[]

implant vs. kaplama

arkadaşlar merhaba.


bugün bir diş doktoruna gittim ağzımda bayağı boşluk var doktor 3 kaplama ve 2 implant seçeneği sundu ya da tamamı kaplama...
kaplamada yandaki dişler de törpülenip aynı hizaya getirilecekmiş, implant direkt yapılacak. ben uzun ömürlü sağlam bir şey istiyorum. bu iki seçenekten hangisi daha kullanışlı ve uzun ömürlü olur?
dişlerim epey sorunlu olduğu için kesin bir sonuç istiyorum hemen düşüp, bozulmasın.
bilen/anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

 
Kaplama sağlam dişlerinede zarar verecek,onlarında bir süre sonra kaybedilmesine sebep olabilecek bir uygulama.imkan varsa direk implant derim.


  • duptıs  (17.08.20 17:13:19) 
ben de implant diyorum

sayıca toplam 5 implant oluyor. implantta önce çeneye somun kısmı (ismini bilmiyorum) çakılıyor. sonra çene kemiğinin o parçaya tutunması ve iyileşmesi için bekleniyor. o süre içinde o kısımda diş yok. eğer 5 implant aynı anda yapılırsa çiğnemek için diş azalacak.

aynı zamanda bu süreci hızlandırmak için 3 ay sonra gel dişi implanta takalım diyebilir. diş takılır takılmaz normal bi dişmiş gibi kullanmaya başlayıp dikkat etmezseniz çenedeki kısım zarar görüp tekrar sökülmesi gerekebilir. tedavi uzayabilir.

emniyetli olan şey, implantlara kendi dişiniz gibi sağlam gözüyle bakmayıp çok dikkatli olmak, sert şeyler yememek vs.

ikinci önerim ise hepsini aynı anda yapmamak ki çiğnemeye ısırmaya vs diş kalsın. doktor tabi acele edip parayı almak isteyebilir ama implantta kemiğin iyileşmesi gerektiğini hatırlayın.
  • sttc  (17.08.20 18:31:10) 
@stts, benim de arastirdigim bir konu. sizce kemigin iyilesmesi icin ne kadar beklemeli?


  • Kirmizibavul  (17.08.20 19:52:43) 
İmplant kesinlikle. 7 yıl önce bende sizin gibi çekilen iki dişim için gitmiştim ve implant yaptırdım. Toplam 6 ay kadar sürüyor süreç. 6 ay sonra iyice kaynayınca üzerine takıyorlar implantın.


  • va  (17.08.20 20:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.