[]

Bıçak tavsiyesi

Selamlar.

Çok uçmamak kaydıyla (fiyatlarını bilmiyorum, kriterim o yüzden bu)

Mutfakta uzun yıllar kullanacağım, japon sushi ustası bıçağı seviyesinde olmasa da doğru düzgün et de, sebze de kesebileceğim bir bıçak arıyorum.

Yanında masat da alırım, her kullanım öncesi keskinleştiririm sıkıntı yok.

Marka takıntım yok.

Çok kasıntı bir bakımı olsun da istemem açıkçası. Gerektiğinde bulaşık makinesine dahi atabilmeliyim.

Teşekkürler.

Nereden almalıyım onu da bilmiyorum. Kadıköyden de alabilirim.

 
Victorinox bıçaklar gayet kaliteli ve başarılı.


  • conta  (18.08.20 19:11:48) 
Fiyat performans icin
Surbısa
İkea 360
Ikea nin 3 lü bileyleme aleti çok başarılı ayrıca.
  • kisa  (18.08.20 19:13:06) 
bulabilirsen seramik bicak al, marka fark etmez.


  • cooperr  (18.08.20 19:19:41) 
Marhabalar, profesyonel olarak ascilik yapan biri olarak nacizane tavsiyelerim su yondedir;
Cok amacli kullanim icin bir bicak ariyorsunuz. bunun icin en ideali pek tabii sef bicagi olacaktir. Ancak bir sef bicagi mutfaktaki tum ihtiyacinizi karsilamayacaktir o yuzden seflerin ascilarin en az 8-10 cesit bicagi bulunmaktadir. evde yemek yapmayi sevdiginizi, guzel farkli receteler denemek esinize dostunuza yemek yapmak istediginizi varsayiyorum. bunun icin dahi 3 5 bicaklik bir setiniz olmasi isleri kolaylastiracaktir. setinizi yavas yavas zaman icerisinde olusturmanizi tavsiye ederim. ilk basta bir sef bicagi ve paring knife isinizi gorecektir. hazir setlerden ozellikle agzi lazerle keskinlestirilmis olanlardan uzak durun. 5 liraya alacaginiz bicak da 500 dolara alacaginiz bicak da ilk kullanimda keskin olacaktir, fiyati ve kaliteyi belirleyen en onemli etmen bicagin ne kadar uzun sure keskin kalacagi ve bileyleme isleminin ne kadar kisa surede ve efektif oldugudur denilebilir. tabii ki kullanilan celigin cesidi, el yapimi olmasi, sapinin materyali gibi bir cok baska sey fiyat ve kaliteyi belirler.
sef bicagi icin en uygun fiyatli olanlar turk markalari dogal olarak. tum profesyonel mutfaklarda kullanilan 'surbisa' sizi uzmeyecek envai cesit bicagiyla listede ilk sirada yer aliyor. narin bicaklar degiller, kolay bileylenir, kismen uzun sure keskinligini muhfaza ederler. dip not olarak belirtmek gerekirse hicbir zaman hicbir bicaginizi bulasik makinesine atmayin. surbisa da miyabi de ikea dan yahut herhangi bir yerden aldiginiz bicak bulasik makinesinde yikanmaya uygun olmayacaktir. bicaga en cok zarar veren seylerden biri bulasik makinesinde yikamaktir. bicaginizi her kullanimdan sonra meyve sebze icin duru suyla ve sungerin sari kismiyla yahut bir bezle, et tavuk balik icin deterjan takviyesi ve ayni yontemle temizleyip kaldirmak en uygun bicak bakim yontemidir. asitli meyveler (limon domates portakal..vb)bicak yuzeyinde kaldikca yine bicaginizin korelmesine sebep olacaktir. son olarak bicak bakimiyla ilgili olarak buz/kemik kirmak konserve acmak gibi eylemler hem tehlikeli hem de bicaga zarar veren hareketlerdir. ulkemizde uygulamalari cok goruluyor =)
fiyat performns konusunda biraz daha bonkor davranmak isterseniz de wusthof, zwilling ve victorinox turkiyede bulabileceginiz en kaliteli bicaklar olarak 2. sirada yer aliyor. sahsen benim de yillardir en cok severek kullandigim bicagim bir wusthof. hem ergonomi hem hafiflik hem de keskin kalma suresiyle en cok tercih ettigim bicak.
son sirada miyabi ve shun markalari listenin en sekil ve bir cok acidan kaliteli olarak tanimlanabilecek bicaklariyla tr den alabileceklerinizin bence en iyi bicaklari. tabii fiyatlari amator kullanim icin asiri ucuk kaliyor. ayni zamanda bu markanin bir cok bicagi kolay bileme ve keskin kalma suresiyle digerlerinin onune gecerken cok narin olmalari sebebiyle mutfaklarda pek tutulmazlar. dustugunde ucu agzi kirilip hasar gorur ve calindiginda evlat acisi gibi icinize oturur.
bu markalar icinden butcenize gore en idealini secip gonul rahatligiyla alabilirsiniz. sef bicagini 20-21 cm olarak tercih edin. bicak kullaniminiz gelistikce buyuk bicagin cok dha kullanisli oldugunu goreceksiniz. eger henuz yapmadiysaniz bicak kullanmayi ogrenmenizi siddetle tavsiye ederim. youtube da guzel videolar var konuyla ilgili.
  • mekare  (18.08.20 21:42:40) 
Uzman değilim ama Victorinox'un domates bıçağı her sorunuzun yanıtı. Tanıdığım herkese aldım, böyle bir rahatlık yok. Bilemeye gerek yok, makineye atıyorum, her şeyi de kesebiliyorum, ve en önemlisi hafif, yormuyor. Karaca mağazalarında ve Metro'da satılıyordu gidip almak isterseniz, ama aşağıdaki fiyat oldukça uygun.

www.bicakcim.com

Bir de soyacağı var bunun, ama yuvarlak olan değil, şu alttaki:

www.bicakcim.com

İkisini de alın, çok rahat edersiniz.
  • opucuk baligi  (18.08.20 23:08:16 ~ 23:08:50) 
Mekare nin üstüne konuşmak düşmez evdeki şefim ben ama adı geçen markaların bir kısmını kullandım o yüzden yazmak istedim.

Surbisa ikea 360+ pirge aklıma gelenler. En son aldığım o olduğu için mi bilmiyorum ama bunların içinde en çok ikeadan memnunum. Tam bir fiyat performans bıçağı, gariban dostu.

Bu arada hiçbir bıçağı makineye atmaman lazım 3 4 kullanımda bir masatlaman lazım vs. Bilmen gereken her şeye birkaç YouTube videosuyla ulaşabilirsin.

Bir de lütfen bıçak seçerken görünüşe aldanıp abidik gubidik formdaki bıçaklardan alma. Avrupa tipi bıçaklar başlangıç için çok uygun. Hem keskin açısı 20 dereceydi sanırım daha kolay bilersin.
  • Giovanni Pipitto  (19.08.20 00:09:26) 
@mekare

uzun uzun bilgilendirmeniz için teşekkür ederim şefim. Yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum ve tavsiyelerinize uyacağım. Dediğiniz gibi kesinlikle bulaşık makinesine atmayacağım ve elbette bıçağı amacı dışında kullanöayacağım.

sanırım benim durumumda en mantıklısı surbisa'dan toplu bir set almak olacak gibi duruyor.

bileme konusunda ne önerirsiniz bu başlıkta dedikleri gibi ikeanın 3'lü bileme şeysi nasıldır? yoksa gidip bir masat mı almalıyım? mahallede bıçak bileyiciler falan oluyor onlara götürmeli miyim arada sırada?
  • denizgonen  (19.08.20 10:50:35) 
Denizli’nin Yatağan beldesi neredeyse sadece el yapımı bıçak üzerine uğraşır. Tarihi çok eskilere dayanan bir uğraşıdır. Şayet o taraflara yolunuz düşerse gerek yol üzerinde (Denizli Acıpayam Antalya yolu) bu el yapımı bıçaklara ulaşmanız mümkün beldeye inmenize gerek yok. Çeliği iyi olan bir bıçak işinizi görebilir. Biraz nette araştırma yaparsanız Online sipariş geçebileceğiz mağazalara da ulaşmanız mümkün. Çok fazla seçenek var çeliği güzel ve sap kısmı sağlam anacına hizmet edecek nitelikte yelpaze çok geniş. Araştırmanızı tavsiye ederim.


  • creedwar  (19.08.20 15:50:58) 
Bende Pirge'nin bir seti var, inanılmaz memnunum. 100 liraya falan 3'lü olanını almıştım hayvan gibi kesiyor şimdilik. Biraz hassas gözüküyorlar o yüzden biz de çok dikkat ederek kullanıyoruz.

Aynı şekilde Sürmene bıçağım da var büyük, o daha sert çelikten olduğu için onu daha kötü kullanıyorum ama o da bana mısın demedi birkaç yıl olmuştur alalı. Buzluktan çıkardığım eti de kesiyorum, kavunu karpuzu da kesiyorum memnunum ev kullanıcısı olarak.
  • chicha_v2  (19.08.20 16:01:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.