[]

Yapılan işi ücretlendirmek (internet sitesi)

Bir yakınım seneler önce yaptırdığı internet sitesi için destek alamıyormuş, yapan firma her sene "yenileme parası" adı altında 900 lirasını alıp işine baktığı için benden yardım istedi. Wordpress tabanlı bir site yaptım ben de kendi yeteneğim elverdiğince. Ödeme yapacaklar ama ne kadar istemem gerektiği konusunda arada kaldım.

Yaptığım işler şu şekilde:
Webmaster siteyi devretmediği için nic.tr'ye dilekçe yazıp domainin kontrolünü alma
Biraz editlenmiş hazır tema üzerine mobil uyumlu site
E-ticaret plugini ile ürün kataloğu (satın alma vb. yok, sadece panelden kendi başlarına ürün ekleyebilecekleri bir katalog)
100 kadar ürün girişi
Google maps işletme sayfalarının devralınması, yönetimi (senelerdir işletmeleri kapalı gözüküyor)
Outlook kurulumu

Biraz da fotoğrafçılık yaptım, 15-20 tane ürünlerinin fotoğrafı yokmuş.

Şimdi böyle yazınca kulağa dolu geliyor ama hiç ticari olarak yapmadım bu işi, amatörüm ve yaptığım işe ilk defa para alacağım. 2-3 bin lira uygun mu sizce?

 
Calıstıgın saatleri hesapla
8 e böl
Çıkan sonuç x 1000tl iste

(her iş günü için 1000tl oluyor bu)
  • Corc  (16.08.20 19:22:59) 
Ben freelance işler için şu formülü kullanıyorum:

(gündüz işimdeki saatlik ücretim) x 1,5 x (toplam çalışma sürem).

Gündüz işinde saatlik ücretim 100 liraysa ve işi yapmam 10 saat sürdüyse 1500 lira istiyorum yani.
  • plutongezegendegilmi  (16.08.20 19:30:53 ~ 20:20:38) 
Ben freelance'lerde saatliğe döndüm. Yıllardır hiç kimse design-freeze yapamadığı gibi doğru düzgün tasarım da kolay kolay gelmiyor. Hover state'i, animasyonu, doğru düzgün responsive kırılımı.... Kurumsalı, kamusu, ajansı, özeli... O yüzden ne kadar iş o kadar para.


  • pass  (16.08.20 19:55:22 ~ 19:58:46) 
bu tür siteleri çok yaptırdım, dışarda birine yaptırsa ortalama 2500-3000 tl verir. akraba indirimi yapıp 2000tl alsan yeter. yıllık hostingini de sen yönetirsin. her yıl 300 tl de hosting parası alırsın, sabit gelir olur sana.


  • walter white kilikli  (16.08.20 21:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.