[]

E-ticaret/ dropshippinge girmek veya girmemek

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır hep kendi işimi kurmak gibi bir hayalim olmuştur. Bayağıdır da dropshipping işini falan görüyorum. Ama şu Youtube'da lüks arabalar, lüks evlerin önünde foto çekinerek "çok zengin olacaksınız bla bla" teması altında milletin parasına göz dikenlerden gördüğümü zannetmeyin sakın. Zaten o dolandırıcıların söylediği kadar kolay olmadığını biliyorum. Bu dropshipping olayına girsem mi diye düşünüyorum? Ama tedarikçi kendi satmak yerine neden benim daha yükseğe satmama razı olup hem de malı kendi götürsün müşteriye veya müşteri daha ucuzunu bulabilecekken neden komisyoncudan alsın diye düşünüyorum?Bu konu aklımı karıştırıp duruyor. Ama biliyorum bu işi yapan insanlar var. Facebook, Telegram grularında falan var bu insanlar.

Konumuza dönecek olursak henüz ne satacağıma tam olarak karar vermiş değilim ama aklımda birkaç şey var. Takı toka, aksesuar, cep telefonu gibi herkesin sattığı bir şey olmayacak tabiki de. Daha sonra nerede/kimlere satış yapacağıma da daha tam karar veremedim ama Amerika gibi görünüyor. Herkesin zannettiği gibi Aliexpress'den falan sipariş etmeyeceğim tabiki de.

İki gündür bu işlerle ilgili bir şeyler okuyup duruyorum. Bir sürü ücretsiz kaynak var. Zaten hemen başlamayı düşünmüyorum. Ama daha şimdiden bir heyecan sardı. Para kazanmak değil de kendimize ait bir işe sahip olma düşüncesi insanı bayağı motive ediyor.

Her neyse siz ne düşünüyorsunuz? Boş bir hayal mi yoksa denemeye değer mi? Dropshipping yapanlar, yapanları tanıyanlar veya konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

 
dropshippingten para kazanan tek kisi egitim veren kisiler su anda.

belki 2005-2010 arasi para kazanma sansiniz vardi ama su anda sifir olasilik.

tamamen hayal.

tamamen icinde benim oldugum bir örnek vereyim.

almanyada yasiyorum yillardir, vize konusunda cok kisiye yardim etmisimdir ve ayrintilarini cok iyi bilirim.

bir arkadasin arkadasi gecen sene benimle kontaga gecti, anlatti durumunu, sigortaya aylik 60€ ödeyememis 8 ay boyunca cünkü parasi yokmus, "garson olarak calisiyorum abi saati 4 euroya, bahsisle geciniyorum anca, arkadaslarda kaliyorum parasizliktan" diye anlatti ki gercek bu kisimlar. neyse ben de yardimci oldum biraz.

sonra ad soyadini aratinca googledan yüzlerce belki binlerce kisiye dropshipping egitimi vermis, videolari dönüyor her yerde, "siz de benim gibi olabilirsiniz, ayda 20 bin euro ciro yapmak istemez misiniz? mercedesler almak istemez misiniz?" seklinde ucuk videolari dönüyor.

alaninda baya ünlüymüs arkadas. durumu buydu iste.

kisaca hayal.
  • duygusuzromantik  (16.08.20 22:18:12) 
nesatilir.com üzerinden eğitim verilecekti onu bekliyorum ben, tabii fiyatları uygun olursa. yine aynı site üzerinden erişebileceğin facebook gurubuna üye olabilirsin, birde www.facebook.com grubuna üye olabilirsin, illaki dropshipping yapacaksın diye bişi yok, fda falanda yapabilirsin. (ben fda taraftarıyım bu arada) tabii iyi bir vakit ve enerji ayırman lazım, her ne kadar oturduğun yerdenmiş gibi olsa da ciddi emek istiyor.

bu gruplarda dikkat etmen gereken eğitim içeriklerine ait sorular sormamak lazım. anladığım kadarı ile de eğer yeterince ingilizcen varsa aslında kendinde çözebiliyorsun neyin ne olduğunu nasıl ve hangi sıra ile yapman gerektiğini. sonuçta eğitim alanlarda anasının karnında bu bilgi ile doğmadı. yine ingilizcen varsa blog vs. yerlerden bilgi alabilirsin, youtube üzerinde bir sürü video var onlara bakabilirsin.

birde şu adamın videoları gayet iyi geldi bana: www.youtube.com


bence boş bir hayal değil, bu tür işler elinde bir miktar yakabileceğin para varsa (batırıp bir daha üzerinde düşünmeyeceğin) iyi bir tecrübe oluyor neyin nasıl olduğunu öğreniyorsun, bi 10 bin tela batırdın diyelim eğer bu paraya zaten çok acil ihtiyacın yoksa, başka yerden hali hazırda gelirin varsa gayet yakılabilir edinilecek bilgi/tecrübe daha değerli olacaktır.

yalnız yukarıdaki arkadaşın dediği doğru, gruplarda gördüğüm kadarı ile mesela adam bir palet mal gönderiyor amazona, fiyat analizi yaparken kargoyu yanlış hesapladığı için 60 dolar fazla ödemek zorunda kalıyor ve adam bütün karım gitti diye ağlıyor gerçektende kar marjları çok yüksek değil, her satıştan %10 kazanmak falan mümkün bile değil, (tabii kimi ürünlerde kazanılabilir o ayrı genele vuruyoruz elbette) sürümleri çok fazla olduğu için kazandırıyor. süreklilik, stokta mal kalmaması, tedarik ve ulaşım ciddi bir emek istiyor. nerede ise her gün istatistik çıkartıyorlar flan. kazanıyorlar ama çalışıyorlar
  • selam  (17.08.20 14:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.