[]

Koronavirüs - Dönem Kaybı/ Lisansüstü

Bu dönem tez çalışmalarına başlayacaktık ancak koronavirüs sebebiyle sekteye uğradı çünkü laboratuvarda çalışma yapmamız gerekiyordu. Bu dönem 2. dönemimi bitirdim ve tez konum 1. dönemin sonunda belli olmuştu.

31151 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 35. fıkrasının 8. maddesine göre ek süre talep edilebiliyor sanırım.

YÖK ilgili yönetmelikte şu şekilde açıklamış:

“(8) Yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilir, verilen bu ek süreler azami süreden sayılmaz.”

Sorum şu: Bu hakkı talep etmek için ders yükünü tamamlamış olmamız gerekiyor mu? Böyle bir bilgiye rastlamadım ancak bunun öyle olduğunu iddia edenler var. Eğer böyle bir hak varsa ben bunu sonrası için saklamak istiyorum. Mümkün mü bu? Öğrenci işleri ve bölüm sekreterliği tamamen zıt cevaplar verdi ve kafam karıştı.

 
Bence gerekmiyor yök'ün yazıda öyle bir şey belirtmemiş. ders döneminde iseniz ders dönemi için ek süre verilebilir.

sonrası için kısmında da şöyle bir sıkıntı olabilir. seneye bahara virüs durumu ortadan kalkarsa, virüs yok niye uzatalım denilebilir, siz de geçen dönem virüs vardı o yüzden aksadı dersiniz vs vs.

En iyi enstitüye sormak. bölüm sekreterliğini boşverin.
  • fezagezgini_4  (17.08.20 18:11:41) 
Enstitü en iyisini bilir. Hatta dilekçe örnekleri enstitü sayfasında paylaşılmistir kesin. Bir kontrol edin.


  • westblack  (17.08.20 18:32:18) 
yanlış anlamadıysam siz zaten tez döneminde değilmişsiniz o yüzden tez için olan ek süreyi şu noktada alamazsınız gibi duruyor. siz erken çalışmalara başlayacakmışsınız ama tez dönemi 3. dönemden başlıyor sonuçta. siz 2. dönemi dondurmamışsınız devam etmişsiniz. ama bu dönem yapacağınız çalışmayı yapamayacağınıza dair bilgi vererek ek süre alabilrisiniz belki. çünkü pandemi devam ediyor.


  • red g  (17.08.20 19:34:48) 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

@red g, tez dönemindeyim. tez önerim enstitü tarafından 1. dönemin sonunda onaylanmıştı. ancak ders yükümü henüz tamamlamadım. almam gereken 3 ders ve ders almak için 2 dönemim var.
  • einsteinin kedisi  (17.08.20 20:19:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.