[]

stajyer avukat iş görüşmesi

stajyer olarak iş görüşmelerine gitmeye başlayacağım. görüşmede nelere dikkat etmeliyim, neler talep etmeliyim? sadece genel bir görüşme mi olur yoksa hukuki sorular da sorulur mu?




 
beklentiniz ne ise büroya açıkça taleplerinizi belirtin.zaten size kısaca kendinizi tanıtmanızı söyleyecekler.

bir de dikkat edin icra elemanı arayan hukuk bürolarına başvurmayın.zira staj boyunca icra işleri ile uğraşırsınız.içinize sinmeyen bir yere de girmeyin.
  • drako  (18.08.20 12:14:34 ~ 12:15:32) 
stajerlere ne iş yaptırdıklarını açıkça sorun. eğer departmana stajyer alıyorlar ise (danışmanlık mı dava mı vs.) bir kere belirtsinler. yani siz aldıkları stajyer pozisyonu sadece ofiste kalıp tercüme mi yapıyor, kvkk raporu mu yazıyor ,M/A DD'si mi yapıyor? yoksa adliye işleri vs. de yapıyor mu onu belirleyin. eğer daha çok dava yapan bir ofis ise dava çeşitliliklerini sorun, hangi tür davalara bakıyorlar, sadece iş davaları mı yoksa ticaret aile vs. var mı. ayrıca davalarda stajerlere ne kadar sorumluluk veriyorlar, bu şu demek stajyer örneğin dilekçenin sadece uyaptan sunulmasını mı yapıyor, adliyeye gidip ayak işi mi yapıyor, yoksa bir dosyada basit dilekçelerden başlayıp zamanla daha önemli dilekçelerin yazımını (avukat kontrolünde yapıyor mu? yani dilekçe yazmayı öğreniyor mu? sonra ofiste avukatlar kaç yıllık? sadece junior avukatlar var ise sorun, zira onlardan bir şey öğrenemezsiniz, onlar zaten birşeyler öğrenmeye çalışıyor. deneyimli kıdemli kaç avukat var? stajyerlerin avukat olma yolunda kişisel gelişimine dikkat ediliyor mu? seminer vs. olduğu zaman gitmeniz teşvik ediliyor mu? yoksa işten kaytarıyor gözüyle mi bakılıyor?
yemek/yol ücreti veriliyor mu? stajyere ayrıca ücret vermeyen benim sizden para almam gerek ben size öğretiyorum tavırları sergileyen yerlerden uzak durun. elbette büyük paralar vermezler ama bi asgari ücret versinler en azından.

  • wendyangelamoiradarling  (18.08.20 14:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.