[]

Gözlüklerde buruna değen kısımlar

Miyop ve astigmattan dolayı gözlük kullanıyorum çok ileri olmasa da. Gözüme hoş geldiği için yuvarlak, metal çerçeveli olanından almıştım. Ama bu gözlükte burnu tutan o yumuşak şeylerden var ve burnumda iz yapıyor. Acaba bu kısmı komple gözlükten söksem rahatçana kullanabilir miyim ya da bu kısımları olmayan gözlüklerden mi alsam? Bir de yaklaşık 2.5 ay önce burun ameliyatı oldum, bu iki tip gözlüğün de neden olacağı olumsuzluk eşit derecede mi olur




 
sorularına cevabım yok ama başka bir önerim var. geceleri yüzünü temizledikten sonra peeling, cilt maskesi vs. ve nemlendirici krem sürersen o ölü derinin etkisi azalıyor.


  • steve rogers  (16.08.20 15:27:00) 
Hangi tip gözlük takarsanız takın burunda iz yapar, dediğiniz tipten de kullandım kemik gözlük de. O yüzden çok takılmayın bir süre gözlük takmayınca zaten geçiyor yapacak bir şey yok.


  • sytemofadownmanyagi  (16.08.20 15:36:07) 
Sökerseniz kullanamazsınız. Onlar gözlüğü göz merkezine yükseltmekte ve nispeten kaymasını engeller.

Hafif çerçeveler kullanmanız durumunda kayma ve iz oluşumu ortadan kalkar.

neden lens kullanmıyorsunuz ?
  • janavarorion  (16.08.20 15:43:30) 
Sokerseniz kullanamazsiniz.
Bir de her gozluk cercevesi iz yapacak diye bir sey yok, cocukluktan beri gozluk kullanirim, iz yapan cercevem olmadi.

Hafif cerceve kullanin (bu da demek degil ki su asiri demode, cercevesi olmayan cercevelerden kullanin)

Lens de kullanabilirsiniz
  • kuehles blondes  (16.08.20 16:26:09) 
Tek çözüm lens. Ama gözlük kullanmak istiyorsanız daha hafif çerçeve ve daha önemlisi daha hafif inceltilmiş camlara geçebilirsiniz. Gözlükte asıl ağırlığı camlar yapıyor. Bir de o burna gelen kısım ile gözlüğün saplarını eğip bükerek burnunuza daha iyi oturmasını sağlayabilirsiniz, belki de gözlük burnunuza yanlış oturduğu için iz yapıyordur.

O kısmı olmayan gözlük dediğiniz kemik çerçeveler sanırım; onlar da benim burnumu daha çok acıttı. Daha geniş bir yüzey burna oturduğu için daha fazla baskı yapıp rahatsız ediyor. Eğme/bükme olmadığı için burnunuzun şekline göre rahat da oturmayabiliyor, daha sorunlu modeller.
  • wish i could find a way to disappear  (16.08.20 16:27:38) 
ağır çerçevelerde ben de aynı sıkıntıyı yaşıyordum, kulakçık veya kelebek diyorlar sanırım o parçaya, zamanla güneşten sertleşiyor, değiştirebilirseniz nispeten iz daha az olur. değiştiremezseniz çok daha hafif bir gözlüğe geçmenizi tavsiye ederim, ben mesela en son bu iz meselesine artık s*kerler diyip aliexpressten bir gözlük aldım, iki yıldır gayet mutlu memnun yaşıyorum, tavsiye ederim. Lens de çözüm değil ayrıca, arada kullanılır ama devamlı kullanmayı,özellikle bilgisayar başında vakit geçiriyorsanız önermiyorum..
link: tr.aliexpress.com

  • ruz  (16.08.20 19:42:59) 
orayı söküp kullanamazsınız.
burun ameliyatı estetikse kemik daha kaynaşmamıştır kullanmamalısınız :/

  • ala09  (16.08.20 21:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.