[]

çatı katı tamamen oturan kişiye mi aittir?

5 katlı arsa tapusu olan bir binadayız. çatı katındaki şahıs orayı kafasına göre camekan vs yapmış. çok önceden orada olan daire sadece çatının ortasında bir yerdeydi. yani etrafında koskocaman boş alan vardı. şimdi mesele şu ki binada tv çekmediği için biz de merkezi sistem yapmak istiyoruz çatıya ama izin vermiyormuş bu kişi. böyle bir hakkı var mı? ya da olup olmadığını nasıl anlayabilirim yani yasal olarak? benim bildiğim çatı binanın ortak kullanım alanıdır




 
Bina yönetim planına bakacaksınız.


  • adivar  (16.08.20 22:39:09) 
Yönetim planında kullanım hakkı olarak ne yazıyor ona bakmak. Lazim. Daire sahibi iseniz belediyeden alabilirsiniz.
Yönetim planı mühim.

  • kisa  (16.08.20 22:40:18) 
çatıya çıkış sadece o kişinin dairesinden mi mümkün?


  • theseachange  (16.08.20 22:47:21) 
evet, çatıya çıkış sadece o kişinin dairesinden mümkün


  • everythingok  (16.08.20 23:14:04) 
Çatıya çıkışı engelleyebilecegnden çok emin değilim. Kanuna bakmak lazım.
Ama yönetim planını bulun. Elinizdeki ilk ve en önemli koz o

  • kisa  (16.08.20 23:27:15) 
bizim yaşadığımız binalardaki tecrübelere göre apartmana ait.
hatta şöyle bişey olmuştu sizdeki gibi bunlar çatıyı kapatmış, sonra çatıda bi iş için para lazım olunca bunlar apartmandan para toplamak istemişti bizimkiler vermemişti.bence büyük olasılık sizin böyle hakkınız vardır ama arkadaşların dediği gibi planlara bakmak lazım.

  • high hopes of the sozluk  (16.08.20 23:56:47) 
Binanın çatısı ortak kullanım alanıdır, teras değil ama çatı. Yani çatıya bina için anten sistemi vs kurulabilir, buna engel olamaz en üst kattaki malik.

Fakat adamın terasına "burası ortak kullanım alanı" diyip mangal yakamazsınız tabi ki.
  • John Bloor  (17.08.20 13:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.