[]

ben ruh hastası mıyım ?

arkadaşlar hakaret etmeden yorumlarınızı bekliyorum.
ben sanırım hayatımdaki herkesi bir şekilde aldatıyorum. kimseyi ciddiye alamıyorum. 3-4 kişiyle aynı anda flört ediyorum içimi de ama o da zaten böyle yapıyordur diyerek rahatlatıyorum. hayatım boyunca sadece 2 kişiye sadık oldum onun haricinde hep ufak şeylerden şüphelenip aldattım. aldattım dediğim de başkalarıyla flörtleştim falan. ama karşımdakinin en ufak bişeyini yakalasam kıyameti koparırım. o kızı neden ekledin ? fotoğraflarını neden beğendin ? vs vs kafasını yerim. sonra aman ben de neler yapıyorum diyip sakinleşip ilişkime devam ediyorum. böyle olmaktan mutlu değilim ama düzelemiyorum da. çünkü insanlara güvenmiyorum ve içimde bitmeyen bir kin var. herkes herkesi aldatıyormuş gibi geliyor. bu bilgiler ışığında ben ruh hastası olabilir miyim ? beni bir yorumlar mısınız ? yoksa doğru kişiyi bulunca bunların hepsi geçecek mi ?



 
estağfurullah, ruh hastası demeyelim de...


  • Bruce  (16.08.20 11:49:13) 
Ruh hastası demezdim ben. Daha çok şey gibi duruyorsunuz.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.08.20 11:58:37) 
Bence doğru kişiyi bulunca değişmez.
Sonuçta bunu yapa yapa bunu karakterin haline getiriyorsun ve bu doğru kişiyle geçmez.
Bundan rahatsizsan bir şekilde cozmelisin yoksa doğru kişi dediğinle Karşılaşınca ilişkin boka döner. Hatta belki de doğru kişilerden biriyle karşılaşmış bile olabilirsin
  • kisa  (16.08.20 12:03:35) 
Ha bu arada hadi içiniz rahatlasın. Size şey dedim ama ben de sizin gibi erkek seyiyim. En sevdiğim yandım bittim kul oldum dediğim kızı bile aldattım. Ama ben şuna bağlıyorum bunu. Belki sizde de benzer bir hikaye vardır. Bi kız vardı hiç aldatmadım. Hiç yalan söylemedim. Her zaman sevdiğimi sonsuza kadar seveceğimi ve aldatmayacagimi biliyordu. Hoşlanmadı bunlardan garibim. Ondan sonra da iflah olmadım. En ufak ihtimali bile degerlendirdim.


  • allah yazdiysa bozsun  (16.08.20 12:07:07) 
Çok eşli olmak istemek, açık ilişki yaşamak istemek bir problem değil belki kendini keşfediyorsun fakat ilişkide olduğun kişinin de bundan haberdar olması birlikte karar almış olmanız olması gereken

Bunun yanında bağlanma sorunların olabilir, güvenli bağlanma, kaygılı bağlanma, kaçıngan bağlanma türlerini bir araştır istersen
  • freebird5406_2  (16.08.20 12:10:15) 
hic aldatmiyor, rahatsiz edici davranmiyor olsan aldatila aldatila ve senin yapmayacagin davranislarla karsilasip haksizliga ugraya ugraya kafayi yiyecektin yine problemli ve ruh hastasi olacaktin


  • deartheodosia  (16.08.20 12:18:02) 
Bu biraz karakterle alakalı bir durum. İyi bir insan değilsiniz. Siz bu durumda aldatmayı, yalan söylemeyi, arkadan iş çevirmeyi, birini kandırmayı çok normalleştirmişsiniz. Bu şekilde güzel, sağlıklı bir ilişki yaşayamazsınız, ne sevilebilir ne de sevebilirsiniz.

Yaptıklarınızın yanlış, kendinizi vicdanen rahatsız, pişman hissettiğinizi yazmamışsınız. Yani sizin için ortada bir yanlışlık yok. Üstelik kendinizi haklı dahi gördüğünüzü belirtmişsiniz.

Yaptıklarınızı erkek arkadaşınızdan/sevgilinizden saklayıp, bencilce onun size sadık olmasını, ilişkinize dair sorumluluk almasını beklemeniz çok acımasızca. Bu acımasızlığın, birini kandırmanın haklı yanı, bahanesi, psikolojik rahatsızlığı olmaz. Hele olanların farkındayken.

Benim bu şekilde davranan tanıdığım bir kız var. Aynı sizin duyurunuzda yazdıklarınız gibi biri. O kızın hayatında hiç gerçekten mutlu olduğunu görmedim, düzgün arkadaşlık ilişkisi yoktu, ailesiyle ilişkisi kötüydü. Kendisi de kötü bir insan.

Açık ilişki yaşayacak olgunluğa da sahip değilsiniz. Bu durumdan huzursuz rahatsız, pişman olmadığınız için sizin ilişkiler hep bu şekilde devam edecektir. Bu haldeyken de hayatınıza doğru kişi girse fark etmezsiniz ki. Zaten onunla da benzer ilişki yaşarsınız ve yine aynı döngüyü yaşarsınız.
  • GoodMorningTeacher  (16.08.20 12:26:13) 
Hadi diyelim tercihin böyle çok eşlilik bilmemne, o zaman klasik ilişkilerden uzak durman lazım. Kendi istediğin ilişki tarzını baştan söyleyeceksin. Aldatmak kandırmaktır. Gözü görmeyen adam size 5 lira yerine yanlışlıkla 200 lira uzatsa bu durumdan istifade etmektir aldatmak. Bi de bu duyuruya cevap verenlere sitem edeceğim: sanki herkes birbirini aldatıyor imajı çizmişsiniz, yazıklar olsun.


  • Kahir ekseriyet  (16.08.20 12:41:43) 
@kahir ekseriyet biz öyle birşey mi dedik toptan yargıladın bizi


  • freebird5406_2  (16.08.20 12:48:23) 
@Kahir ekseriyet ya sadece duygusal ilişkilerimde böyleyim işin tuhaf tarafı. Yani ticarette aşırı dürüstüm mal satarım, kusurunu söylerim. En ufak şeyi bile anlatırım ki hak geçmesin. Sokak hayvanlarına her gün bakarım. Yaralı görsem özel veterinere götürürüm asla kaçınmam. Ama duygusal ilişkilerde böyleyim maalesef. Hatta insanlar duygusal ilişkilerdeki dengesizliğime ve duygusuzluğuma şaşırır. Asla canım cicim yapmam ama ayrılınca kahrolurum filan gerçekten ben bile kendimi anlayamıyorum...


  • Esinsin  (16.08.20 12:56:11) 
Sigmund frued abiye dayanarak arkasında travma/travmalar olduğunu düşünüyorum. Belki bir ilişki terapisti iş görebilir.

Yalnız benim takıldığım nokta şu: karşıdaki kişi size göre, ne tür hata yaparsa yapsın aldatıyor musunuz?
Yani o da başkalarıyla flörtleşti ben de flörtleşti? yoksa bugün istediğimi yapmadı dur şunu bi aldatayım mı diyorsunuz.

Konudan bağımsız olarak flörtöz ve “aslında samimiyim beni yanlış anladın” kızı mısın?
  • Unde bach canim  (16.08.20 12:59:18) 
Sadece sevgi açlığın var. Çok sevilmeye ihtiyacın var. Şefkatle şehveti yüksek dozda yaşatacak ilk adamda normallesirsin. Yarım aşklar yerine bir tam aşka ihtiyacın var.


  • deer hunter  (16.08.20 13:04:40) 
@freebird5406_2: genel olarak öyle bi intiba oluşmuş, herkes öyle demedi tabi.

@esinsin: ilişkiyi de bi ticaret olarak gör o zaman :d
  • Kahir ekseriyet  (16.08.20 13:05:48) 
Çevreni değiştir. Etrafın ucuz karekterli insan dolu muhtemelen.


  • luluki  (16.08.20 13:09:37) 
@Unde bach canim mesela bakıyorum instagramdan yeni birini takip etmiş gittiği bir yerden filan o zaman diyorum hakettin.

@Kahir ekseriyet hahahahhaha göremiyorum

@luluki ya çevremde benim gibi birisi yok

@deer hunter umarım...
  • Esinsin  (16.08.20 13:18:57) 
Hey dostum, evet sen bir ruh hastasısın. Hakaret değil, gerçekten öyle. Yani tedaviye ihtiyacın var. Benim kız arkadaşım da senin gibi saçma kıskançlıkları var ve anlam veremiyorum hareketlerine. Beni aldatıyor mu bilmiyorum ama onu doktora götürdüm iki kez, psikoloğa. Psikoloğa olanları anlattığımda, eee ne var seven kıskanır dedi be ben de psikoloğa başka bir psikoloğa gitmesini önerdim.
Şimdi eğer bana sorarsan, senin probleminin kaynağı çocukluktan geliyor. Çocuklukta yaşamış olduğun güvensizlik ve intikam hırsının kaynağını bulduğun zaman ruh hastası olup olmadığının da cevabını bulmuş olursun.

  • dakota  (16.08.20 13:30:35) 
Ha ikinci bir ihtimal de Çirkin bi kızsındır. Nasıl olsa beni bırakacak, o beni bırakmadan ben başka flörtlere, onlar da beni bırakacağı veya sadece beni cinsel bir obje olarak gördükleri için benle beraber olduğundan yine başka flörtlere atlayayım diyorsundur.


  • dakota  (16.08.20 13:41:33) 
ruh hastası değilsiniz, bağlanma sorununuz var.
terapiye gidin.

  • blatta hiberna  (16.08.20 13:45:58) 
Sadece anlattiklarindan yola cikiyorum, bir tur kendini korumaya alma refleksi gelistirmis olabilir misin? Hemen suphelenip aldatiyorum demissin, sanki yasadiklarindan ve tanik olduklarindan yola cikarak ne olursa olsun, kim olursa olsun bir gun aldatilacagin hissi, kimseye guvenmeme hissi olusmus sende gibi geldi. Uzulmekten ve hayal kirikligi yasamaktan korkup once ben aldatayim diyor olabilir misin?


  • palmtree  (16.08.20 13:49:25) 
@palmtree evet bence tam olarak böyle ama bu düzelmez mi ?


  • Esinsin  (16.08.20 15:29:55) 
Hayır sen sadece güvenilmez ve sadık olmayan birisin. Arkadaşlarını çevrelerini değiştirmek konusunda uyarmalısın.


  • IncredibleMau  (16.08.20 16:24:57) 
Özgüvenin aşırı düşük muhtemelen. İşinde gücünde başarılı olmaya çalış. Kendine saygını geliştir.


  • arnold schwarzeneger  (17.08.20 10:59:29) 
çok eşli olabilirsin belki ama tabi işin içine "aldatma" (kandırma, yalan söyleme) girdiği için yine adil olmayacaktır.

belki tombala olur ve doğru kişiyi buldum algısı ile bir daha böyle şeyler yapmayabilirsin. ama düşük ihtimalli bir tombala olacaktır. büyük ihtimal, doğru kişi olduğunu düşünsen bile, zihnin zamanla seni maniple edecek, "doğru kişi olmadığını" kurmaya başlayacaksın ve yine aldatmayı meşrulaştıracaksın kendin için.

terapi öneriyorum.

not: herkes, herkesi aldatmıyor.
  • matrix  (17.08.20 22:06:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.