikle olay 4 sene önce gerçekleşti ve durum geç de olsa düzeltildi fakat ekşisözlükte bilgisayar tamirciliğiyle ilgili başlığı okuyunca aklıma geldi sormak istedim.

4 sene önce iphone 7 nin yeni çıktığı zamanlar, 6s almak için akasya avm apple store mağazasına gittim. Altın rengini sordum fakat olmadığı için gümüş rengini satın aldım. Oradaki satış personeli sipariş geçti ve arka depodan bir kız elinde benim telefonla geldi be teslim etti. Kuzenlerim rengine laf edip başka al deyince gaza geldim, aslında içimden gelmediği halde gidip iade edeyim dedim. Gittim mağazaya dedim altın rengi var mı değiştirmek istiyorum renginden memnun kalmadım. Telefonu alıp arka depoya gittiler tekrar satışa uygun mu diye kontrol etmeye (bu arada memnuniyet garantisi vardı). Sonra geri gelip kabul oldu size altın rengini verelim dedi ve bu sefer arka depoya gitmek yerine depo kapısının yanındaki mağaza içi çekmecelerden aldığı telefonu verdi. İlk bi şüphelendim çünkü o çekmecelere normal telefonları koymuyorlardı diye hatırımda kalmış. Fakat telefon kutusunun jelatini açılmamış.

Neyse ben bu telefonu kullanmaya başladım fakat ilk apple deneyimim. Touch bölümü ilk seferde algılamıyor. Diyorum galiba iphone böyle. İkinci güncellemeden sonra telefon donmaya başladı. Burada soruyorum bu ne rezil bi seriymiş. Millet diyor “benim telefon yağ gibi akıyor” neyse gel zaman git zaman bataryası klasiktir öldü ve garanti bitmesine de 20 gün kalmış. Üşengeçliğimden güncelleme sıkıntısı için bir şey yapmamışım. Dedim vereyim garantiye bitmeden. Batarya ve donma için verdim garantiye

Neyse garantiye verdim, 4 farklı sorun tespit etmişler. Batarya, assist touch, anteni sıkıntılı ve ekran dokunmatiği. appleda böyle herhalde dediğim 3 sorun yüzünden tamir edilemiyor. Telefonu aldığım günden beri var olan bu 3 sorun için;
O çekmecedeki telefonu vererek beni kazıkladılar mı yoksa hepsi bir tesadüf mü?

 
@gelecegin yildizi
Hocam dediğiniz mantıklı değil. Elimden geçen 3 tane iphone seri namarasına baktım hepsi F ile başlıyor. Gri olan da altın rengi de. Hatta internette seri numarası örneklerine baktım onlar da F ile başlıyor. Üretimle alakalı değil de bölgesel bir harflendirme olmasın?

  • Unde bach canim  (19.08.20 02:21:26) 
iphone değişimlerde swap telefon veriyor diye biliyorum ve yine bildiğim kadarıyla bu swaplar; iade edilen telefonların sağlam parçalarıyla oluşturulmuş yeni bir telefon oluyor.

bunu hem yalanlayan hem de doğrulayan insanlarla karşılaştım doğruluğundan emin değilim.
  • wonnka  (19.08.20 04:16:35) 
Kendi mantıkları içinde ikinci el bir telefonu ikinci el ile değiştirmiş oluyorlar yoksa o değişim programlarında olsun, herhangi bir arızada arızayı onarmak yerine yeni bir cihazla değişim olsun bunlar yapılamazdı.
Muhtemelen swap cihazı verilmiş ama sorunlar direkt bununla alakalı mıdır bilmiyorum

  • atom karincanin torunu  (19.08.20 08:15:54) 
apple mağazası seni kazıklamamış, anlaşılan kullanımdaki bir telefonu dengi ile muhtemelen yenilenmiş bir telefon ile değiştirmişler.

başına gelenlerin tek sorumlusu da yine sen ve kötü kararların olmuş. telefonu aldıktan sonra rengiyle vs alakalı kimsenin lafına uymayacaktın.
şu an piyasada bulunan tüm telefonların renklerini kötüleyebilirim ya da övebilirim.
  • foolrules  (19.08.20 09:10:14) 
@
Arkadaşlar değişim dedim ama değişim yok. Aslında iade edip yeniden satın aldım. 2. Kez para çekildi. Kendileri de zaten değişim yapmıyoruz dedi. Eskiden alınanın parasını iade ettiler.

Yani eğer isteseydim o mağazadan parayı geri alarak yeni telefon almadan çekip gidebilirdim. Eğer swap vermişse gayet kazıklamış oluyor. Ortada bir değişim değil iade ve tekrar satın alma var. Değişimin haklı gerekçesi olması için benden 2 telefon parası çekilmemesi gerekirdi.
  • Unde bach canim  (19.08.20 18:14:32 ~ 18:23:14) 
Ben sıfır iPhone 7 almıştım, 3 seneyi bitirdi. Anten dediğiniz hoparlörse bu 6 ve 7 serisinde kronik bir sorun, kullanmaya başladıktan 4-5 ay sonra konuşurken sesiniz karşı tarafa gitmemeye başlıyor. Aşağıdaki hoparlör girişlerini temizleyerek biraz düzeltebiliyorsunuz ama tamamen sorun çözülmüyor.
Geçen sene garanti dolmasına yakın ben de bataryanın çabuk bitmesi (Bu da yine kronik bir sorun, pil fiyatlarını da ona göre düşürmüşlerdi hatta bir zamanlar), çözülmeyen hoparlör sorunu ve dokunmatik ekranda takılmalar (sanırım bir seneden sonra başladı) nedeniyle telefonumu servise gönderdim ve sadece ön ekranı değiştirdiler. Sizinki gibi donma sorunu yaşamadım ancak bu sorunlar vardı, ben de telefonsuz kalmayayım diye garanti bitimine çok yakın bir zamana kadar bekledim.
Özetle, sizi kandırdıklarını sanmıyorum, 6 ve 7’de bazı sorunlar var, bazı telefonlarda ise sanıyorum üretimden kaynaklanan sorunlardan dolayı bu durum daha kötü. Size ve bana kötü telefonlar denk gelmiş, keşke üşenmeyip değiştirseymişiz. Aynı zamanda, aynı yerden eşime iPhone 7 Plus almıştık mesela hiçbir sorun çıkarmadı, sadece hoparlörde biraz azalma oldu o kadar.
  • ludmilla  (19.08.20 19:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.