[]

covid sorusu

Merhaba, eşim 28 temmuz günü aşırı kas ağrısı ve ishal şikayetiyle doktora gitmişti. Çekilen akciğer filminin de iyi çıkmamasından dolayı ile devlet hastanesinin covid bölümüne yönlendirildik. 29 temmuzda devlet hastanesinde covid testi ile akciğer tomografisi testi yapıldı. Tomografi raporu resimdeki gibi. Covid testi negatif çıktı. Fakat şikayetlerin devamı üzerine iş yeri hekimi tekrar test istedi ve 5 ağustosa günü yeni bir test yapıldı ve bu test de negatif çıktı. Doktorun vermiş olduğu antibiyotikleri kullandı eşim. Fakat 15 ağustos günü yine kas ağrıları ile ishal başladı ve tekrar hastaneye gittik. Kanda enfeksiyon oranı çok yüksek çıktı. Bir önceki tomografi raporuna bakan iş yeri hekimi bu rapora göre büyük ihtimalle eşimin covid olduğunu söyledi. Raporu bir kaç doktor arkadaşa daha gösterdik onlarda benzer görüşte bulundular. Bunun üzerine dün tekrar hastanede covid testi ile akciğer tomografisi çekildi. Bu test de negatif çıkarsa ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Duyduğama göre sadece tomografi sonuçlarıyla da covid teşhisi konulan hastalar da mevcutmuş. Biz iki kere covid testi yaptırmış olmamıza rağmen pozitif çıkmadı. Acaba bu konu hakkında fikri olan veya resimdeki rapora göre yorumda bulunabilecek var mı?

Ek: Resim ekte çok küçük görünüyor. Bide şu şekilde ekledim.

eksiup.com

 
Eişimde ciğerde kovid şüphesi var .
Bize ilaç verdiler .
Şimdi eve geldik. Net bilgim yok .
Plequenil verdiler .
  • dunyatuhaf  (18.08.20 19:23:01) 
Doktor değilim. Şu süreçte "buzlucam" bulgularının yüzde 99'u covidi gösterir. Muhtemelen virüs vücuttan çıkmış ama izleri(hasarlar)devam ediyor. Nefes darlığı ve ateş yoksa çok panik yapmayın, hepsi zamanla geçecek. Mart ayında pozitif çıkmıştım. İshal, kas ağrısı, koku-tat kaybım vardı şu an iz kalmadı.


  • kanlakarisikyagmur  (18.08.20 20:36:14) 
Virüs üst solunum yollarından ciğere indiğinde; yani ilerlediğinde sadece hava yolundan alınan örneklerin pozitif verdiğini duymuştum; ancak bu da pratik bir yöntem değil. Bu nedenle negatif çıksa da akciğer görüntüsüne bakılıyormuş. Bir de virüs ve bulaştırıcılık gidip negatife dönse bile; yazıldığı üzdfe hasarlarının uzun bir süre sürdüğünü söylüyor doktorlar. Muhtemelen hala bu hasarın iyileşme sürecinde.


  • neferkitty  (18.08.20 23:09:03) 
bt de 5 mm lik buzlu cam nodülü görülmüş, bu tanı için kesinlikle yetersiz. pcr testi de negatif geldiğine göre muhtemelen covid negatifsiniz.


  • alicandan  (19.08.20 00:22:40) 
""Duyduğama göre sadece tomografi sonuçlarıyla da covid teşhisi konulan hastalar da mevcutmuş""

bu doğru ama onun için tipik tomografi bulguları sizde yok.
  • alicandan  (19.08.20 00:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.