[]

Eldiven kullanıyor musunuz?

Markete, bakkala, benzinliğe, Starbucks’a vs nereye gidersem gideyim girmeden önce eldiven takıyorum elime içeride işimi hallettikten sonra arabaya binerken çıkartıp atıyorum. Hiçbir şekilde dışarıda bir şeye dokunmamak için azami önemi gösteriyorum ancak bu beni çok yormaya başladı.

Starbucks’ta bugün baktım etrafıma herkes normalleşmiş. Her yere dokunuyorlar, çantalarının içindeki eşyaları, telefonları vs tutuyorlar. Maske herkeste var ancak hiç kimsede eldiven yok. Sonra kendime baktım yüzümde maske elimde eldivenler kendimi bir garip hissettim. Acaba ben mi çok abartıyorum?

Özellikle telefonumu kirletmemek istiyorum. En nihayetinde en çok ellediğimiz şey. Yüzümüze filan götürüyoruz konuşurken. Ya da hiç yoksa gün içerisinde elimiz sürekli üzerinde. Telefonla her seferinde ilgilendikten sonra elimi yıkamak istemiyorum. Bu yüzden böyle bir şey yapıyorum ama dediğim gibi yorulmuş hissediyorum kendimi.

Gerçekten abartıyor muyum?

 
Eldiven takmıyorum ama nereyi tutarsam elimde kolonya oluyor onu sıkıyorum.

Eve girer girmez de el yıkama & telefonu gözlüğü kolonyayla temizlemece
  • lcha  (18.08.20 15:28:36) 
eldiven kullanmıyorum. el yıkıyorum ama telefonu temizlemek aklıma gelmiyor.
not: çok fazla dışarı çıkmıyorum.

  • sutlu nescafe  (18.08.20 15:33:10) 
Hayır abartmıyorsun doğrusu bu. Elini yıkayıp temiz yıkadım mı diye tereddüt etmek yerine eldiven kullanmak doğrusu. Eldivenli iken tek dikkat edeceğin nası olsa eldiven diye ordan oraya elinle mikrop taşımamak.
Yıkanabilir kumaş eldiven aldım. Dışardan gelince makineye atıyorum. Telefonumu da poşetin içine koyup dışarda mecbur olmadıkça dokunmuyorum. Böylece elim temiz mi, şimdi telefonda virüs var mı gibi düşüncelerim yok.

  • photo85  (18.08.20 15:36:24) 
markette kullanıyorum dışarıda kullanmıyorum bol bol el yıkıyorum


  • basond  (18.08.20 15:43:17) 
Hocam bu kadarına gerek yok gerçekten.

Dışarda isen elini yüzüne götürmemeye gayret et, cebinde küçük bir dezenfektan olsun arada bir sık. Maske takarken, çıkarırken veya kullanım esnasında elinle ağız-burun kısmına dokunma kenarından düzelt. Eldiven takınca ne değişiyor ki, elinle değil üstünde bir eldiven katmanıyla her yere dokunmuş oluyorsun. Telefonu da gerekmedikçe cebinden çıkarma, dokunacaksan elini dezenfekte et öyle dokun.

Bunların sonu yok malesef.
  • Lethe  (18.08.20 15:48:52 ~ 15:53:12) 
Ben de her yere dokunuyorum gerektiğinde ama cebimde kolonya oluyor. Elimi de yüzüme götürmüyorum.

Eldiven sadece elinize bulaşmasını engeller, başka bir amaca hizmet etmiyor. Ben elimi sık sık temizliyorum aynı şey.

Telefonla ilgilenirken eliniz temiz olursa telefon kirlenmez. Gerekirse onu da ıslak mendille siliyorum. Eldiven varken dalıp telefonunuza dokunursanız eldiven takmanız boşa gider.
  • fezagezgini_4  (18.08.20 15:56:32) 
Dürüst olmak gerekirse ilk 3 ay eldiven purel vs baya kasmıştım ama son bir kaç aydır kalabalık yerlerde maske ve imkan oldugunda el yıkamak dışında her hangi bir önlem almıyorum.


  • bluewhale  (18.08.20 15:56:41) 
Valla ben hiç eldiven kullanmadım. Ama yanımda sürekli kolonya olur. Dışarıda sık sık kolonya kullanırım. Eve gelince de telefon cüzdan kart kimlik vs kolonya ile silerim.


  • Amaranta ursula  (18.08.20 16:02:20) 
Taktiğim şu: Dışardayken elimde covid virüsü varmış gibi takılıyorum. Elimi yüzüme degdirmiyorum,zaten maskeliyim. Gözüm kaşınırsa peceteyle kaşırım o derece. Burnuma asla götürmem elimi.Hiç bir gıdaya elimi yikasam dahi,disardayken dokunmuyorum. Burda en sıkıntılı durum telefon. Disardayken elimde virüs olduğunu düşündüğüme göre telefona da geçmiş olabilir. Telefonu gelince güzel bir kolonya ve dezenfektanla temizliyorum. O kadar disari çıktım hala covid kapmadim. Bu önlemlere bağlıyorum. Ama hala kapma riskim tabi var.


  • ırene adler  (18.08.20 16:03:01) 
abartmıyorsun. insanların bu rahatlığına ben de hayret ediyorum. ben eldiven kullanmıyorum ama 5-10 dakikaya bir sık sık kolonya sıkıyorum ve imkanım varsa elimi yıkıyorum. temiz elle dokunsam bile içim rahat etmediğinden her gün temizlemek sıkıcı olmaya başladığı için telefonumu iki aydır evden çıkarken ince bir katman halinde streç filme sarıp geldiğimde çıkarıyorum ve çok da rahat oluyor. bunların dışında kullandığım an cüzdanı, otobüs kartını, kimliği vb. hemen kolonya ile temizliyorum.


  • whyamy  (18.08.20 16:03:24 ~ 16:04:36) 
Evet, eldiven kullanıyorum. Çünkü kolonyaların ve dezenfektanların neredeyse tamamının korona virüse etkili olup olmadığına dair kesin bir veri yok. Virüse etkili dezenfektanların en az 30 saniye yüzeyde ya da ciltte kalması gerekiyor. Kimse buna dikkat etmiyor. Aldığı/kullandığı dezenfektanın içeriğine bakmıyor.

Eldiven takılması salgının başından beri öneriliyor. Yani insanlara yüzeylere çıplak elle dokunmaması tavsiye ediliyor. Çünkü dezenfektanlara güvenilmiyor, insanlar düzgün şekilde ellerini yıkamıyorlar.
  • GoodMorningTeacher  (18.08.20 16:11:02) 
Eldiven takmıyorum. Ellere virüs bulaşınca bir sıkıntı yok, esas sıkıntı yüze, göze elimizle bu virüsleri bulaştırdığımız zaman oluyor. Eldivenin de bunda hiç bir katkısı yok. Hatta sahte güven duygusu verdiği için zararlı olabilir diyenler var.

Dışardayken elimi mümkün olduğu kadar yüzüme götürmemeye çalışıyorum. Eve gidince de bol sabunla, iyice yıkıyorum.


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.08.20 16:16:32 ~ 16:17:31) 
eldiven kullanmadım hiç. toplu taşımaya binmiyorum. yakına yürüyorum, uzun mesafeye aracımla gidiyorum. maske de kullanmıyorum. corona olan kuzenime doktorun git evde dinlen geçer 14 günde bir yere çıkma demesinden sonra bende bütün ciddiyet kayboldu. temizlik bakımından yaptıklarım ise, her fırsatta ellerimi yıkıyorum. odamda kendime ait lavabo ve tuvalet olması büyük avantaj. odama girecek insanlara da maske takmadan giremezsin diye çemkiriyorum. odamın kapısında da yazıyor maskesiz girme diye. dezenfektan ve kolonya elime alerji yapıyor kullanamıyorum. evde kalıp sabun, ofiste sıvı sabun kullanıyorum.


  • seyduna6687  (18.08.20 16:29:59) 
Eldiven takmıyorum çünkü elimi yikamadan agzima burnuma surmuyorum. Telefonumu da her seferinde gayet güzel şekilde dezenfekte ediyorum.

Eldiven kullanan arkadaşlar virüsün eldivenin gozeneklerinden sizamayacagina nasıl bu kadar emin onu da anlayamıyorum.. Laboratuvarda test mi ettiler acaba?
  • superfluid  (18.08.20 17:09:59) 
Sadece market alışverişi yaparken eldiven kullanıyorum. Onun dışında sürekli kolonya kullanıyorum eve gelince herşeyimi yıkıyorum, geri kalanları kolonya ile dezenfekte ediyorum.


  • strangerinhere  (18.08.20 17:20:07) 
Kullanmiyorum.
Elden virus bulasmiyor cunku, eli agza/burna/goze goturunce bulasabiliyor. Ben de toplu tasimadsn sonra filan dezenfekte ediyorum elimi.

Normalde de elimi yuzume goturmemeye calisiyorum
  • kuehles blondes  (18.08.20 17:34:36) 
Bir süredir eldiven kullanmıyorum. Bir yerlere dokunmamak konusunda dikkatliyim. Yanımda kolonya oluyor. Sık sık kullanıyorum. Dikkatli olmakta yarar var ancak eldivenleri yeteri kadar faydalı olduğundan emin değilim. En azından derimiz kendini temizleyebilirken eldiven öyle bir şey yapamaz.


  • biseysorcaktim  (18.08.20 18:38:52) 
Ne fark ediyor ki eldiven.
Onunla da saga sola dokunuyorsun. Onemli olan elini yuzune, gozune degdirmemen. Eldivenle yuzune degince de ayni sey. Eldiven konusunu basindan beri anlamadim ben. Hicbir mantigi yok.
Yuzune, gozune dokunma yeter.
  • Kittie  (18.08.20 18:48:52) 
Hiç kullanmadım. El yıkama ve kolonya/dezenfektan kullanmak daha yararlı.


  • iwasbornonamountainside  (18.08.20 19:04:47) 
eldiven takmanın mantığı yok. denildiği gibi mesele kirli elle telefona, çantaya vs dokunmaksa kirli eldivenle bunlara dokununca ne fark ediyor tam olarak? eldiven virüsü tutmuyor da sadece el mi tutuyor? en mantıklısı yanında kolonya, dezenfektan taşıyıp kirli bir yere dokunduktan sonra eli temizlemek, ondan sonra telefona, çantaya vs dokunmak.


  • del piero10  (18.08.20 19:18:39) 
Fakülte hastanesi kapısında eldiven kullanmayın virüsün yayılım hızını artıyor yazmışlar birde yrd. Doc. İmzalı idi çok şaşırdım. Ben kullanmıyorum eldiven


  • Topalordek  (18.08.20 20:28:01) 
Ek bilgi: eldiveni maksimum 10-15 dakika takıyorum ve temasımı minimum tutuyorum. Örneğin Starbucks’a gittiysem para alışverişini yapıyorum, içeceğimi alıyorum çıkıyorum içmem bitince bardakla birlikte atıyorum.

Eğer elimde eldiven varken telefon çalarsa, telefonu tutacağım elimdeki eldiveni çıkarıyorum, telefona öyle dokunuyorum.

Bu işe kalkışırken motivasyonum; dezenfektan kullanımını ve el yıkama sıklığını azaltmaktı. Zira ellerim harap haldeydi.
  • not sure if serious  (19.08.20 00:58:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.